Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2019. március 24., vasárnap, Gábor és Karina napja van. Holnap Irén és Írisz napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 77 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa169
mod_vvisit_counterTegnap541
mod_vvisit_counterEzen a héten3377
mod_vvisit_counterMúlt héten3847
mod_vvisit_counterEbben a hónapban12584
mod_vvisit_counterA múlt hónapban14220
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató724186

Az elmúlt 20 percben Online: 6
A te IP címed: 52.201.27.211
,
Mai dátum: 2019 márc., 24

Iskolai hírek

Ölbey-tabló

Ölbey-tabló készült

A nyíregyházi „Bessenyei társaság” kezdeményezésére várhatóan a nyári időszakra elkészül az a terem, ahol ünnepélyes keretek között megnyílik a „Nyírségi irodalmi tárlat”.

A Jósa András Múzeum kiállításán megyénk irodalmi életének kimagasló személyiségeiről készült egységes méretű tablók lesznek láthatók.

Iskolánk névadójának, Ölbey Irénnek a kiállítási tablóját Józsiné Sárdi Éva tanárnő tervezte meg és készítette el Agárdi Sándor igazgató valamint Józsi Barnabás és Balogh Zoltánné segítségével.

Az esztétikus tablón a költőnő legfontosabb műveit, legismertebb fotóit, sőt kézirat részleteit is láthatja majd a közönség.


 

Ünnepi megemlékezés március 15-e tiszteletére

 

Ovisuli 2013

2013. március 12-én délután nagy sikerű iskolacsalogató programban vettek részt azok a dögei óvodás gyerekek, akik szeptembertől már iskolába mennek. A sokszínű rendezvény keretében volt  digitális táblán előadott "varázsceruzás mese-elemzés", vidám zenés néptánc, angol nyelvi játék, borzas tojáskészítés, és sokféle kreatív kézműves program, melybe a jelenlévő szülők is nagy örömmel részt vettek. Köszönet a programot sok-sok előkészítés után megvalósító pedagógusoknak, Pappné Belinszky Júlia, Szabóné Balogh Erika, és Horváthné Banu Erika tanító és tanárnőknek. A sok-sok mosolygó arc kifejezte azt az örömet, és köszönetet, melyet a gazdag tartalmú suliváró jelentett az apróságoknak.   /AS/


Könyvgyűjtő akció

Könyvgyűjtő akció meghirdetése az Ákos községi ( Románia) és az eszenyi ( Kárpátalja) Bocskay István középiskola könyvtárainak fejlesztéséért.

A közeljövőben tovább szélesedhet Döge község és a határon túli magyar települések közötti testvérkapcsolat építés. Tavasszal Ákos településről várunk vendégeket, s időszerű, hogy a közeljövőben viszonozzuk az októberben nálunk járt s fergeteges sikert aratott eszenyi Ritmus néptánccsoport látogatását is. Szeretnénk ha a két testvér-települési találkozókor néhány (tíz-száz?) darab magyar nyelvű könyvet ajándékozhatnánk a határon túli könyvtáraknak.

Ezért felhívással fordulunk mindenkihez, akinek vannak olyan könyvei, melyektől megválna, s megajándékozhatnánk vele a két település könyvtárát. Mindkét településen láttuk a ronggyá olvasott könyvállományt, s talán ezzel az ötlettel is gyarapítani tudjuk könyvállományukat, s növelhetjük szerény lehetőségeinkkel is a magyar nyelven olvasó és olvasni akarók számát.

Akinek szándékában áll könyveket ajándékozni, kérjük hozza el munkanapokon a dögei általános iskola titkárságára. Az ajándékozók nevét a honlapunkon szeretnénk majd közzétenni, s beszámolni az átadási eseményekről.

Döge. 2013. március 8.

Köszönettel: Agárdy Sándor igazgató

 

Don-kanyar 1942-43 kiállítás

Első alkalommal került sor történelmi dokumentumbemutatóra  a két éve átadott a dögei Ifjúsági ház emeleti galériájában.

2013. március 4-én hétfőn 15-órától került sor arra a kiállítás megnyitóra, melynek anyagát a Megyei Jósa András Múzeum, Klicsu Ferenc tuzséri helytörténész és Agárdy Sándor tanár gyűjteményeiből válogatták a rendezők. A kiállítás címe: Don-kanyar 1942-43.

A korabeli tárgyak mellett nagyméretű tablókon kerülnek bemutatásra a Don menti harcok történései. A kiállítást dr. Komoróczki János Döge község jegyzője nyitotta meg, majd korabeli slágerek, katonadalok, s archív mozgóképanyag bemutatása alatt Klicsu Ferenc tartott tárlatvezetést.
(AS)

További cikkeink...