Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. június 25., kedd, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 544 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa225
mod_vvisit_counterTegnap1135
mod_vvisit_counterEzen a héten1360
mod_vvisit_counterMúlt héten8187
mod_vvisit_counterEbben a hónapban27702
mod_vvisit_counterA múlt hónapban23849
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1491981

Az elmúlt 20 percben Online: 11
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2024 jún., 25

Iskolai hírek

Ovisuli

A hagyományos Ovisuli programunkat 2024. március 7-én tartottuk.A gyerekeket és szüleiket Lászlóné Bezzegh Andrea megbízott igazgató köszöntötte. Tájékoztatta a megjelenteket az iskolánk által nyújtott fejlesztési, szabadidős és tanórán kívüli lehetőségekről. Terjékné Eszterhai Enikő tiszteletes asszony a hitoktatásról adott információt.A bemutatkozást követően Kati néni és kis segítői játékos énekórán bábokkal hívták az ovisokat a vásárba, ahol a félpénz kifogyhatatlan. A közös énekkel a jókedv is szárnyra kelt. Erika nénivel tavaszi magvetésbe fogtak. Megszámolták a magokat a koppanásukat hallgatva, majd el is vetették. Jól beletaposták a földbe egy akadálypályán keresztül. A feladatokat megoldva az esőcseppekkel és a napsütéssel előcsalogatták a növényeket. Majd a "varázstáblán" versenyeztek, ki kap pipát a számolására. Ezt követően megismerkedtek a vicces Pinokkióval, angolos Erika néni kalauzolásával. Izgalmas verseny vette kezdetét, ahol minden résztvevő nyertes lett. A mozgásos, önfeledt játékban angol tudással is töltekeztek a gyerekek. Kristóf tanár bácsi táncóráján fergeteges örömtánc és vidám játék részesei voltak a leendő elsősök. Kipróbálhatták a "Majomkirály" szerepét, majd elefántokká változtak. A nap zárásaként tavaszi díszek készültek. Az ügyeskedő pici kezek nyomán tavaszhozó gólya és nyuszi kelt életre. A közösen töltött idő jó hangulatban, élményekben gazdagon telt.

Horváthné Banu Erika, Vincze Katalin tanítónők

 

Búcsúzunk...

Fájó szívvel búcsúzunk Mártháné Tácsik Edit tanárnőtől.

Őszinte részvétünk a gyászoló családnak.

Nyugdíjas búcsúztató

2023. február 28-án délután Józsi Barnabás igazgató és Józsiné Sárdi Éva tanárnő nyugdíjba vonulásuk alkalmából invitálta összejövetelre iskolánk pedagógusait, dolgozóit, községünk polgármesterét és alpolgármesterét.

A meghitt ünnepség elején Pappné Belinszky Júlia tanítónő, Papp Zsófia Réka tanárnő és Mónus Ádám tanár úr immár kollégákként búcsúztak egykori tanáraiktól.

Lászlóné Bezzegh Andrea megbízott igazgató ismertette a búcsúzók négy évtizedes pályafutását, majd dr. Nagy Péter polgármester méltatta a két pedagógus munkáját.

A továbbiakban egy finom ebéd elfogyasztása után családias hangulatban, kellemes beszélgetéssel zárult a délután.

Mindkét kollégánknak jó egészséget és tartalmas nyugdíjas éveket kívánunk!

 

Planetárium

Olvasni jó!

Iskolánk néhány tanulója a 2023/24-es tanévben is bekapcsolódott az "Olvasni jó!" országos szövegértési versenybe.

Az I. félévben Szabó Panna 4., Lakatos Jázmin 6., Lázár Panna Dominika 6., valamint Szabó Kata 12. (egykori tanítványunk) osztályos tanulók vettek részt a megmérettetésen. Részvételükért mindannyian emléklapot kaptak, valamint Lázár Panna Dominika és Szabó Kata hibátlan megoldásáért könyvjutalomban részesült.

Gratulálunk kiemelkedő teljesítményükhöz, további munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Mónusné Révész Ágnes

tanárnő

További cikkeink...