Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2023. december 09., szombat, Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 175 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa489
mod_vvisit_counterTegnap381
mod_vvisit_counterEzen a héten1984
mod_vvisit_counterMúlt héten3053
mod_vvisit_counterEbben a hónapban3507
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12270
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1386248

Az elmúlt 20 percben Online: 9
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2023 dec., 09

Iskolai hírek

Nyelvmester országos projektverseny

Iskolánkat Szabó Panna 4. osztályos tanuló képviselte az országos versenyen, ahol a magyar nyelv ismeretéről adott számot. 4. helyezésével bizonyította tudását.

Szabóné Balogh Erika tanárnő

Őszi szünet

Tájékoztatom a kedves szülőket, hogy az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a  szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő).

Józsi Barnabás igazgató

Megemlékezés 1956. október 23-ról

Tájékoztatás

2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről

22. A tanítási év rendje, a tanítási, képzési idő, az egyéb foglalkozások

27. § (1) * Az iskolában a nevelést-oktatást – ha e törvény másképp nem rendelkezik – a nappali oktatás munkarendje szerint a kötelező és választható, egyéni és csoportos, tanórai és egyéb foglalkozások, a kollégiumban a kötelező és választható, egyéni és csoportos foglalkozások keretében csoportbontásokkal kell megszervezni (a továbbiakban: nappali rendszerű iskolai oktatás). A nappali rendszerű iskolai oktatás e törvény felhatalmazása alapján kiadott miniszteri rendeletben az évfolyamra, az időtartamra, a tanulói hozzáférésre és a tanulók felügyeletének megszervezésére vonatkozó részletszabályok meghatározásával, tantermen kívüli, digitális munkarendben is megszervezhető.

(2) * Általános iskolában a nevelés-oktatást a délelőtti és délutáni tanítási időszakban olyan módon kell megszervezni, hogy a foglalkozások legalább tizenhat óráig tartsanak, továbbá hét órától tizennyolc óráig – vagy addig, amíg a tanulók jogszerűen tartózkodnak az intézményben – gondoskodni kell a tanulók felügyeletéről azzal, hogy tizenhat óra után a tanulók felügyeletét nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottak láthatják el. Az általános iskola e törvény rendelkezéseinek megfelelően egész napos iskolaként is működhet.

Első osztály a mesék szárnyán

Rendhagyó magyar órán vehettek részt elsőseink az Ölbey Irén Általános Iskolában a magyar népmese napja alkalmából. Meghívott vendégeink meséket olvastak fel a csillogó szemű gyerekeknek.

Nagy Péter polgármester úr, Józsi Barnabás igazgató úr, Szegedi Krisztina, a Csigaház Fejlesztő Központ Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa, végül Olajos Istvánné, édesanyám egymásnak adták át az alkalomhoz illő díszlet hintaszékét, hogy lelkes készülésük eredményeként elrepítsék a tanulóinkat a népmesék birodalmába. Mi pedig apró ajándékokkal kedveskedtünk nekik. Igazán örömteli délutánt töltöttünk együtt.

Hálásan köszönöm minden résztvevőnek ezt a hangulatos megemlékezést!

A mesehallgatások között a gyerekek fantáziája is szárnyra kapott a nekik készült bábszínházban, ahol kedvenc mesehőseik bőrébe bújhattak. Melynek sok- sok taps volt a jutalma.

"A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönség is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is." (Csukás István)

Olajos Viktória Rita tanító néni

További cikkeink...