Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. július 16., kedd, Valter napja van. Holnap Endre és Elek napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 444 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa87
mod_vvisit_counterTegnap245
mod_vvisit_counterEzen a héten332
mod_vvisit_counterMúlt héten2919
mod_vvisit_counterEbben a hónapban7958
mod_vvisit_counterA múlt hónapban31718
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1503955

Az elmúlt 20 percben Online: 11
A te IP címed: 44.213.60.33
,
Mai dátum: 2024 júl., 16

Iskolai hírek

Móricz Zsigmond körzeti szövegértő verseny

2024. április 11-én került sor a pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola által szervezett szövegértő verseny eredményhirdetésére. Lázár Panna Dominika 6. osztályos tanuló 108 indulóból remek teljesítménnyel az előkelő 3. helyen végzett, így oklevelet és jutalomkönyvet vehetett át.

Gratulálunk a dobogós helyezéshez, és további eredményes versenyzést kívánunk!

Mónusné Révész Ágnes

tanárnő

Bendegúz Tudásbajnokság vármegyei döntő környezetismeret

A Bendegúz Tudásbajnokság vármegyei döntőjében Szabó Panna 4. osztályos tanuló méretett meg környezetismeretből. A kiemelkedő érdeklődése az élő és élettelen természet kincsei iránt, szorgalmával párosult. Ennek eredményeként az előkelő 3. helyen végzett a versenyen.

Gratulálunk, Panna a teljesítményedhez és további sikereket kívánunk!

Horváthné Banu Erika

tanító

Móricz Zsigmond körzeti versesmese-mondó verseny (1. osztály)

Horváth Hanna és Nagy Adrienn Rebeka első osztályos tanulóink 2024. április 11- én, a költészet napján versesmese- mondó versenyen vettek részt a pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskolában. Életük első megmérettetését lelkes felkészülés előzte meg. Kíváncsian és izgalommal várták ezt a különleges alkalmat.Horváth Hanna 2. helyezést ért el, melynek jutalma egy oklevél és egy szép könyv volt. Nagy Adrienn Rebeka emléklapot kapott. Felemelő érzés volt, hogy beérett a közös munka gyümölcse.

Szeretettel gratulálunk és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!

Olajos Viktória Rita

tanító

Bendegúz Tudásbajnokság

Az idei tanévben iskolánk több tanulója nevezett be a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia Tudásbajnokság versenyére. A megmérettetés során magyar nyelv, olvasás, matematika és környezetismeret tantárgyakból oldottak meg érdekes, gondolkodtató feladatokat. A többfordulós levelező verseny I. félévének értékelése után a gyerekek arany, ezüst és bronz minősítésekkel gazdagodtak.

Gratulálunk elért eredményeikhez. Bízunk a sikeres folytatásban!

Az alsós tanító nénik

A Víz világnapja

Iskolánkban idén is fontosnak tartottuk e jeles napról való tevékeny megemlékezést. A hagyományőrző programunk akváriummakett-készítő versennyel vette kezdetét. Az osztályok kreatív ötleteiket különböző technikával valósították meg. Az együtt gondolkodás és összedolgozás esztétikus, egyedi alkotásokat szült. Folyósóinkat díszítik az elkészült művek. Az éltető víz színét öltöttük ma magunkra mindannyian. Tetőtől talpig kékbe öltöztünk. Szimbolizálva ezzel, hogy mi is cseppenként részei vagyunk a vízvédelem egészének. Izgatottan várjuk, vajon melyik osztályban sikerült a legtöbb kék ruhadarabot felvenni a résztvevőknek. Csatlakoztunk a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, Mozgásban a víz! elnevezésű felhívásához. Ennek apropóján sulitáncot tanultunk Bárány Kristóf tanár úr irányításával. Együtt ringatott a víz diákot és tanárt a zene ütemére, melyet meg is örökítettünk. Ezt követően a vízcseppkeresés tartotta mozgásban a gyerekeket. Következő állomásaként a délutánnak alsó- és felső tagozat vegyes csapatokban ügyességi versenyben méretett meg, majd Totót töltött ki. Volt itt mocsárjárás, űrtartalom tippelés, kupakpeca, vízhordás kanállal, célba dobás, víz-pong, víz átjuttatása akadálypályán…

Kedvvel szurkoltunk, és segítettük egymást a versenyben. Jó hangulatban, versenylázban, a vizet fókuszba állítva telt együtt a délutánunk.

Köszönjük a lebonyolításban nyújtott segítséget iskolánk dolgozóinak.

Takácsné Csobolya Éva, Horváthné Banu Erika

szervezők

További cikkeink...