Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2019. augusztus 17., szombat, Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 169 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa305
mod_vvisit_counterTegnap352
mod_vvisit_counterEzen a héten2234
mod_vvisit_counterMúlt héten2854
mod_vvisit_counterEbben a hónapban6771
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11345
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató779875

Az elmúlt 20 percben Online: 11
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2019 aug., 17

Iskolai hírek

Karácsonyi jótékonysági gálaműsor hátrányos helyzetű tanulóknak

2012. december 21-én pénteken az Ölbey Irén Általános iskola elől külön autóbusz szállította Kisvárdára azt a 27 iskolást valamint szüleiket, esetleg nagyobb testvérüket, akik meghívottjai voltak a Művészetek Házában megtartott rendezvénynek. Az iskola igazgatójának és két nevelőjének vezetésével egy örömteli hangulatos programon vehettek részt a meghívottak, kiválasztottak. Egy családból sajnos csak egy gyerek lehetett ott.
Nagyszerű karácsonyi zenés-táncos produkciókat láthattak az érdeklődők, s volt sztárvendég is Vastag  Tamás  személyében.
A közel két órás gálán nagyon jól érezte magát mindenki. Külön köszönjük  a községünk iskolájának nyújtott lehetőséget Andrejcsikné Lengyel Máriának,  a program főszervezőjének, valamint Lengyelné Kántor Emesének, a szülői munkaközösség elnökének.
Köszönjük a kísérő nevelőknek, akik 14 órától 18 óráig részt vettek a rendezvényen, a szervezésben. Minden gyerek hatalmas élelmiszercsomaggal, játékokkal, ruhanemükkel térhetett haza. Finom ételeket és süteményeket, üdítőket is fogyaszthattak. Egy csöppnyi boldogságot szerettünk volna a gyermekek szívébe varázsolni. Úgy érezzük sikerült.         (as)

Karácsonyi ünnepség képekben

A műsort rendezte és betanította Pappné Belinszky Júlia tanítónő, előadták az iskola alsó és felső tagozatos diákjai.

 

Negyedik adventi gyertyagyújtás

December 21-én az iskola 4. és 5. osztályának képviselői gyújtották meg az idei adventi koszorú utolsó gyertyáját. Tóth Dóra, Horváth Gergő és Illés Hajnal Csilla rövid műsora után lobbant fel az örömöt jelképező gyertya.

 

Emléktábla avatás - adventi képkiállítás Dögében

A 110 évvel ezelőtt született Ölbey Irén költőnőre emlékeztek december 20-án a költőnő nevét 10 éve viselő általános iskola diákjai, tanárai s a meghívott vendégek.
A költőnő Dögében  született, s hosszú nélkülözésektől sem mentes élete nagy részét is itt élte le. Sírja az ősi temetőkertben található.
Az ünnepi megemlékezés Papp Zsófia 7. osztályos tanuló köszöntőjével vette kezdetét, majd a költőnő Ének az útról című versével folytatódott, melyet Csökmei Viktória 2.osztályos tanuló  szavalt el. Ezt követően a nagyszámú érdeklődő előtt Bakajsza András irodalmár - aki Ezüst-kék végtelen címmel műesztétikai monográfiát is megjelentetett a költőnőről -, szólt az író-költő-műfordító munkásságának jelentőségéről.
Agárdy Sándor tanár, az Ölbey Irén Általános Iskola igazgatója  avatóbeszédében a költőnő szellemi hagyatékát, korszakos jelentőségét méltatta.
Az ünnepség végén  Dr. Nagy Péter polgármester és Horváth Eszter 8. osztályos tanuló leleplezte az iskola falán lévő emléktáblát. Koszorút helyezett el  Döge Község Önkormányzata nevében Dr. Nagy Péter polgármester és Dr. Komoróczki János jegyző, az iskola nevében Balogh Zoltánné tanárnő és Szanyi Viktória 8. osztályos tanuló, valamint az Ölbey-család nevében Ölbey Mária és Ölbey Attila.
Az ünnepség végén a modern Ifjúsági Ház galériájában Szivák Gábor, a kisvárdai városi könyvtár igazgatója nyitotta meg Fehérvári Béla képzőművészeti kiállítását.
/ Agárdy Sándor/

Mindenki karácsonyfája Döge főterén

2012. december 14-én pénteken délután 3-órakor kezdődött  a falu főterén az a karácsonyváró ünnepség, melynek keretében a szépen feldíszített "mindenki karácsonyfáján" kigyúltak a fények. A sudár lucfenyőt Ruscsák Istvánné adományozta Szabolcsveresmartról.

Állításában alaposan kivették a részüket a falu közmunkásai. Az ünnepség polgármester úr halaszthatatlan hivatali távolléte miatt kis változáson esett át, ugyanis ez alkalommal az ünnepi beszédet Agárdy Sándor iskolaigazgatótól hallottuk. Ezt követően Baráth Anikó tanárnő koreográfiája alapján az iskola színjátszó szakkörének tanulói adták elő kedves karácsonyi műsorukat. A hideg időben mindenki türelmesen és nagy figyelemmel hallgatta és nézte végig a műsort. A rendezvény végén, miután a karácsonyfa fényei is kigyúltak, a konyha dolgozói a gyermekeknek  forró lucfenyő teával, ropogós fánkkal, míg a felnőtteknek fahéjas, paprikás, szegfűszeges forralt házi borral kedveskedtek. Volt  árusítás is, ahol művészien elkészített karácsonyi díszekből választhattak az érdeklődők.
Az ünnepvárás a jövő héten vált még nagyobb sebességre, amikor is csütörtökön délután emléktábla avatásra kerül sor, majd képzőművészeti kiállítás nyílik, s este 4-órától egy csodálatos karácsonyi ünnepség veszi kezdetét a tornateremben.
Az óvodások december 21-én 10-óra 30-tól tartják karácsonyi ünnepségüket az óvoda ebédlőjében..

 

További cikkeink...