Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. július 16., kedd, Valter napja van. Holnap Endre és Elek napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 455 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa73
mod_vvisit_counterTegnap245
mod_vvisit_counterEzen a héten318
mod_vvisit_counterMúlt héten2919
mod_vvisit_counterEbben a hónapban7944
mod_vvisit_counterA múlt hónapban31718
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1503941

Az elmúlt 20 percben Online: 9
A te IP címed: 44.213.60.33
,
Mai dátum: 2024 júl., 16

Iskolai hírek

Osztálykirándulás 2024.

Június 5-én a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik osztály tanulói osztálykiránduláson vettek részt, melynek keretében megnéztük a sátorújhelyi Börtönmúzeumot, Széphalomban a Magyar Nyelv Múzeumába látogattunk. Napunkat a füzérradványi Károlyi-kastélyban zártuk. A kirándulás alkalmával kipróbálhatták a régi korok fegyelmező eszközeit, és megismerkedtünk a börtön kialakulásának történetével a kezdetektől egészen a napjainkban folyó munkáig. A Magyar Nyelv Múzeumában Kazinczy Ferenc életét, munkásságát és a magyar nyelv szépségeit vettük nagyító alá. Az interaktív feladatok nagyon érdekessé tették a tanulást. A Károlyi-kastélyban a 19. századi luxussal ismerkedtünk meg. Itt is lehetőség volt kipróbálni a régi kor eszközeit, például a lovasszánt. A hatalmas kertben élveztük a természet szépségeit. A kisvárdai McDonalds-hoz már elég éhesen érkezett a társaság. Napunk tartalmas, szórakoztató volt, és új ismeretekkel bővülhetett tudásunk.

Körösök Menti Országos Levelezős Verseny

Iskolánkból Szabó Panna 4. osztályos, Kovács Kamilla és Vincze Titanilla 6. osztályos tanulók vettek részt.

A megyei fordulóban elért eredményeik:

Szabó Panna – magyar nyelv: 5. hely és különdíj angol nyelv: 16. hely

Kovács Kamilla – angol nyelv: 4. hely, matematika: 8. hely

Vincze Titanilla – angol nyelv: 11. hely

Eredményükhöz gratulálunk! További sikeres versenyzést kívánunk!

Szabóné Balogh Erika

tanárnő

Madarak és fák napja, gyermeknap!

Iskolánk tanulói, tanárai és a szülői munkaközösség néhány tagja egy verőfényes napot tölthetett a Rétközi –tó partján. Busszal, kerékpárral érkeztünk a helyszínre. A 3. osztály tanulói versekkel, dalokkal köszöntötték a csodás természetben a résztvevőket. Gyermeknap alkalmából a pedagógusok a gyerekeket ünnepelték egy verssel. A megnyitó után birtokba vettük a csónakház környékét. Szárazföldön és vízen egyaránt voltak programok. Sétahajózáson csodálhatta mindenki a tavat és partját. A kajakozás alapjaival ismerkedhettek a gyerekek, fantasztikus bátorsággal. A szárazföldön ezalatt a Honvédsuli jóvoltából lézerharcon ügyeskedett egy-egy osztály. A kis akácosban az ősi gyerekjáték, a számháborúzás zajlott. Az első-második osztály csatája volt a leghangosabb, hangos visítás volt a tetszésnyilvánításuk. Amíg a programokra várakoztunk sem tétlenkedtünk, kavicsfestésre volt lehetőségünk. Azért a pihenő időben az otthoni játékok is előkerültek. A gyerekek szerint szuper nap volt!

Köszönjük Döge Község Önkormányzatának a helyszínt, a sétahajózás és kajakozás lehetőségét! A kajakozást segítő felnőttek munkáját köszönöm! A Honvédsuli programjáért hálás köszönetem! Az Szmk tagjainak és a konyha dolgozóinak köszönjük a finomságokat, amivel elláttak bennünket! Az iskola dolgozóinak köszönöm, hogy fegyelmezetten és mégis jó hangulatban zajlott a nap. Balesetmentesen és tiszta környezetet hagyva magunk után, kissé lebarnulva érkeztünk haza.

A nap sokszínűségéről meséljenek a képek!

Baráth Anikó

DÖK segítő pedagógus

Balogh Zoltánné, Rozika nyugdíjas búcsúztatója

2024. június 14-én köszöntöttük Balogh Zoltánné matematika-technika szakos tanárnőt nyugdíjba vonulása alkalmából. A meghitt ünnepség elején a harmadik osztályos tanulók szép verssel, dallal kedveskedtek, majd Lászlóné Bezzegh Andrea megbízott igazgató a számok nyelvén ismertette a hosszú pályafutás legfőbb állomásait. Dr. Komoróczki János jegyző jókívánságai után Rozika tanárnő megköszönte a szép műsort, és meghatódva mondta el, hogy iskolánk második otthona volt, és mennyire szerette közösségünket. A finom ebéd elfogyasztása után kötetlen, családias hangulatú beszélgetés következett.

Köszönjük az együtt töltött éveket, és kívánunk jó egészségben eltöltött, hosszú, nyugodt, örömteli nyugdíjas éveket.

Országos „Környezetismeret-környezetvédelem” csapatverseny

Miskolc - Szirmai Református Általános Iskola országos "Környezetismeret-környezetvédelem" címmel csapatversenyt hirdetett 2-6.évfolyamosoknak. A negyedik osztályt a Túlélők képviselték. Tagjai: Nyíri Zsombor, Szabó Panna és Szlovák Mirjam. Felkészítőjük: Horváthné Banu Erika.

A harmadik osztályból a Makk Marcik vállalkoztak a megmérettetésre. A csapat tagjai: Banu Bence, Gerő Marcell és Séra Ádám. Felkészítőjük: Baráth Anikó.

Az évfolyamokon 63 és 61 csapat mérte össze tudását, kreativitását. A háromfordulós feladatsorok színvonalasak, összetettek voltak. Sok kutatást, tanulást igényelt a gyerekektől. Mindkét csapatunk az előkelő országos 13. helyet érte el a saját évfolyamán. A verseny szorosságát, nehézségét érzékelteti, hogy a megszerezhető 330 pontból mindössze 6 pontot veszítettek a harmadikosok.

A hatodik osztályból két csapat nevezett. A Kis tudósok csapata: Kántor Balázs, Szabó Dénes és Tóth Gábor a 25. helyezést értek el. A Mákvirágok: Kiss Boglárka, Kovács Kamilla és Lakatos Jázmin az országos 26. helyet szerezték meg. Felkészítőjük: Takácsné Csobolya Éva.

Köszönjük a szülők támogatását, hogy versenyezhettek a gyerekek! Mind a négy csapatnak gratulálunk ehhez a szép sikerhez! A jövőben is számítunk kiemelkedő munkátokra!

További cikkeink...