Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2019. február 20., szerda, Aladár és Álmos napja van. Holnap Eleonóra és Zelmira napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 38 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa287
mod_vvisit_counterTegnap591
mod_vvisit_counterEzen a héten1450
mod_vvisit_counterMúlt héten3779
mod_vvisit_counterEbben a hónapban10061
mod_vvisit_counterA múlt hónapban13273
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató707443

Az elmúlt 20 percben Online: 3
A te IP címed: 54.173.237.152
,
Mai dátum: 2019 febr., 20

Iskolai hírek

Mindenki karácsonyfája Döge főterén

2012. december 14-én pénteken délután 3-órakor kezdődött  a falu főterén az a karácsonyváró ünnepség, melynek keretében a szépen feldíszített "mindenki karácsonyfáján" kigyúltak a fények. A sudár lucfenyőt Ruscsák Istvánné adományozta Szabolcsveresmartról.

Állításában alaposan kivették a részüket a falu közmunkásai. Az ünnepség polgármester úr halaszthatatlan hivatali távolléte miatt kis változáson esett át, ugyanis ez alkalommal az ünnepi beszédet Agárdy Sándor iskolaigazgatótól hallottuk. Ezt követően Baráth Anikó tanárnő koreográfiája alapján az iskola színjátszó szakkörének tanulói adták elő kedves karácsonyi műsorukat. A hideg időben mindenki türelmesen és nagy figyelemmel hallgatta és nézte végig a műsort. A rendezvény végén, miután a karácsonyfa fényei is kigyúltak, a konyha dolgozói a gyermekeknek  forró lucfenyő teával, ropogós fánkkal, míg a felnőtteknek fahéjas, paprikás, szegfűszeges forralt házi borral kedveskedtek. Volt  árusítás is, ahol művészien elkészített karácsonyi díszekből választhattak az érdeklődők.
Az ünnepvárás a jövő héten vált még nagyobb sebességre, amikor is csütörtökön délután emléktábla avatásra kerül sor, majd képzőművészeti kiállítás nyílik, s este 4-órától egy csodálatos karácsonyi ünnepség veszi kezdetét a tornateremben.
Az óvodások december 21-én 10-óra 30-tól tartják karácsonyi ünnepségüket az óvoda ebédlőjében..

 

Harmadik adventi gyertyagyújtás

December 14-én, pénteken gyújtották meg iskolánk 3. és 6.osztályos tanulói a község főterén álló adventi koszorú harmadik gyertyáját. Verset mondott és gyertyát gyújtott Kántor Anett és Dankó Ferenc.
Az ünnepségről készült képeket itt láthatják.

Mikulás diszkó

Hagyományosan a szülői munkaközösség szervezésében került sor az iskolai "Mikulás discóra". A helyszín ez alkalommal is az iskola tornaterme volt.  A talp alá való zenét Csercsa Roland, Jánvári Dániel, és Rostás Zsolt szolgáltatta. Az igen jó hangulat mellett lehetőség volt a szülők által készített szendvicsek kulturált elfogyasztására is az ebédlői asztalok mellett. Ugyanitt volt a nagy sikerű arcfestés, melyet szintén a rendező felnőttek  jóvoltából kaptak ingyen a gyerekek.  Fegyelmezetten, jó hangulatban zajlott le a rendezvény.

Köszönet az iskolai szülői munkaközösségnek és a nevelőtestületnek!

 

Mikulás járt az iskolánkban!

 

Ujjongó gyereksereg fogadta a december 6-án igazi paripák húzta hintón érkező Mikulást.

Reggel 8-órakor jelent meg az iskola előtti téren. Már itt zengett a szebbnél szebb ének. Ezt követően a Mikulás és a két jól öltözött Krampusz a gyerekek kíséretében bevonult a tornaterembe. Itt rövid bemutatkozás után az 1-5. osztályok adtak szép műsorokat. Minden gyerek ajándékcsomaggal távozhatott, de volt aki virgácsot is kapott. Ezt követően a felsősök osztályait járta végig a Kedves vendég, ahol a gyerekek sőt még a felnőttek is ajándékokat kaptak. Köszönjük Mikulás-Bácsi! Igyekszünk jónak maradni! Várunk jövőre is!

 

Második adventi gyertyagyújtás

December 7-én, pénteken gyújtották meg iskolánk 2. és 7.osztályos tanulói a község főterén álló szép adventi koszorú második gyertyáját. Az ünnepség végén Mónus Dániel és Szabó Enikő 2. osztályos, Papp Zsófia Réka és Mónus Ádám 7. évfolyamos tanulók szavalatait követően már a második gyertya égett az adventi koszorún.
Az ünnepségről készült képeket itt láthatják.

További cikkeink...