Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. július 25., csütörtök, Kristóf és Jakab napja van. Holnap Anna és Anikó napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 455 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa30
mod_vvisit_counterTegnap410
mod_vvisit_counterEzen a héten4365
mod_vvisit_counterMúlt héten2841
mod_vvisit_counterEbben a hónapban14832
mod_vvisit_counterA múlt hónapban31718
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1510829

Az elmúlt 20 percben Online: 5
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2024 júl., 25

Iskolai hírek

Meglepetés a könyvtárban

 

2011. december 8. a meglepetések napja a dögei Ölbey Irén Általános Iskola könyvtárában. 43 ajándékkönyvet kapott az intézmény a kisvárdai Kistérségi Könyvtártól, benne sok igen hasznos állat és növényhatározó könyvel. A tanulók számára a meglepetést az jelentette, hogy a mai első könyvtárhasználók egy-egy állatos könyvet kaptak ajándékba. A szerencse ebben a hónapban két 4. osztályos tanulót Kozma Kingát és testvérét Alettát érte. Az ikerpár a könyveket ünnepélyesen vette át.

Mikulás

(kattints a képre)

Karácsonyi készülődés

 

Az Ölbey Irén Általános Iskola nevelői és a szülői munkaközösség tagjai vidám hangulatban készülnek az óvoda előtti téren rendezendő karácsonyi vásárra. Az általuk készített termékeket sátorban fogják délutánonként árusítani. A sokféle karácsonyi dísz készítésének pillanatait örökítettük meg. (galéria)

Újabb teknősmentés

 

A rendkívüli szárazság miatt sem élelmet, sem a téli álomba merüléshez szükséges híg iszapot sem találó mocsári teknősök a falu keleti szélén húzódó csatornák felé tartanak. A napokban Riczkó József is talált egy idős példányt, s felesége Jutka néni értesítette az iskolát. A 6. osztályosok egy vödörben vitték ki a Csedmóda tóra, s itt engedték szabadon a vékony jégpáncélú vízbe. A mocsári teknős hazánk egyetlen őshonos, védett teknősfaja. Nem tévesztendő össze az Amerikából behozott vörös fülű, ékszerteknőssel, melyet előszeretettel tartanak terráriumokban. (galéria)

Az első gyertya meggyújtása

galéria

(kattints a képre)

Szabolcs Online

További cikkeink...