Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 


 

 

 

 

 

 


Ma 2017. október 17., kedd, Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Felhasználói menü

Ki olvas minket?

Oldalainkat 21 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa147
mod_vvisit_counterTegnap511
mod_vvisit_counterEzen a héten658
mod_vvisit_counterMúlt héten1790
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5611
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12203
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató527331

Az elmúlt 20 percben Online: 7
A te IP címed: 54.225.47.94
,
Mai dátum: 2017 okt., 17

Iskolai hírek

SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK AZ ÉDESANYÁKAT, NAGYMAMÁKAT !

Ratkó József: Zsoltár

Az anyák halhatatlanok,
csak testet, arcot, alakot váltanak,
Egyetlen halott sincs közülük, fiatalok
mint az idő.

Újra születnek
minden gyerekkel, megöletnek
minden halottal - harmadnapra föltámadnak,
mire virradna.
Adassék nekik gyönyörűség,
szerelmükért örökös hűség,
s adassék könny is, hogy kibírják
a világ összegyűjtött kínját.

Planetáriumban jártunk

Május 3-án iskolánk közel 60 tanulója autóbusszal indult el Kisvárdába, ahol a Szent György Görög Katolikus Általános Iskola tornatermében felállított mobil planetárium 45 perces műsorát tekintettük meg. Az előadáson a Naprendszer bolygóiról, valamint a Tejútrendszerről láthattunk tudományos ismeretterjesztő bemutatót. Kísérő nevelőnk volt Baráth Anikó tanárnő és Agárdy Sándor igazgató bácsi. Nagy meglepetés ért bennünket, ugyanis Mártha Csaba, Döge község alpolgármestere a dögei tanulók teljes belépődíját átvállalta. Így csak az autóbusz költséget kellett fizetnünk. Tetszett az előadás és a fagyi is jó volt. Köszönjük Csaba bácsi!

(Mónus Eszter és Szürös Andrea 5. osztályos tanulók)

Füvészkerti fejlesztés

Iskolánk füvészkertjében a különböző életközösségekben összesen több mint 250 növényfaj található. Már készülnek az új jelzőkarók is. A napokban a meleg idő beköszöntével a távoli tájak életközösségébe elültettük az ausztráliai legyezőpálmát. Egy másik területen a mediterránum illetve a sivatagok, félsivatagok élővilágának fajait láthatjuk. Ide új télálló kaktuszokat és mexikói magastörzsű jukkát is sikerült egy adományból telepíteni. A meglévő kaktuszok a kemény telet nagyon megsínylették, de reméljük "összeszedik magukat" és virágozni is fognak. Ha ez a csoda megtörténik, mindenképpen bemutatjuk a még nem látott virágokat. (as)

 

Sikerek a körzeti és országos angol versenyen

Április elején került megrendezésre a körzeti angol verseny Dögében, a „Legek”, melyen Jánvári Kitti 1., Szabó Kata és Krajnyik Zsanett 3. helyezést ért el.
Fényeslitkén a körzeti angol versenyen is sikeresen szerepeltek tanulóink. Az 5. évfolyamon Szabó Kata 4., Mónus Eszter 5. helyezett lett. A 6. évfolyamon Vilmán László 1., Mónus Dániel 2. helyet ért el. 8. évfolyamon Horváth Gergő szerezte meg az 1. helyet.
Április 23-án rendezték a „London Bridge” országos angol tesztversenyt, ahol Vilmán László 4. helyezett lett. Ezúton is köszönjük a szülőknek, hogy elvitték gyermeküket a vasárnap megrendezett versenyre.
Dombrádon 27-én került sor a körzeti versenyre, ahol ismét sikeresek voltak a diákok. Az 5. évfolyamon Mónus Eszter és Szabó Kata 2. helyezett lett. A 6. évfolyamon Vilmán László maximális pontszámmal szerezte meg az 1. helyet. 7. évfolyamon Séra Áron lett a 3. helyezett.

Szabóné Balogh Erika szaktanár

Májusfát készítettek az első osztályosok

További cikkeink...