Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)Ölbey Irén Általános Iskola OM:033479
4495. Döge, Osváth tér 6.
06-45-450-413 - sulidoge@gmail.com
Intézményvezető: Agárdy Sándor
Intézményvezető-helyettes: Józsi Barnabás


 

MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2020. szeptember 23., szerda, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 182 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa332
mod_vvisit_counterTegnap330
mod_vvisit_counterEzen a héten1087
mod_vvisit_counterMúlt héten3088
mod_vvisit_counterEbben a hónapban8420
mod_vvisit_counterA múlt hónapban13913
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató948185

Az elmúlt 20 percben Online: 5
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2020 szept., 22

Iskolai hírek

Pipacsözön és búzavirág változatok a litki bekötő úton

A Litki bekötő út mindkét oldalát széles sávban díszítik a nyár legszebb pipacsvirágai. Még a sűrű zápor sem verte el a leheletfinom virágszirmokat. Órákig lehetne gyönyörködni ebben a mulandó szépségben. Helyenként búzavirágokat is találni a kamilla sűrűségből kimagasodni. Három színváltozatot is látni lehet. Ezek vagy a talaj hidrogénion koncentrációjának (pH) változásai, vagy a talajba került vegyszerek miatt ilyen eltérő színűek. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy a búzavirág színváltozatait láthatjuk. A sötétlila búzavirággal már találkoztam Dögében a temető mögötti csatkai út szélén. Fotót is készítettem, de akkor csak néhány virágzó tövet leltem. Most a víztoronytól keleti irányba az út északi oldalán legalább hat helyen láthatjuk ezeket a kék színűtől eltérő virágkülönlegességeket, a búzavirágkék színű, sokak által még nem is látott virágokkal együtt. ( agárdy s)

Dekoratív kerítés a füvészkertben

Megújult a füvészkerti kerítésünk. A legolcsóbb, ugyanakkor esztétikus és természetközeli megoldásnak a nádszövettel való borítást találtuk. Több nézetben így néz ki a megújult kerítésünk.

(AS)

Vajon mi a neve ennek a bogárfajnak?

Ma délután esőben találtam egy meggyfa törzsén.

A helyes megfejtéseket a következő címre küldjétek: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az első három helyes megfejtő nevét közöljük a honlapon!

(Agárdy)

Tájékoztatás!

Biológia házi feladat

Virtás Alexandra nem először készít ehhez hasonló házi feladatokat biológia tantárgyból. Az anyag amit most tanulunk, nem könnyű, de a 7.osztály nagy többsége lelkesen áll a munkához. Mint az alábbi gyakorlati házi feladat is bizonyítja, a digitális oktatás - bár nem olyan mint a valódi, de aki akar annak lehetőséget nyújt a tanuláshoz, a tudás megszerzéséhez. Az osztályból még meg kell említenem a következő tanulókat, akik biológiából precíz és hiánytalan munkákat küldtek mindezidáig. Hamza Balogh Bianka, Mónus Réka, Dankó Zoltán, Simon Gergő, Titka Hanna, Kovács Vivien, Oláh Dóra Napsugár, Tillinger Bence, Fekete Gina, Zakor Réka, Jánvári Ferenc, Lázár Lili.

Aki ezeket a rajzokat kérésemre elkészítette, nem felejti el a két és az egyszikű növények fogalmát.
Gratulálok!

Agárdy Sándor szaktanár

További cikkeink...