Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)Ölbey Irén Általános Iskola OM:033479
4495. Döge, Osváth tér 6.
06-45-450-413 - sulidoge@gmail.com
Intézményvezető: Agárdy Sándor
Intézményvezető-helyettes: Józsi Barnabás


 

MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2020. április 08., szerda, Dénes napja van. Holnap Erhard napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 93 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa394
mod_vvisit_counterTegnap406
mod_vvisit_counterEzen a héten1246
mod_vvisit_counterMúlt héten3293
mod_vvisit_counterEbben a hónapban3130
mod_vvisit_counterA múlt hónapban13409
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató870105

Az elmúlt 20 percben Online: 11
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2020 ápr., 07

Iskolai hírek

Víztisztító berendezés

A Víz világnapjára készült Tillinger Bence 7. évfolyamos tanuló víztisztító berendezése. Gratulálok! (as)

Víz világnapjára készült plakátok

Sajnos a sok-sok előkészület, és tanulói munka a járványhelyzet miatt szinte semmivé lett- bármilyen lelkesen is készültünk a Víz világnapjára. Elkészült viszont három szép plakát. A harmadik és a negyedik osztály tanulói igen sokat dolgoztak amíg ilyen szépek lettek. Kiállítottam az iskola folyosóján, de mivel most nem láthatjátok, ezért itt a honlapon bemutatjuk.

(AS)

Megnyílt a BOGÁRHOTEL !

Aki a kicsit kellemesebb időben az iskola füvészkertjében sétálgat, legalább 50 féle rovarral is találkozhat. Fakérgek alatt lapulnak, a komposzt, a sziklakert környékén, fák törzsén melegszenek, vagy élelmet keresnek. Számukra készült el egy új színfolt a " bogárhotel". Ingyenesen fogadjuk itt a szalmacsomókkal bélelt virágcserepekben, lopótök fészkekben, toboz-napozókon a rovarvendégeket. Külön a beporzók számára facéliát/ mézontó fű/ is vetettünk, ami néhány hét múlva igen sok rovart idecsalogathat. (agárdy)

A tavasz már a kertek alatt van!

Bár tegnap a Kollégák viccelődtek a hideg zsákot bontó Sándorokkal, de ha körülnézünk, a tavaszt már nem lehet visszakergetni. Bár a hideg folyik a "zsákból" de az iskolai füvészkertünkben már tavaszodik. Sajnos most csak én és az iskolában lévő néhány felnőtt láthatja.

Ezért, hát küldök néhány képet. A kert rendben van, szép, és gondozzuk!

A többi a természet dolga. (as)

Tisztelt Szülők!

Bár még csak tegnap kezdődött el az új tanítási rend, de néhány csellengő, a faluban kerékpározó, vagy a kispályára feljönni szándékozó gyermekcsoporttal már találkozhattunk. Mindez hét közben és munkaidőben.

Nyomatékosan szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy reggel 8-tól délután 16-óráig, bár otthon tartózkodik a gyermek, de neki tanitási idő van. Ennek betartatása a szülő feladata!

Kérném továbbá azokat a szülőket, akik még nem vitték haza a tanulók könyveit és egyéb felszereléseit, ezt mihamarabb tegyék meg. Az iskolába nem lehet bejönni, de csengetésre a taneszközöket kiadjuk. Kérek továbbá mindenkit, hogy a KRÉTA rendszert naponta többször is figyeljék. Itt is adunk házi feladatokat, javaslunk a tananyaghoz kapcsoló oktatási anyagokat.

 

Megértésüket megköszönve: Agárdy Sándor intézményvezető

További cikkeink...