Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2019. január 16., szerda, Gusztáv napja van. Holnap Antal és Antónia napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 102 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa337
mod_vvisit_counterTegnap466
mod_vvisit_counterEzen a héten1201
mod_vvisit_counterMúlt héten2849
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5860
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11520
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató689969

Az elmúlt 20 percben Online: 7
A te IP címed: 107.21.16.70
,
Mai dátum: 2019 jan., 16

Iskolai hírek

Jótékonysági SZMK-bál

Ölbey-tabló

Ölbey-tabló készült

A nyíregyházi „Bessenyei társaság” kezdeményezésére várhatóan a nyári időszakra elkészül az a terem, ahol ünnepélyes keretek között megnyílik a „Nyírségi irodalmi tárlat”.

A Jósa András Múzeum kiállításán megyénk irodalmi életének kimagasló személyiségeiről készült egységes méretű tablók lesznek láthatók.

Iskolánk névadójának, Ölbey Irénnek a kiállítási tablóját Józsiné Sárdi Éva tanárnő tervezte meg és készítette el Agárdi Sándor igazgató valamint Józsi Barnabás és Balogh Zoltánné segítségével.

Az esztétikus tablón a költőnő legfontosabb műveit, legismertebb fotóit, sőt kézirat részleteit is láthatja majd a közönség.


 

Ünnepi megemlékezés március 15-e tiszteletére

 

Ovisuli 2013

2013. március 12-én délután nagy sikerű iskolacsalogató programban vettek részt azok a dögei óvodás gyerekek, akik szeptembertől már iskolába mennek. A sokszínű rendezvény keretében volt  digitális táblán előadott "varázsceruzás mese-elemzés", vidám zenés néptánc, angol nyelvi játék, borzas tojáskészítés, és sokféle kreatív kézműves program, melybe a jelenlévő szülők is nagy örömmel részt vettek. Köszönet a programot sok-sok előkészítés után megvalósító pedagógusoknak, Pappné Belinszky Júlia, Szabóné Balogh Erika, és Horváthné Banu Erika tanító és tanárnőknek. A sok-sok mosolygó arc kifejezte azt az örömet, és köszönetet, melyet a gazdag tartalmú suliváró jelentett az apróságoknak.   /AS/


Könyvgyűjtő akció

Könyvgyűjtő akció meghirdetése az Ákos községi ( Románia) és az eszenyi ( Kárpátalja) Bocskay István középiskola könyvtárainak fejlesztéséért.

A közeljövőben tovább szélesedhet Döge község és a határon túli magyar települések közötti testvérkapcsolat építés. Tavasszal Ákos településről várunk vendégeket, s időszerű, hogy a közeljövőben viszonozzuk az októberben nálunk járt s fergeteges sikert aratott eszenyi Ritmus néptánccsoport látogatását is. Szeretnénk ha a két testvér-települési találkozókor néhány (tíz-száz?) darab magyar nyelvű könyvet ajándékozhatnánk a határon túli könyvtáraknak.

Ezért felhívással fordulunk mindenkihez, akinek vannak olyan könyvei, melyektől megválna, s megajándékozhatnánk vele a két település könyvtárát. Mindkét településen láttuk a ronggyá olvasott könyvállományt, s talán ezzel az ötlettel is gyarapítani tudjuk könyvállományukat, s növelhetjük szerény lehetőségeinkkel is a magyar nyelven olvasó és olvasni akarók számát.

Akinek szándékában áll könyveket ajándékozni, kérjük hozza el munkanapokon a dögei általános iskola titkárságára. Az ajándékozók nevét a honlapunkon szeretnénk majd közzétenni, s beszámolni az átadási eseményekről.

Döge. 2013. március 8.

Köszönettel: Agárdy Sándor igazgató

 

További cikkeink...