Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida és Alina napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 153 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa65
mod_vvisit_counterTegnap505
mod_vvisit_counterEzen a héten2485
mod_vvisit_counterMúlt héten2641
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5904
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12093
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató756351

Az elmúlt 20 percben Online: 9
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2019 jún., 16

Iskolai hírek

Don-kanyar 1942-43 kiállítás

Első alkalommal került sor történelmi dokumentumbemutatóra  a két éve átadott a dögei Ifjúsági ház emeleti galériájában.

2013. március 4-én hétfőn 15-órától került sor arra a kiállítás megnyitóra, melynek anyagát a Megyei Jósa András Múzeum, Klicsu Ferenc tuzséri helytörténész és Agárdy Sándor tanár gyűjteményeiből válogatták a rendezők. A kiállítás címe: Don-kanyar 1942-43.

A korabeli tárgyak mellett nagyméretű tablókon kerülnek bemutatásra a Don menti harcok történései. A kiállítást dr. Komoróczki János Döge község jegyzője nyitotta meg, majd korabeli slágerek, katonadalok, s archív mozgóképanyag bemutatása alatt Klicsu Ferenc tartott tárlatvezetést.
(AS)

Téli túra

Szombaton túrázni voltunk Igazgató bácsival. Kilenckor indultunk az iskola elől. A túra során találtunk báránykoponyát és csontokat, megnéztük a Csedmóda tavat és a Szebecse ér környékét. Sok érdekes dolgot mondott és mutatott Igazgató bácsi. Megismertük a zuzmót, a rekettyét, amiről ágakat is vihettünk haza. Láttunk érdekesen növő fákat, melyeknek a törzse olyan volt, mintha ablaka lenne.
Megtudtuk azt is, hogy nem szabad mindenféle bogyót csak úgy leszedni és megenni. Nagyon jól éreztük magunkat a délelőtt folyamán, és nagyon sok érdekes és hasznos információt tudhattunk meg. Sajnálhatja, aki kihagyta ezt a nagyszerű túrát.

Szabó Kata 1.osztályos tanuló

 

Bábszínház

Nagy sikerű bábszínházi előadást láthattak az óvodások és iskolánk alsó tagozatos tanulói.

Ajándéksorsolás

Mártha Csaba alpolgármester úr értékes ajándékát (egy helikopter-modellt) sorsoltuk ki azok között, akik tombolaajándékkal járultak hozzá a farsangi rendezvényünk sikeréhez.
A szerencse Tahirák Erzsébet 6. osztályos tanulónak kedvezett. Gratulálunk!

Kisze-báb égetés

A farsangi rendezvényen a nagy szél miatt elmaradt a kisze-báb égetése. 2013. február 11-én, a nagyszünetben égettük el a tél végét jelképező bábút. A gyerekek nagy ujjongással fogadták az eseményt, sokan hógolyóval is megdobálták.

További cikkeink...