Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2019. április 26., péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 51 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa101
mod_vvisit_counterTegnap291
mod_vvisit_counterEzen a héten943
mod_vvisit_counterMúlt héten880
mod_vvisit_counterEbben a hónapban8533
mod_vvisit_counterA múlt hónapban16555
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató736690

Az elmúlt 20 percben Online: 2
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2019 ápr., 26

Iskolai hírek

Köszönjük

Megható eseményre került sor iskolánkban 2011. december 21-én. Belinszky Józsefné 40 év hűséges szolgálat után megérdemelt nyugdíjas éveit kezdheti el. Ez alkalomból búcsúztak el a kiváló tanítótól az iskola egykori és mai diákjai, a szülői szervezet, a szakszervezet képviselői és az önkormányzat vezetői. A kollégák megható műsorral elevenítették fel a sikeres pedagógusi életút állomásait, majd átadták az iskola dolgozói közösségének ajándékát.

 

(kattints a képre)

Iskolai karácsonyi ünnepség képekben

 

(kattints a képre)

Óvodai karácsonyi ünnepség

 

(kattints a képre)

Készülő szaktantermek

Két szaktanterem kialakítása kezdődött el szeptemberben. A biológia terem Herman Ottó, az utolsó magyar "polihisztor" nevét viseli. A bejáratnál alakították ki a Herman Ottó mellszobor helyét. A gipsz portrét Vajner László készítette. A tölgyfa posztamens és a riolit ártufa köveket Gáspár Béla vállalkozó adományozta. A szobor melletti falrészen megkezdtük kialakítani az iskolai folyosógalériát. Jelenleg 8 művész alkotása látható itt. A II. Rákóczi Ferencről elnevezett történelmi szaktantermet a 7. osztály termében alakítjuk ki. A Rákóczi-korral kapcsolatos számos kép és írásos dokumentum kap itt helyet. A fő helyen II. Rákóczi Ferencről készült nagyméretű olajfestmény is megtalálható, de lesz itt eredeti Rákóczi-kori pénz (libertás), sőt a dögei kuruc katonák lajstroma is ki lesz állítva.

 

(kattints a képre)

Döge az én falum rajzverseny

Hetek óta készülnek a dögei Ölbey Irén Általános Iskola tanulói, tanárai és a gyerekek szülei, hogy gipszkarton lapokon megörökítsék a falu nevezetességeit. A karácsonyi műsor előtt elkészültek az osztályok a nagyszabású munkával, s az emeleti részen helyére került a kiállítás is. Középen Döge 1782-es térképe látható egy réges-régi ablakkeretben. Körötte a templomokról, az iskoláról, illetve a rétközi táj természeti értékeiről készült munkák láthatók. A dekoráció állandó kiállítás az iskolába betérőknek. E munka révén is erősíteni szeretné a nevelőtestület a faluhoz való ragaszkodást, a helyi értékek megismerését és tudatos védelmét.

 

(kattints a képre)

További cikkeink...