Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2022. december 03., szombat, Ferenc napja van. Holnap Borbála és Barbara napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 26 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa190
mod_vvisit_counterTegnap184
mod_vvisit_counterEzen a héten1694
mod_vvisit_counterMúlt héten2116
mod_vvisit_counterEbben a hónapban799
mod_vvisit_counterA múlt hónapban9360
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1264223

Az elmúlt 20 percben Online: 10
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2022 dec., 03

Iskolai hírek

Tanszercsomag hátrányos helyzetű tanulóknak

Tájékoztatom a tisztelt szülőket, hogy az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára" című projekt keretében a Klebelsberg Központ a 2022/2023-as tanévben is tanszercsomagot biztosít a hátrányos helyzetű/halmozottan hátrányos helyzetű tanulók részére, ezzel is biztosítva az esélyegyenlőséget és segítve a hátrányos helyzetű családok támogatását.

A támogatás feltétele az érvényes jegyzői határozat a hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetről. Kérem, ellenőrizze, ha a gyermeke HH/HHH státusza 2022. augusztus hónapban lejár, de jogosultsága továbbra is fennáll, a státusz időben meghosszabbításra kerüljön!

A tanszercsomagok osztásának időpontjáról a későbbiekben fogunk tájékoztatást adni.

Józsi Barnabás igazgató

 

A Vay Ádám Középiskola Nyugdíjasai Egyesület látogatása iskolánkban

TERMÉSZETVÉDELEM, KÖRNYEZETVÉDELEM, HAGYOMÁNYÁPOLÁS

A Vay Ádám Középiskola Nyugdíjasai Egyesület tagjai szívesen mennek együtt kirándulni, látogatják meg volt iskolájukat, tekintik meg Baktalórántháza város szépségeit, védik a természet, a környezet látnivalóit.

Igyekeznek gyermekeik, unokáik, felnőtt társaik figyelmét is a természet, a Föld, a fák, a virágok, a növények, a környezet megóvására fordítani.

Ilyen céllal szerveztek a közelmúltban kirándulást, melyet a vírusjárvány miatt a korábbi időpontról kellett június első hetére halasztani.

Kisvárda város irodalmi, történelmi, néprajzi, vallási értékei felé fordították tekintetüket.

Ferku Imre tanár úr, egyesületi tag nagyszerű helytörténeti előadásával lenyűgözte a hallgatóságot. Szólt a Bessenyei Gimnáziumban megélt középiskolai élményekről, igaz ennek már közel hatvan éve. Meglátogatták többek között a Rétközi Múzeumot, amely a volt Zsinagóga épületében nyert elhelyezést, megtekintették az aktuális kiállítást.

Majd átmentek a ,,szomszédba" Döge községbe, ahol nagy izgalommal léptek be egyik nyugdíjas társuk,  általános iskolai tanulmányainak helyszínére.

Ebben az oktatási intézményben a visszaemlékezés mellett, több, hasznos, érdekes, használható információval, tapasztalattal lettek gazdagabbak a Vays nyugdíjasok.

Józsi Barnabás az Ölbey Irén Általános Iskola intézményvezetője köszöntötte a megjelenteket, ezt követően bemutatta az iskolát. Elismerően szólt Agárdy Sándor korábbi igazgató úr szakmai, pedagógiai, vezetői munkásságáról. Kiemelte a környezeti - természetismereti nevelés gyakorlati és tudományos területeit. A fűvészkertet, a gyógy - és fűszernövényeket, a bio - kertet, a madáretetőket, a fákat, bokrokat, cserjéket, szerepüket az iskolai természetvédelmi - környezeti nevelésben.

Tovább folytatva az intézményvezető úr elmondta, hogy munkatársai gyermek centrikusak, a pedagógus pályát hivatásuknak tekintik, eredményes a nevelő - oktató munkájuk. Rendelkeznek a modern technika eszközeivel, informatikai eszközökkel, jól felszerelt könyvtárral, a sportlétesítmények jól szolgálják a tanulók testnevelési kultúráját. Az anyanyelvi, idegen nyelvi, művészeti, természettudományos nevelés sem marad ki a személyiségfejlesztés folyamatából. A gyerekek vigyáznak a rendre, tisztaságra - zárta gondolatait intézményvezető úr.

A Vay Ádám Középiskola Nyugdíjasai Egyesület tagjai megköszönték a kedves fogadtatást, sok hasznos tapasztalatot visznek magukkal.

A község főutcáján tett rövid séta után betértek a Református Templomba, ahol a lelkésznő kedvesen kínálta hellyel a vendégeket, és szólt a templom történetéről.

Petőfi Sándor csodálatos versének soraival zárult a Vays nyugdíjasok Természetvédelem, környezetvédelem, hagyományápolás című kirándulása:

,,Óh természet, óh dicső természet!

Mely nyelv merne versenyezni véled?

Mily nagy vagy te!

Mentül inkább hallgatsz,

Annál többet, annál szebbet mondasz."

Barsy Csabáné

 

 

 

 

Bankett, ballagás 2022

„English plus” országos angol országismereti verseny

Iskolánkból kilenc tanuló vett részt az angol versenyen, ahol három fordulón keresztül mérettették meg magukat a közel ezer versenyzővel. A diákok eredményesen vették az akadályokat.

Kluber Dániel Marcell, Kovács Kamilla, Nagy Sára Kata, Nagy Péter Zalán, Tóth Gábor 4. osztály

Nagy Marcell, Nyíri Laura, Oláh Virág 5. osztály

Révész Mia Vivien - 6. osztály

A szervezők kiemelték Révész Mia teljesítményét, akinek az egyik angol versét a verseny folyamán felhasználták, valamint Kovács Kamillát külön dicséretben részesítették teljesítményéért.

Szabóné Balogh Erika tanárnő

 

Ballagás, tanévzárás

Kedves Szülők!

A 8. osztályosok ballagása és a tanévzáró ünnepély 2022. június 18-án 9 órakor lesz, melyre tisztelettel és szeretettel meghívjuk és várjuk tanulóink szüleit és hozzátartozóit. A tanévzárón a bizonyítványokat csak személyesen vehetik át a tanulók osztályfőnökeiktől. A bizonyítványokat 2022. június 20-án 11 óráig kérjük, hozzák vissza az iskolába.

Józsi Barnabás igazgató

További cikkeink...