Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2019. július 17., szerda, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 87 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa111
mod_vvisit_counterTegnap376
mod_vvisit_counterEzen a héten825
mod_vvisit_counterMúlt héten2472
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5761
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11312
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató767520

Az elmúlt 20 percben Online: 6
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2019 júl., 17

Iskolai hírek

Balatoni emlékeink

2103. július 8-án hajnal 5 órakor 35 tanuló és 7 nevelő indult útnak Fonyódligetre, a Balaton déli partján fekvő Erzsébet táborba. A hosszú utazás után áthaladva az új viadukton végre megcsapott bennünket a csodálatos tó illata.

Kíváncsian érkeztünk a táborba, ahol a zászlófelvonásnál több mint ezer gyerek énekelte a jól ismert Tábori dalt. Már első este csobbantunk a Balatonban, igaz még csak ruhástól, de a víz, a naplemente rabjai lettünk így is. Megkezdődött az igazi tábori élet, ágyneműhúzás, reggeli torna, takarítás, közös étkezések, s a sok-sok program. Kisvonatozás Fonyódra, városnézés, strandolás, éjszakai bátorságpróba, színház, táncház, tábori olimpia, focibajnokság, ki mit tud, tábortűz, szárazföldi és vízi kalandpark, disco és ki tudja hány program várt ránk.

De mi tematikus táborba utaztunk, így naponta kétszer táncóránk volt, ahol rábaközi és mátyusföldi táncokat tanulhattunk, sok-sok énekkel, hangszerbemutatóval. A foglalkozások mellett próbáltunk bekapcsolódni a tábori életbe. Sokszor okoztunk gondot a táborvezetésnek, hogy ott lehessünk a versenyeken és a foglalkozásokon is. De köszönjük Letenyei Gábornak és Óvári Zsoltnak, hogy mindent megtettek a kedvünkért!

Legnagyobb hálánkat fejeztük ki, azzal, hogy a versenyeken kitettünk magunkért, ahogy Zsolti bácsi mondta „sokat maceráltatok, de megérte”. Az Erzsébet kvízt egyedül mi tudtuk hibátlanul megfejteni, a ki mit tudon Vilmán Lacika versmondása első, az alsósok tánca har­madik, a felsősök tánca első helyezést ért el, a zsűri együtt táncolt a kicsikkel, s fergeteges hangulatot varázsoltak a színpadra. Az egyéni olimpián Mikla Zoltán állhatott a dobogó csú­csára a célba rúgás győzteseként. A felsős fiúk a focival értek el sikert, megnyerték a tábori bajnokságot, s ami külön öröm számunkra, hogy Vincze Ottó, a híres futballista segítette őket az utolsó pillanatokban csapatépítő beszélgetéseivel, s megnézte meccsüket. Örök emlék ez a barátság számunkra!

A táborzárást s a búcsúestet némi szomorúság is követte, de ne szomorkodjatok, készülünk jövőre is!

Hazautazásunkat a gyermekszervezet egy badacsonyi hajókirándulással gazdagította, ahol gyönyörködhettünk a táj szépségében, s lehetőségünk volt szeretteinkre gondolni emlékek, ajándékok vásárlásával is.

Kissé szomorúan ültünk fel az autóbuszra s indultunk haza. Útközben még Budapesten is sé­táltunk egy órát, megnézhettük az új Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája csodálatos épületeit és parkjait. Utunk innen már haza vezetett s csak meséljük, meséljük az Erzsébet tábor szép emlékeit!

Köszönöm kollégáim figyelmét, gondoskodását, hogy épen, egészségesen térhetett haza min­den gyerek a táborból.

Külön öröm számomra, hogy a táborvezető és a szakvezető külön megdicsérte gyerekeinket /külön a felsős fiúkat/ viselkedésükért, sportszerűségükért, segítőkészségükért s örömmel várják vissza őket! Büszke vagyok rátok gyerekek, jó volt veletek táborozni! Köszönjük Er­zsébet tábor, köszönjük Fonyódliget!

Baráth Anikó gyermekszervezet vezető

 

 

Nyelvvizsga siker

Iskolánk tanulója, Horváth Eszter az idén sikeres angol szóbeli nyelvvizsgát tett. Tudását és ügyességét mutatja, hogy a hallás utáni szövegértést (magnós feladat) 100 %-ra teljesítette.
Eszter tudatosan építi nyelvtudását, ezért tanulmányait német szakon folytatja.

A további nyelvtanuláshoz is sok sikert és hasonlóan jó eredményeket kívánunk!

Szabóné Balogh Erika

 

Ballagás, tanévzárás

Szerenád-bankett

Virágosítás- szépítés.

Csimbók Ervinné  helyi vállalkozó, volt SZMK-elnök az elmúlt órákban közel 200-db cserepes egynyári dísznövényt adományozott az iskola szépítésére. A szebbnél szebb virágokat egyrészt Ölbey Irén költőnő sírjára, valamint az iskola előtti dísz- térre ültették ki az intézmény dolgozói.
Köszönjük a nemes, jószándékú segítséget, valamint a dolgozóink áldozatos és szakszerű munkáját. A temetőben a sír előtt az önkormányzat nagyon szépen lekaszáltatta a füvet, így megszépült a költőnő sírjának környezete is. A dísz-tér pedig sokak szerint a környék egyik legszebb terévé kezd válni.A munkálatokról készült fotókat itt tekinthetjük meg. (as)

További cikkeink...