Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2019. október 23., szerda, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 203 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa82
mod_vvisit_counterTegnap450
mod_vvisit_counterEzen a héten924
mod_vvisit_counterMúlt héten2750
mod_vvisit_counterEbben a hónapban9340
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12430
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató807321

Az elmúlt 20 percben Online: 16
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2019 okt., 23

Iskolai hírek

Meteorológiai állomás az iskolakertben

Az iskolakert fejlesztési pályázat egyik elemeként rádiójel vezérlésű időjárásjelző állomást kapott iskolánk az elmúlt napokban. Az USB-vel és érintőképernyős kijelzővel is ellátott kis állomás a hőmérsékletet, a légnedvességet, az esőt, a szélirányt, a szélsebességet  is méri. A beltéri egységet a nevelői szobában helyeztük el.

Újabb hasznos eszközzel gyarapodott iskolakertünk. Felszerelésre kerültek az esővízgyűjtő tartályok is. Már csak a júniusban érkező szerszámos házikó érkezését várjuk.(agárdy s)

Új padok a folyosón

Kulturált körülmények között fogyaszthatják el tízóraijukat iskolánk tanulói a szünetekben. Az asztalok a héten érkeztek - s igen praktikusak a folyosón. (as)

Szarvasbogarak a kertünkben

Örvendetes módon minden évben tucatnyi nagy szarvasbogarat találunk az udvarunk végében a diófa környékén. Ezekről a védett állatokról készítettem fotókat-szakadó esőben.

Lakatos Dániel 5. osztályos tanuló

Furulya tanévzáró vizsga

Most láthatod a természetben!

A réti kakukkszegfű.

Kedden délután a furulyavizsgát követően hazafelé tartva néhány szép pipacsot szerettem volna fotózni a Sárfű területén.Több lett belőle! Sötét felleg gomolygott Kékcse felől. Messze besétáltam a legelő fűtengerében. Virított a fekete nadálytő, a réti boglárka, de én nem őket kerestem Hatalmas rózsaszín tengerként hullámzott a legelő magas füvében a réti kakukkszegfű. Egy-egy szálat nem is nagyon lehet észrevenni, de több ezres tömege már nem csak csodálatosan szép, de a természetet nem ismerő ember számára is bámulatra érdemes. Mondanom sem kell, hogy sok-sok fotót készítettem még a kiadós zápor előtt. Idősek és fiatalok! Most kell kimenni a legelőre! Néhány nap múlva már elhullatja fodrocskához hasonló szirmait. Sikerült néhány fehér példányt is találnom.

Hová rohanunk? Álljunk meg előtte néhány percre, ebben az évben már csak néhány napig látható! (agárdy s)

További cikkeink...