Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2018. október 19., péntek, Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 58 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa356
mod_vvisit_counterTegnap582
mod_vvisit_counterEzen a héten2916
mod_vvisit_counterMúlt héten2585
mod_vvisit_counterEbben a hónapban7698
mod_vvisit_counterA múlt hónapban9648
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató658174

Az elmúlt 20 percben Online: 14
A te IP címed: 54.166.130.157
,
Mai dátum: 2018 okt., 19

Iskolai hírek

Balatonszárszó 2018.

Honlapunkon megtekinthetők a Balatonszárszói táborozás fényképei!

Térségi iskolakerti műhelynap

Iskolánk tantestületének, technikai dolgozóinak, s nem utolsó sorban tanulóinknak köszönhetően kitűnően előkészített és lebonyolított iskolakerti műhelynapnak adhattunk otthont.
Az országból mindössze négy iskola nyerte el a szervezés, s ezzel együtt a szakmai, módszertani munkájuk bemutatásának lehetőségét. A rendezvényre hét általános iskolából érkeztek nevelők illetve tanulók (Szabolcsveresmart, Kékcse, Baktalórántháza, Mándok, Kisvárda Teichman, Pap és Nyírvasvári). Hat helyszínen voltak bemutatók. Mindezekhez a 6. osztályos tanulók kísérték el az egyes csoportok tagjait, de ők voltak a technika kezelői is. A 8. osztályos lányok a regisztrációban segédkeztek.
A rendezvény kezdetén Agárdy Sándor köszöntötte a megjelenteket, s ismertette a programot, majd szólt az iskolakertek jelentőségéről- Apáczai Csere Jánost idézve. Ezt követően Pauliczky Nóra az Iskolakertekért alapítvány munkatársa köszöntötte a megjelenteket. A 7. osztályos Gyöngyharmat tánccsoport fergeteges táncát követően Szűrös Petra, Szűrös Andrea és Kluber Ferenc ismert emberek véleményét tolmácsolta a kertekről. A táncot Bárány Kristóf, míg a prózai műsort Baráth Anikó tanárnő állította össze. Ezt követően elkezdődött a forgószínpad szerű területbejárás. Az 1. állomáson a 260 fajból álló füvészkertet mutatták be. A 2. helyszínen Döge talajainak vizsgálatát végezhették el. Itt Holló Sándor és Tóth Attila volt a kísérletek szervezője. A 3. helyszínen Döge régi elfeledett ételeit kóstolhatták meg Baráth Anikó tanárnő irányításával. A Szülői munkaközösség és az Ifjúsági ház is bemutatkozott lapcsánkával illetve lekváros derelyével, lila hagymás és szilva lekváros kenyérrel. Titkáné Gyüre Szilvia egy igen kapós ételt- kukoricamálét készített s hozott az alkalomra. Még az elsősök is megkívánták ezt s kaptak is belőle. A 4. számú helyszínen az iskolai gyümölcsöskertet nézhették meg Vincze Katalin és Pappné Belinszky Júlia tanárnők kalauzolása mellett. Az 5. számú állomáson Lippai Zsolt tanár úr mutatta be a iskolai gyógy - és fűszernövény kertet, a kőzettani ösvényt s itt bekötött szemmel gyógynövényeket is felismerhettek (ha tudtak). Széles András Károly tanár úr többféle gyógyteát készített, amelyekből bárki kóstolhatott. Megízlelhették a nyírvizet (nyírfa kicsurgó nedve) is, mely sokak tetszését elnyerte. A 6. helyszínen különböző facsemetéket ültethettek el Szabóné Balogh Erika tanárnő irányításával. Közben sokan megcsodálták a spárgára kirakott tanulói rajzokat is.
A rajzverseny témájául "Az én kedves kertem" címet választották. Józsi Barnabás igazgató helyettes úr igyekezett mindenről sok fotót készíteni. Ez úton is köszönöm a rendezvényt segítő minden pedagógusunk, tanulónk és technikai dolgozónk, SZMK-vezetőink és a szülők segítségét, önzetlen hozzáállását. Úgy érzem megvalósult az iskolakerti mozgalom jelszava: "Jelen lenni örömmel, megfigyelni nyitottsággal, tevékenykedni együtt!" Köszönöm mindenkinek a kitűnő rendezvényt!

Agárdy Sándor intézményvezető

Szarvasok a madárvendéglőben

Két almafából faragott szarvas látogatta meg a napokban iskolánk madárvendéglőjét.Mivel eleségük is van-itt maradtak. Az "állatkák" Tornyospálcáról érkeztek, Szántó József református tiszteletes úr ajándékaként. Tanulóink, sőt a szülők közül is már az első napon többen felfedezték és megcsodálták az új jövevényeket.

Köszönjük Tiszteletes Úr!

(as)

Kovács Kamilla születésnapja az 1. osztályban

Imádják a táncórát az elsőseink (is) !

További cikkeink...