Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2018. június 18., hétfő, Arnold és Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa41
mod_vvisit_counterTegnap294
mod_vvisit_counterEzen a héten41
mod_vvisit_counterMúlt héten2381
mod_vvisit_counterEbben a hónapban6375
mod_vvisit_counterA múlt hónapban9255
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató615161

Az elmúlt 20 percben Online: 9
A te IP címed: 54.158.15.97
,
Mai dátum: 2018 jún., 18

Iskolai hírek

FÖLD NAPJA

Április 22.

FÖLD NAPJA

Iskolánkban szombaton, óvodánkban hétfőn emlékeztünk meg a Föld napjáról.

A „kék bolygó” tiszteletére igazgató úr 100 darab kékre festett diót, s településünk mondájának emlékére egy darab ezüst színű diót rejtett el az udvaron. A gyerekek lelkesen keresték a diót, és földünk, iskola udvarunk védelmére a dióhoz egy-egy szemetet is felkutattak.

Jutalmuk mindezért narancs volt s természetesen a jókedv a játékhoz!

Drámafesztivál Rakamazon!

 

Drámafesztivál Rakamazon!

 

A rakamazi Erzsébet Királyné Alap- és Középfokú Oktatási Intézmény meghívásából a 6-7. osztályos színjátszó csoport április 20-án idegen nyelvű drámafesztiválon vett részt.

A fesztiválon angol, német, francia és olasz nyelven nézhettünk színvonalas, szórakoztató darabokat. A csoportok az ország különböző területéről érkeztek / pl.: Budapest, Szekszárd/, de voltak határainkon túli előadók is / Kolozsvár /. Az óvodásoktól a gimnazistákig láttunk gyerekeket a színpadon, s köztük voltak, akik két tannyelvű színitanodás osztályokból érkeztek.

A versenyzésen kívül nagyon jó lehetőséget adott a nap az ismerkedésre, flörtölésekre, új barátságok születésére. Az előadások alatti jó hangulatot már csak a zsűri döntésére várakozása alatt tudták fokozni a kis „színészek” a spontán bulizásukkal a színpadon.

A megmérettetésre három produkcióval készültünk angol nyelven.

A zsűrinek és a közönségnek sokszor sikerült nevetést csalni az arcukra és emelkedett ilyenkor tapsra a kezük. Az előadások a várva-várt sikert is meghozták, hisz a 19 produkcióból mi hoztuk el a „Legsokrétűbb, korokat átívelő alakítások” díját. Az okleveleken és a emlékplaketteken kívül tollat, telefontartót, jegyzetfüzeteket, angol könyveket kaptunk ajándékba.

A kései eredményhirdetés /19 óra után kezdődött / nem vette el kedvünket, s utunkat a jól megérdemelt díjjal a Mc Donald's-ba folytattuk. Este tízkor lelkesen mondtuk, hogy jövőre újra megyünk!

Műsoraink szereposztása:

A kis bice-bóca:

Pálistók Peti-Krajnyik Krisztia

Tanító úr-Dankó Tamás

Cintula-Bacsó Ákos

Gergő-Fehér Rebeka

Messzi Gyurka-Jánvári Péter

Tarán Laci-Ferencz Anikó

Veszkény Gyuszi-Kovács Panna

Szülők-Czidor Dominika, Juhász Cintia, Ragyák Imola

 

Csoszogi, az öreg suszter:

Csoszogi bácsi – Bata Gergő

Vanicsekné fia – Szónok Péter

Vanicsekné – Jánvári Dóra

 

Legyen Ön is milliomos Rakamazon!:

Műsorvezető: Horváth Eszter

Játékosok: Diószegi Nikolett,

Kázsmér Alexandra,

Marinka Alexandra,

Nagy Eszter,

Papp Zsófia

Telefonos segítő: Oláh Eszter

 

Dramaturgia és rendezés: Baráth Anikó Angol tanár: Szabóné Balogh Erika

 

(a fesztiválon készült képek)

 

Ölbey napok

Ölbey napok az iskolánkban

 

Iskolánkban április 13-16-a között iskolánk névadója tiszteletére különböző versenyeken mérhették össze tudásukat, ügyességüket a gyerekek.

részletek a rendezvényeinknél

Szent György Ifjú Lovagjainak Találkozója

A Szent György Görögkatolikus Általános Iskola által szervezett ifjú lovagok találkozóján 2012. április 19-én iskolánkat egy csapat képviselte.

A versenyen való részvétel feltételeit intézményünk dolgozóinak segítségével teljesítettük, melyet köszönünk. Elkészítettük az ünnepi pajzsot, a korabeli ételt, nagy gondot fordítottunk a lovagok és úrhölgyek ruházatára és bemutatkozására.

A színvonalas versenyt Szivák Gábor igazgató úr vezette. Az elméleti és gyakorlati feladatok teljesítését követően a zsűri csapatunk teljesítményét az elismerő II. helyezéssel értékelte.

A csapat tagjai: Csimbók Anna, Rózsa András és Vincze Csaba 8.b osztályos tanulók történelmi ismerete, teljesítménye elismerésre méltónak bizonyult.

Felkészítő nevelőjük Vincze Ferencné tanárnő volt.

 

 

(a találkozón készült képek)

Rendőrkutya bemutató a nagyszünetben

 

Miközben a második óra utáni tízórais szünetben vidámon majszoltuk a vajas kenyeret a szeles, de napsütéses időben igazi állatbarát program zajlott le előttünk. Szőke Zoltán és Tóth Tibor rendőrök kiképzett németjuhász kutyákkal mutatták be a járőrkutyák tudományát.

Mindannyian szájtátva néztük Luppó és Nasi nagyszerű produkcióját. A legérdekesebb talán a „csibészelés” volt, na és a műsor végén a kutyasimogatás lehetősége. Százan is sorba álltunk, hogy csak megérinthessük ezeket a nagyszerű állatokat, melyeket örökre a szívünkbe zártunk. Várhatóan a májusi családi napon több társukkal újra eljönnek közénk, s még nagyobb bemutatóban lehet részünk. Köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette ezt a rendkívüli szünetet.

 

 

További cikkeink...