Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2018. szeptember 20., csütörtök, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 84 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa72
mod_vvisit_counterTegnap294
mod_vvisit_counterEzen a héten1022
mod_vvisit_counterMúlt héten2088
mod_vvisit_counterEbben a hónapban6156
mod_vvisit_counterA múlt hónapban10365
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató646984

Az elmúlt 20 percben Online: 1
A te IP címed: 54.80.96.153
,
Mai dátum: 2018 szept., 20

Iskolai hírek

3d nyomtató-bemutató a Szent László Katolikus középiskolában

Köszönjük, hogy támogatták rendezvényünket!

Az SZMK jótékonysági bál támogatóinak névsorát letöltheti ITT!

Könyvtárnyi könyv- ajándékba

Mártha Csaba alpolgármester és jómagam, valamit két közhasznú munkás utazott el Kazincbarcikára az elmúlt héten.

Binó Imre energetikai szakember akinek édesapja Binó János római kántortanító volt Dögében 1950-ig, nagy értékű könyvtárat adományozott iskolánk számára. Imre bácsi ma is nagy - nagy szeretettel beszél szülőfalujáról, a gyermekkoráról. Az általa írt visszaemlékezést a könyvtár helytörténeti dokumentumai között helyeztük el, s bárki elolvashatja.

Az összesen 953 db könyvet, térképeket, 62 db bakelit nagylemezt, 31 db bakelit kislemezt és lemezjátszót tartalmazó anyag kicsomagolása megtörtént.

Igyekszünk a könyvtár szabad polcaira elhelyezni a sokféle lexikont, történelmi, irodalmi és egyházi jellegű szakkönyvet. Természetesen a szépirodalmi anyag mellett nagy mennyiségű útikönyv és kötelező olvasmány is megtalálható.

Köszönjük elsősorban Imre-bácsinak és Kedves Feleségének a felajánlást. Köszönet testvérének, aki a csomagolás és az emeleti lehordás nehézséget is magára vállalta.

Az értékes könyvanyag nem csak iskolánk tanulóinak, tanárainak, de az egész község olvasóközönségének szellemi gyarapodását is elősegítheti a jövőben.

Köszönöm az Önkormányzatnak a kisbusz biztosítását, s Alpolgármester úrnak a szabadidejének a feláldozását és szervezőmunkáját.

Agárdy Sándor intézményvezető

Díjeső a Szent László Katolikus Középiskola pályázatán

Négy kategóriában értek el eredményt iskolánk diákjai a kisvárdai Szent László Katolikus Középiskola által meghirdetett környezetmegismerő versenyben.

A tanulóknak 5-10 oldalas dolgozatot kellett készíteni az egyik kategóriában,  tájkép - növény - állat fotókat a másik kategóriában.

Első helyezést ért el  "A Vámhíd" feldolgozásával Szabó Kata 6. osztályos tanuló. Szintén első helyezett lett "A Rétközi tó élővilága" címűt munkájával Máté Mária Virág 6. osztályos tanuló. Fotó kategóriában harmadik helyezett lett Nagy Milán a Rétközi tó halairól készített fotósorozatával. Tájkép kategóriában két különdíjat is elhoztunk  - Kiss Petra 8. évfolyamos tanuló és Rendes Dominika 7. osztályos tanuló lett értékelve. Ők Döge délutáni naplementés hangulatait örökítették meg. Gratulálunk mindenkinek! Felkészítő nevelőjük Agárdy Sándor tanár úr volt.

(jb)

Üveges tárolószekrény

A földszinti folyosóra lett kihelyezve az az üveges tárolószekrény amelyet a Szülői Munkaközösség elnöke készíttetett.
Régi vágyunk volt, hogy a különböző serlegeket egy szép faliszekrényben tudjuk bemutatni. Nos ez is sikerült. Köszönjük a gyerekek nevében is. Reméljük szép lassan teljesen feltöltjük a sikereket jelző trófeákkal. (as)

További cikkeink...