Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2019. január 16., szerda, Gusztáv napja van. Holnap Antal és Antónia napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 106 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa337
mod_vvisit_counterTegnap466
mod_vvisit_counterEzen a héten1201
mod_vvisit_counterMúlt héten2849
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5860
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11520
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató689969

Az elmúlt 20 percben Online: 7
A te IP címed: 107.21.16.70
,
Mai dátum: 2019 jan., 16

Iskolai hírek

Vesd bele magad!

 

Vesd bele magad!

2012- koratavaszán iskolánk eredményesen pályázott a az AGRYA által kiírt  országos  vetőmag akcióba. A 3.-és 4.osztályosok a napokban vehették át azokat a csomagolt minőségi  vetőmagvakat, melyeket otthon a kertjükben kialakított kis parcellákon fognak elvetni. Erről a munkáról és a majdani betakarításról  is fotókat készítünk,melyeket a pályázat kiírójának dokumentálnunk kell. Bízunk benne, hogy mind több kisiskolásban felkeltjük az érdeklődést az otthoni háztáji gazdálkodás iránt, s ha csak egy kosárka vöröshagyma, sárgarépa, borsó, vagy néhány tízóraira elegendő retek teremne is, már megérte a munkánk, nem beszélve a nevelési célokról amelyek ezáltal megvalósulhatnak.

Sok sikert minden kis zöldségtermesztőnknek! Ősszel beszámolunk a tapasztalatokról.

 

Március 15.

 

(kattints a képre)

Iskolahívogató

Március 13-án délután vidám zenés, táncos rendezvényt tartottunk a leendő első osztályosok számára. A rengeteg vidám mókázás és játszva tanulás, a pergő magyar néptánc, a vidám angol, a csodákra ablakot nyitó természetismeret és a kreatív kézműves foglalkozások váltották egymást, melyekbe a nagyszámú szülői kíséret is bekapcsolódhatott. Köszönet a szervezésért: Szónokné Vincze Katalin, Szabó Katalin, Szűrösné Hegedűs Tímea, Pappné Belinszky Júlia és Gyüre Tamás pedagógusoknak.

 

(kattints a képre)

Megújult az Ölbey fal

Március 15-ére az iskola földszinti aulájába érkezőket egy átalakult emlékfal fogadta. A régi szép fafaragás meghagyásával a kétoldali díszítések jócskán megváltoztak. Helyet kapott Ölbey Irén életének és munkásságának bemutatása mellett eredeti kézirata is. A Jánvári Nikolett által készített és adományozott nagyméretű grafika előtt esztétikus virágládát helyeztünk el.

(kattints a képre)

Készülődés a tornavizsgára

A tanév végére terveztük az iskolai tornavizsgát, melyre már megkezdődött a felkészülés, kihasználva a jó időt. Lippai Zsolt tanár úr koreográfiáját gyakorolják a 6. és 7. osztályosok.

(kattints a képre)

További cikkeink...