Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2019. augusztus 17., szombat, Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 123 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa302
mod_vvisit_counterTegnap352
mod_vvisit_counterEzen a héten2231
mod_vvisit_counterMúlt héten2854
mod_vvisit_counterEbben a hónapban6768
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11345
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató779872

Az elmúlt 20 percben Online: 8
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2019 aug., 17

Iskolai hírek

Víz- világnapi projekt

Évek óta hagyomány már iskolánkban, hogy a víz világnapján játékos rendezvényekkel felhívjuk a figyelmet a vizek fontosságára.
Az idei rendezvény ebéd után kezdődött. Agárdy Sándor intézményvezető rövid beszédében a víz életünkben betöltött szerepéről, a víztakarékosságról beszélt. Ezt követően Titka Hanna, Zakor Réka, Horváth Ramóna és Bódi Dávid 6.osztályos, valamint Vilmán László 8. osztályos tanulók szavalatai következtek a vízről, a tavaszról. A délutáni program részletes ismertetése után 50 db. kék "vízcsepp-diót" kellett megtalálni az iskolaudvaron. Ezért csoki járt. Ezt követte az osztályok papírbrikett bemutatója. Valamennyi osztály már hetek óta készítette ezt a tüzelőanyagot, s most vidám jelenetekkel mutatták be a készítést, és a majdani felhasználást. Ezt követte az uszodában a hajóúsztatás. Ilyen még nem volt Dögében! Az osztályok által elkészített legkülönlegesebb papírhajókat kellett átúsztatni az uszoda medencéjében. Óriási biztatás mellett ez minden osztálynak sikerült. Igaz, egy-egy hajó az oldalára dőlve, de megtette a kijelölt távot. Az eredményhirdetésen a zsűri nem volt könnyű helyzetben, mert minden osztály igen kreatív és eredményes munkát végzett, így 8 db első helyezést osztottak ki. Valamennyi tanuló süteményt és csokoládét kapott a fáradozása jutalmául. A délutánt önfeledt játék zárta. Ez úton is köszönjük a Községi Önkormányzat és a Diákönkormányzat anyagi támogatását, a nevelők lelkes hozzáállását, s tanulóink rendkívül fegyelmezett, vidám közreműködését! Sokan elmondták: kitűnő volt ez a nap! (as)

Szabó Lőrinc: Tavasz


"Mi az?" - kérdezte Vén Rigó.
"Tavasz" - felelt a Nap.

"Megjött?"-kérdezte Vén Rigó.
" Meg ám!"- felelt a Nap.

"Szeretsz?"- kérdezte Vén Rigó.
"Szeretlek!"- felelt a Nap.

"Akkor hát szép lesz a világ?"
"Még szebb és boldogabb!"

Somvirág

Megemlékezés 1848. március 15-ről

Zsapka Attila műsora

Zsapka Attila, gitáros, énekes, zeneszerző, a felvidéki magyar zenei élet egyik kiemelkedő alakja. A könyvtári szervezésű előadásban tavaszi népdalok, megzenésített versek és forradalmi dalok szerepeltek. Az ismert dalokat a népes diáksereg a zenésszel együtt énekelte. (as)

Felhívás beiratkozásra

További cikkeink...