Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida és Alina napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 76 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa61
mod_vvisit_counterTegnap505
mod_vvisit_counterEzen a héten2481
mod_vvisit_counterMúlt héten2641
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5900
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12093
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató756347

Az elmúlt 20 percben Online: 6
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2019 jún., 16

Iskolai hírek

Vidám télűző kolompolás és kiszebáb égetés

Mélymulcsos kertgazdálkodás - Dr. Gyulai Iván előadása

Farsang 2019

Binó János római katolikus kántortanítóra emlékeztünk

Kedves és megható megemlékezésre került sor 2019. február 5-én iskolánkban. A délutáni órákban Binó János egykori dögei római katolikus kántortanító gyermekei, családtagjaik, tekintették meg az intézményt. Jóízű beszélgetésekben emlékeztek meg édesapjuk Binó János és felesége emberi, pedagógiai tevékenységéről. Binó János 1930-tól 1950-ig tanított Dögében. Az államosításig a római katolikus iskola igazgatója is volt. Sokat köszönhet neki mind az ifjúság mind a település. Kitűnő és emberséges tanár, kántor, levente oktató is volt, s a dögei közéletben is tevékenyen részt vett. Neki köszönhető, hogy a leventéket a Németország felé irányított szállítmányból visszahozta Dögébe. A család megjelent tagjai egy emlékfát is ültettek, igaz a fagyok miatt csak jelképesen. A tavasz beköszöntével az iskola kertjében kap majd helyet a szép aranykőris, emlékeztetve az egykori tanító úrra. A könyvtárban kerül majd elhelyezésre a többi mellé az a kordokumentum gyűjtemény is, mely az egykori igazgató úr munkáját mutatja be újságcikkeken keresztül. Szintén a könyvtárban lehet majd megtekinteni azt a pénzes ládikát, melyben egykor a római iskola pénzét tartották. Látható lesz továbbá az egykori római iskola betétkönyve is. A vendégek közül többen igen messziről érkeztek de annál nagyobb örömmel voltak itt sok-sok év után egykori gyermekkoruk helyszínén. Bizony a falu azóta alaposan megváltozott, de az emlékek nem halványultak.

A vendégek nagy elismeréssel szóltak az iskolában, az udvaron, valamint az emlékszobában látottakról, s ez úton is gratuláltak a pedagógusaink munkájához, és a gyermekek sikeres előmeneteléhez.(as)

Körzeti asztalitenisz verseny iskolánkban

További cikkeink...