Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. július 16., kedd, Valter napja van. Holnap Endre és Elek napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 443 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa90
mod_vvisit_counterTegnap245
mod_vvisit_counterEzen a héten335
mod_vvisit_counterMúlt héten2919
mod_vvisit_counterEbben a hónapban7961
mod_vvisit_counterA múlt hónapban31718
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1503958

Az elmúlt 20 percben Online: 10
A te IP címed: 44.213.60.33
,
Mai dátum: 2024 júl., 16

Iskolai hírek

Honvéd kadét képzés

Iskolánk felsős tanulói a Honvéd Kadét Programmal ismerkedhettek meg. Melynek célja, hogy tudatosítsa a haza szeretetének és a haza védelmének fontosságát, valamint járuljon hozzá a fiatalok felelős állampolgárrá neveléséhez. Az előadás során a honvéd képzés iránt érdeklődő diákok tájékoztatást kaptak a középiskolai képzésről, ösztöndíjról, táborozási lehetőségről.

 

Palánta bábszínház

Az alsósaink nagy örömére ismét iskolánkba látogatott a Palánta Misszió Alapítvány bábszínháza.

Pénz7

A pénzügyi tudatosság fejlesztésére nyújt kiváló lehetőséget a Pénz témahét. Iskolánk idén is csatlakozott a pénzügyi és vállalkozói témahéthez március 4-8. között. Minden osztály legalább egy tanórán foglalkozott a témával és a pénzzel, pénz kezeléssel, a pénz történelmével, a különböző országok pénznemével vagy saját pénzt terveztek. A szervezők által küldött feladatlapokat 4-8. osztályban matematika órán oldották meg a tanulók, melyek keretében készíthettek családi költségvetést, megismerték a hitelezést, annak veszélyeit valamint a kiberbiztonság is előtérbe került. Az élményközpontú, rendhagyó órákon a gyerekek sok érdekes és hasznos dolgot tanulhattak a pénzügyekről, a tudatos tervezésről. Kiderült, hogy többen is tájékozottak ebben a témakörben, aktívak és érdeklődőek voltak; szívesen foglalkoztak a témával!

Siker a hittan versenyen!

Iskolánkból Szabó Panna 4. osztályos tanuló március 9-én a megyei hittan versenyen csapatával 1. helyezést ért el, ezzel kivívva a jogot a budapesti országos döntőben való részvételre.

Eredményéhez gratulálunk, további sok sikert kívánunk!

Szabóné Balogh Erika

tanárnő

Ovisuli

A hagyományos Ovisuli programunkat 2024. március 7-én tartottuk.A gyerekeket és szüleiket Lászlóné Bezzegh Andrea megbízott igazgató köszöntötte. Tájékoztatta a megjelenteket az iskolánk által nyújtott fejlesztési, szabadidős és tanórán kívüli lehetőségekről. Terjékné Eszterhai Enikő tiszteletes asszony a hitoktatásról adott információt.A bemutatkozást követően Kati néni és kis segítői játékos énekórán bábokkal hívták az ovisokat a vásárba, ahol a félpénz kifogyhatatlan. A közös énekkel a jókedv is szárnyra kelt. Erika nénivel tavaszi magvetésbe fogtak. Megszámolták a magokat a koppanásukat hallgatva, majd el is vetették. Jól beletaposták a földbe egy akadálypályán keresztül. A feladatokat megoldva az esőcseppekkel és a napsütéssel előcsalogatták a növényeket. Majd a "varázstáblán" versenyeztek, ki kap pipát a számolására. Ezt követően megismerkedtek a vicces Pinokkióval, angolos Erika néni kalauzolásával. Izgalmas verseny vette kezdetét, ahol minden résztvevő nyertes lett. A mozgásos, önfeledt játékban angol tudással is töltekeztek a gyerekek. Kristóf tanár bácsi táncóráján fergeteges örömtánc és vidám játék részesei voltak a leendő elsősök. Kipróbálhatták a "Majomkirály" szerepét, majd elefántokká változtak. A nap zárásaként tavaszi díszek készültek. Az ügyeskedő pici kezek nyomán tavaszhozó gólya és nyuszi kelt életre. A közösen töltött idő jó hangulatban, élményekben gazdagon telt.

Horváthné Banu Erika, Vincze Katalin tanítónők

 

További cikkeink...