Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2018. december 13., csütörtök, Luca és Otília napja van. Holnap Szilárda napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 73 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa48
mod_vvisit_counterTegnap406
mod_vvisit_counterEzen a héten1210
mod_vvisit_counterMúlt héten3602
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5579
mod_vvisit_counterA múlt hónapban10242
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató678168

Az elmúlt 20 percben Online: 10
A te IP címed: 54.227.31.145
,
Mai dátum: 2018 dec., 13

Iskolai hírek

Mikulás diszkó

Hagyományosan a szülői munkaközösség szervezésében került sor az iskolai "Mikulás discóra". A helyszín ez alkalommal is az iskola tornaterme volt.  A talp alá való zenét Csercsa Roland, Jánvári Dániel, és Rostás Zsolt szolgáltatta. Az igen jó hangulat mellett lehetőség volt a szülők által készített szendvicsek kulturált elfogyasztására is az ebédlői asztalok mellett. Ugyanitt volt a nagy sikerű arcfestés, melyet szintén a rendező felnőttek  jóvoltából kaptak ingyen a gyerekek.  Fegyelmezetten, jó hangulatban zajlott le a rendezvény.

Köszönet az iskolai szülői munkaközösségnek és a nevelőtestületnek!

 

Mikulás járt az iskolánkban!

 

Ujjongó gyereksereg fogadta a december 6-án igazi paripák húzta hintón érkező Mikulást.

Reggel 8-órakor jelent meg az iskola előtti téren. Már itt zengett a szebbnél szebb ének. Ezt követően a Mikulás és a két jól öltözött Krampusz a gyerekek kíséretében bevonult a tornaterembe. Itt rövid bemutatkozás után az 1-5. osztályok adtak szép műsorokat. Minden gyerek ajándékcsomaggal távozhatott, de volt aki virgácsot is kapott. Ezt követően a felsősök osztályait járta végig a Kedves vendég, ahol a gyerekek sőt még a felnőttek is ajándékokat kaptak. Köszönjük Mikulás-Bácsi! Igyekszünk jónak maradni! Várunk jövőre is!

 

Második adventi gyertyagyújtás

December 7-én, pénteken gyújtották meg iskolánk 2. és 7.osztályos tanulói a község főterén álló szép adventi koszorú második gyertyáját. Az ünnepség végén Mónus Dániel és Szabó Enikő 2. osztályos, Papp Zsófia Réka és Mónus Ádám 7. évfolyamos tanulók szavalatait követően már a második gyertya égett az adventi koszorún.
Az ünnepségről készült képeket itt láthatják.

Mikulásváró kézműves foglalkozás az iskolában

 

Felejthetetlen élményt jelentett az iskola napközis tanulói számára a 2012. december 4-én megrendezett kézműves foglalkozás.

Purné Szabó Anikó és Kertész Kinga családgondozók nagyszerű ötletei alapján különböző Mikulás figurákat készíthettek a tanulók.

A kreatívitás valamennyi tanuló esetében igen dicséretes volt. Az elkészített  figurákat mindenki hazavihette, de voltak akik kistestvérük számára is készítettek a szép ajándékokból.


 

Az év hátralévő napjainak iskolai és községi rendezvényei

December 6 ./ Csütörtök /. Mikulás érkezése- hó hiányában lovashintóval. Reggel 8-órakor a tornateremben ajándékcsomagok kiosztása, ezt követően a felsős osztályokban majd az óvodában jár a Mikulás-bácsi a két krampuszával.

December 7./ péntek/ Az első óra utáni szünetben a 2. adventi gyertya meggyújtása./ 2-7-osztály./ 14-óráig lesz tanítás.Ezt követően a gyerekek hazamehetnek. A tanulók 15-től 20-óráig iskolai "Mikulás discóban vehetnek részt a Szülői Munkaközösség szervezésében.

December 9. /Vasárnap/ 15-óra 30-tól a Kultúrházban a Dögei Nők Egyesületének és az iskolai tanulóinak közös karácsonyi műsorára kerül sor.

December 14. /Péntek/ az első óra utáni szünetben a 3. adventi gyertya meggyújtása. /3-6.osztály/
December 14-én 15-órától "Mindenki Karácsonyfájának " állítása az óvoda előtti téren. Beszédet mond Dr. Nagy Péter polgármester úr.
Karácsonyi műsorral készül az iskola színjátszó szakköre Baráth Anikó tanárnő vezetésével.

December. 20. /Csütörtök/ 14óra 30-tól Ölbey Irén költőnő születésének 110.évfordulója alkalmából gránit emléktábla állítása az iskola főbejárata előtt.
December 20. /Csütörtök / 16-órától karácsonyi ünnepi műsor a tornateremben. Közreműködik a 4. osztály, az énekkar és a válogatott tánciskolai csoport.
A műsort összeállítja Pappné Belinszky Júlia tanárnő és a tánctanárok.

December 21./ Péntek/ az első óra utáni szünetben a 4. adventi gyertyagyújtás./ 4-5. osztály/
December 21./péntek 11-óra 30-tól óvodai karácsonyi ünnepség az óvoda ebédlőjében. Teljes tanítási nap lesz meleg ebéddel16 óráig, s ettől kezdődik a téli szünidő. Tehát ez az utolsó tanítási nap az évben./

A szünet utáni első tanítási nap: 2013. január  7. hétfő.

Reméljük sok gyermeknek és felnőttnek szerzünk felejthetetlen élményeket és  örömöt rendezvényeinkkel.
Mindenkinek békés adventi várakozást, kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet, balesetmentes téli szünidőt kíván az intézmény dolgozói nevében: Agárdi Sándor igazgató!
További cikkeink...