Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 


 

 

 

 

 

 


Ma 2017. október 17., kedd, Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Felhasználói menü

Ki olvas minket?

Oldalainkat 74 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa150
mod_vvisit_counterTegnap511
mod_vvisit_counterEzen a héten661
mod_vvisit_counterMúlt héten1790
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5614
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12203
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató527334

Az elmúlt 20 percben Online: 8
A te IP címed: 54.225.47.94
,
Mai dátum: 2017 okt., 17

Iskolai hírek

Ballagás 2017

Szerenád és bankett

A ballagás előtt a hagyományoknak megfelelően a búcsúzó nyolcadikosok szerenádot adtak, majd egy jó hangulatú bankettre került sor.
Kitűnően szerkesztett diavetítéssel bemutatásra kerültek az osztály életének legérdekesebb jelenetei. A búcsúbeszédeket követően a szülők vendégelték meg a tanulókat, tanárokat, majd táncos mulatsággal zárult az est. Köszönjük kedves Szülők! Gratulálunk gyerekek!

(agárdy s)

Tánc tanévzáró 2017

Madarak, fák, gyermekek napja 2017

Iskolánk munkatervében meghatározott időpontban rendeztük meg a hagyományos Madarak, Fák és Gyermekek napját. A délelőtt játékos szabadprogramokkal telt. Ebben szerepelt térkő rajzolás, fehér lepedőre állat és növényfestés, sportprogram, arcfestés, ugrálóvár, trambulintombolás. Meglepetésre a Katasztrófavédelem szakemberei is lehetőséget biztosítottak "tűzoltásra" ahol sokan kipróbálhatták erejüket. Ezt követően került sor a természetvédelmi jellegű feladatokra. Az 5. osztályosok verses, zenés megnyitója után a nyolc törzs "vándorútra" indult az állomásokra. Ezek között volt állatnyom felismerés, célba dobás, kvízkérdés, madárfelismerés, ének előadása, csatakiáltás bemutatása, menetlevél szépségverseny, találós kérdés és képrejtvény fejtés, mozaikkép kirakás és felismerés. Közben sztárvendégek érkeztek. A Középsuli sorozat szereplői közül többen vettek részt helyszíni filmfelvételben, a tanulókkal közvetlen jókedvű beszélgetést folytattak, s megcsodálták iskolánkat. A felvételt hamarosan majd láthatjuk a több mint félmillió rendszeres sorozatnézővel együtt. Ezúttal azonban kis falunk Döge iskolája is a középpontba kerül. A délelőtt folyamán szendvicseket, ásványvizet, teát kaptak a gyerekek, majd a szülők lapcsánka sütése kezdődött. A sok száz finom krumplis ételt tejfölösen vagy lila hagymával is kérhették, s mindenki annyit vehetett amennyit akart.
A program végén eredményhirdetésre került sor. Első helyezett lett a Baglyok törzse 162 ponttal, második lett a Nozdroviczky törzs 160 ponttal, harmadik lett a Búbos banka törzs 195 ponttal, negyedik helyezést ért el a Denevér törzs 154 ponttal, ötödik lett a Nádi farkasok törzse 151 ponttal, hatodik lett Sün törzs 147 ponttal, hetedik lett a Róka törzs 143 ponttal, s nyolcadik helyezést ért el a Királyka törzs 120 ponttal. A rendkívül jó hangulatú, kellő fegyelmezettséggel lebonyolított program sikeréhez a következő szervezetek járultak hozzá: Nyírzem Kisvárda, Önkormányzati konyha dolgozói Döge, Község Önkormányzata, az iskolai Diákönkormányzat, valamint a Középsuli sorozat jelenlévő képviselői. Külön is köszönjük az iskola pedagógusainak, dolgozóinak, a Szülői Munkaközösség sok-sok lelkes tagjának, vezetőségének a kitűnő szervezést, és a fáradságot nem ismerő hozzáállást!

Agárdy Sándor intézményvezető

Bronzkori kerámiákat készítettünk

A dögei Ölbey Irén Általános Iskola és a kisvárdai Rétközi Múzeum ez évi közös pályázatának keretében a kora tavasszal már volt egy kézműves foglalkozás. Június 8-án a 6. évfolyam tanulói a múzeum szervezésében egy agyagedénykészítő foglalkozáson vettek részt. Autóbusszal utaztak a kisvárdai múzeumba, ahol két keramikus bronzkori edénykéket illetve bronzkori tárgyakat készíttetett a tanulókkal. Volt aki a hagyományos módszerrel, volt aki a korongolással állította elő a kis edénykéket. Nagy-nagy élmény volt a több mint két órás program.
Gyakran mondja iskolánk igazgatója a Veres Pétertől származó idézetet, mely így hangzik, s ennek szellemében él és dolgozik is a dögei iskola: " Ide kell hozni a nagyvilágot, ide kell hozni mindent ami szép, ami jó, ami nemes és amit érdemes". Nos idehoztuk, idehozzuk jó tanáraink segítségével sok más mellett a kerámiakészítést is. Aki elkísérte osztályunkat nem más mint osztályfőnökünk Lippai Zsolt tanár úr. Köszönjük mindenkinek a lehetőséget.!

Rendes Dominika Lakatos Dzsenifer, Balla Bianka és Józsi Dzsenifer 6. oszt tanulók

További cikkeink...