Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. július 25., csütörtök, Kristóf és Jakab napja van. Holnap Anna és Anikó napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 472 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa38
mod_vvisit_counterTegnap410
mod_vvisit_counterEzen a héten4373
mod_vvisit_counterMúlt héten2841
mod_vvisit_counterEbben a hónapban14840
mod_vvisit_counterA múlt hónapban31718
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1510837

Az elmúlt 20 percben Online: 7
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2024 júl., 25

Iskolai hírek

Óvodai karácsonyi ünnepség

 

(kattints a képre)

Készülő szaktantermek

Két szaktanterem kialakítása kezdődött el szeptemberben. A biológia terem Herman Ottó, az utolsó magyar "polihisztor" nevét viseli. A bejáratnál alakították ki a Herman Ottó mellszobor helyét. A gipsz portrét Vajner László készítette. A tölgyfa posztamens és a riolit ártufa köveket Gáspár Béla vállalkozó adományozta. A szobor melletti falrészen megkezdtük kialakítani az iskolai folyosógalériát. Jelenleg 8 művész alkotása látható itt. A II. Rákóczi Ferencről elnevezett történelmi szaktantermet a 7. osztály termében alakítjuk ki. A Rákóczi-korral kapcsolatos számos kép és írásos dokumentum kap itt helyet. A fő helyen II. Rákóczi Ferencről készült nagyméretű olajfestmény is megtalálható, de lesz itt eredeti Rákóczi-kori pénz (libertás), sőt a dögei kuruc katonák lajstroma is ki lesz állítva.

 

(kattints a képre)

Döge az én falum rajzverseny

Hetek óta készülnek a dögei Ölbey Irén Általános Iskola tanulói, tanárai és a gyerekek szülei, hogy gipszkarton lapokon megörökítsék a falu nevezetességeit. A karácsonyi műsor előtt elkészültek az osztályok a nagyszabású munkával, s az emeleti részen helyére került a kiállítás is. Középen Döge 1782-es térképe látható egy réges-régi ablakkeretben. Körötte a templomokról, az iskoláról, illetve a rétközi táj természeti értékeiről készült munkák láthatók. A dekoráció állandó kiállítás az iskolába betérőknek. E munka révén is erősíteni szeretné a nevelőtestület a faluhoz való ragaszkodást, a helyi értékek megismerését és tudatos védelmét.

 

(kattints a képre)

Mindenki karácsonyfája

2011. december 9-én 15 órakor került sor Döge község főterén- igen népes közönség előtt a közös fenyőállításra. Az iskolásaink előadását összeállította Baráth Anikó tanárnő, az énekkart Szónokné Vincze Katalin tanárnő készítette fel a megható és lelket melengető műsorra. Dr. Nagy Péter polgármester úr karácsonyi köszöntője után felvillantak a fények a szépen feldíszített fenyőfán, világosságba borult a Betlehem. Forró fenyőteával, fánkkal, a felnőtteknek fahéjas, csípőspaprikás forralt borral kedveskedett az önkormányzati képviselő testület. Köszönet mindenkinek, aki segített a kivitelezésben. A vásári forgatagban a szülők és pedagógusok által készített karácsonyi díszekből is vásárolhatott a közönség. Az emlékezetes nap az iskolai mikulás diszkóval ért véget, melyet a szülői munkaközösség szervezett.

(kattints a képre)

Második, harmadik és negyedik gyertya meggyújtása az adventi koszorún

(2. gyertya meggyújtása)

(3. gyertya meggyújtása)

(4. gyertya meggyújtása)

További cikkeink...