Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2019. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 108 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa233
mod_vvisit_counterTegnap203
mod_vvisit_counterEzen a héten459
mod_vvisit_counterMúlt héten880
mod_vvisit_counterEbben a hónapban8049
mod_vvisit_counterA múlt hónapban16555
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató736206

Az elmúlt 20 percben Online: 9
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2019 ápr., 24

Iskolai hírek

Megjelent a Zsivaj iskolaújság különszáma!

A ZSIVAJ iskolaújság legújabb száma megtekinthető ITT!

Suliváró-2019.

Hagyomány iskolánkban, hogy a leendő első osztályosoknak és szüleiknek bemutatjuk az intézményt, s többféle játékos, színes rövid programmal igyekszünk vonzóvá tenni a leendő iskolájukat. Ebben az évben több különleges programot állítottunk össze.
A 14 órakor kezdődött rendezvény elején Agárdi Sándor intézményvezető köszöntette a megjelent óvodásokat és szüleiket. Ezt követően a hittan oktatásról szóltak a jelen lévő hitoktatók. Ismertették a történelmi egyházak hitéleti lehetőségeit, a hitélet fontosságát. Az intézmény igazgatója kiegészítette mindezeket azzal, hogy  azok a szülők, akik nem hit és erkölcstan oktatásra szeretnék járatni gyermekeiket, választhatják az erkölcstan tantárgyat is, bár erre eddig nem volt még igény a szülők részéről.
A leendő osztályfőnökök- Pappné Belinszky Júlia és Ivánkóné Pásztor Mariann tanító nénik vidám összeállítással igyekeztek ráhangolni a  gyerekeket a sokszínű délutáni programra. Digitális táblán a játékos matek feladatmegoldások igen nagy sikert arattak. A tanító nénik  varázslónak öltözve  kezdték meg a foglalkozásokat, s ez a „ varázslat” az egész délutánt behálózta. Ezt követően a tanító nénik a tornaterembe invitálták a megjelenteket, ahol játékos versengés kezdődött.  Volt itt labdával gurítás, bújócska, lépegető, kuglizás. Minden gyerek vehetett a varázsládikából, s jutalmul világító karkötőt is kaptak.  Következett a játékos táncfoglalkozás, melyet Bárány Kristóf táncpedagógus vezetett.  Még nem volt vége a napnak, hiszen az uzsonnaszünetet követően Szabóné Balogh Erika tanárnő mesés, zenés angol tanulása következett.  A terem átrendezése után  Agárdi Sándor tanár úr varázslásnak is beillő kémiai kísérletei következtek a sorban.  Átváltoztatta a különböző színű folyadékokat, majd a tejfestés következett, ami felért egy művészeti órával is. A délutánt a kreatív kézműves foglalkozás zárta. Minden gyerek forgószínpad szerűen választhatott a sokféle színes tárgy elkészítéséből, melyekhez a nevelők sok-sok segítséget nyújtottak. Tele élményekkel, egy fegyelmezett, jó hangulatú sulivárónak lehettünk ismét részesei.  Nagy szeretettel várjuk iskolánkba a leendő elsősöket!  Az iskolai beiratkozásról a honlapon fogunk tájékoztatást adni. (as)

Szőnyeget kaptunk ajándékba!

Új szőnyeget kapott a negyedik osztály és a nyelvi labor. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új szőnyeget. Köszönjük az Önkormányzat ajándékát! (as)

Gólyavárás a 2. osztályban

Igazi kora tavaszi hangulatot varázsoltak gólyarajzaikkal a második osztályosok. A magyar nép egyik igen kedvelt madara általában március végén érkezik meg Dögébe.
Talán ez a kis figyelmesség amit gyerekeink készítettek segít a hazatalálásban.(as)

E-KRÉTA ügyintézés lehetősége

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom önöket, hogy a KRÉTA rendszerben - többlépcsős tesztidőszakot követően - 2019. március 1-ével bekapcsolásra kerül az e-Ügyintézési modul. Az e-Ügyintézés modul a köznevelési intézmények oktatásszervezői feladatait támogató informatikai rendszer komponense, amely a köznevelés más rendszereivel integráltan és adaptívan együttműködik. Az e-Ügyintézés egy olyan rendszerkomponens, amely képes csatlakozni a köznevelés hálózataihoz, és ezzel igyekszik kényelmesebbé tenni az online adminisztrációt.

A Gondviselő/Tanuló (továbbiakban: Kérelmező) belépési lehetősége a

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

linken illetve az intézményi KRÉTA napló felületéről is lehetséges.

Részletes leírás az e-Ügyintézés kérelmezői oldaláról az alábbi linken érhető el:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17760714

Agárdy Sándor intézményvezető

További cikkeink...