Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2018. október 16., kedd, Gál napja van. Holnap Hedvig napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa105
mod_vvisit_counterTegnap301
mod_vvisit_counterEzen a héten406
mod_vvisit_counterMúlt héten2585
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5188
mod_vvisit_counterA múlt hónapban9648
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató655664

Az elmúlt 20 percben Online: 8
A te IP címed: 54.158.208.189
,
Mai dátum: 2018 okt., 16

Iskolai hírek

3. és 4. osztályos kirándulás

 

Virágok Ölbey Irén költőnő sírjára

 

Iskolánk névadójának Ölbey Irén költőnőnek a sírját az elmúlt években iskolánk tanulói virágosították. Az idei ősszel kivételesen nem a tanulók,hanem az intézmény technikai dolgozói vettek részt a sír szépítésében.

Séra Imre karbantartó a vadrózsa bokrokat vágta ki a sír környezetéből, míg Bacsó Jánosné Erzsike  és Séra Bertalanné Mártika megkapálták és virágosították a költőnő nyughelyét.

A csodaszép árvácskákat Csimbók Ervinné  vállalkozó adományozta. Mind az adományt, mind a jó szívvel végzett sírgondozást az iskola közössége nevében is nagyon szépen köszönjük.


 

Gumipálya javítás

 

Bizony a nagy igénybevétel már meglátszik a 2006-ban átadott udvari gumipályánkon . Az aljzatbeton megnyúlását és a pályaszél süllyedését már az elmúlt év őszén észrevettük. A labdafogó kerítés is sok helyen széttöredezett, de ezt az elmúlt tanévben ,illetve folyamatosan is javítjuk.  A további szakadás megakadályozása céljából kétfajta sziloplaszt tömítőanyaggal próbáljuk megakadályozni a gumiborítás esetleges téli szétfagyását.

Lippai Zsolt testnevelő tanár Úr és Séra Imre az intézmény karbantartója munkálkodásait örökítette meg a fényképezőgép 2012. október 12-én a délutáni kellemes napsütésben. 

Üzemlátogatás a MAVIR Zrt. kisvárdai hálózati állomásán

Október 4-e Horváth Zsolt szülő napja volt! Szinte minden rendezvényt Ő szervezett ezen a napon iskolánkban.   Ugyanis a madárvédelmi előadás mellett egy másik programot is lebonyolíthattunk majd fél éves szervező munkájának köszönhetően.
A 8-osztály tanulói egy rendkívül érdekes üzemlátogatáson vehettek részt a kisvárdai " villanytelepen". Az autóbuszos utazást is neki köszönhetjük.   Zsolti bácsi szakszerű kalauzolása révén megtekinthettük a vezérlő termeket, az óriási akkumulátor  rendszert, majd a bekerített udvari részen a transzformátorok és a sokféle elektromos berendezés megcsodálása következett. Nagy érdeklődéssel hallhattuk valamennyien, a telep környezetvédelmi programját.
A látottakat biztosan jól felhasználhatjuk majd a fizika tantárgyban tanult elektromosságtani ismereteink bővítésénél.
Köszönet Horváth Zsolti-bácsinak és a kísérő nevelőknek!!!

Balogh Boglárka 8.oszt tanuló.

 

Madárvédelmi előadás

Horváth Zsolt szülő segítségével az idei tanév elején újra ellátogatott iskolánkba Bíró György ökológus. A Magyar Villamosenergia-Ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt / MAVIR/ anyagi támogatásával megtartott előadáson a napközis gyerekek vettek részt. / 3-4.osztály/
A rendkívül érdekfeszítő, és igazán kompetencia alapú pedagógiai módszerekkel levezényelt interaktív foglalkozás óriási sikert aratott. Minden résztvevő- tudásától függően kisebb, nagyobb ajándékokban részesült.

 

További cikkeink...