Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2018. július 22., vasárnap, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 58 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa66
mod_vvisit_counterTegnap341
mod_vvisit_counterEzen a héten2209
mod_vvisit_counterMúlt héten2646
mod_vvisit_counterEbben a hónapban7472
mod_vvisit_counterA múlt hónapban10927
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató627185

Az elmúlt 20 percben Online: 3
A te IP címed: 54.196.38.114
,
Mai dátum: 2018 júl., 22

Iskolai hírek

Töklámpást készítettek a 4. osztályosok

SZMK bál 2017

Őszi fásítás a ligetben

A hét folyamán valamennyi osztály elültette a saját fáját az iskola melletti ligetben. Megfogadtuk José Marti /1853-1895/ kubai forradalmár költő tanácsát, aki egy helyen azt írta: .."és minden iskola mögött legyen egy esőre és égre nyíló mezőgazdasági műhely, ahol valamennyi tanuló elültetheti a saját fáját".  A negyedik és a nyolcadik évfolyam kettőt is vállalt. Minden fácskára felkerültek a védőhálók mellett a tanulók nevei-kis színes papírlapokon. A következő fafajok lettek telepítve: kínai páfrányfenyő, gleditsia, mezei szil, fehér akác, kocsányos tölgy, fehér nyír. A szünet után a kis füves pálya mellé közösen ültetünk egy fehér eperfát is. A tavaszi 100darab fa után, melyet az iskolakert végébe ültettünk kb. 150 db fa van olyan, melyet a tanulók,nevelők keze munkáját dicséri. Ha szárazság volt öntöztük a ma már naggyá cseperedett fákat, s külön öröm, hogy egyet sem tört le senki! (agárdy)

Megemlékezés 1956. október 23-ról

Újrafestett angyalszobrok

A római katolikus hittanos tanulók Markovics Balázs káplán úr vezetésével szobormentő akcióban vettek részt. A dögei római katolikus kápolna előkertjében álló négy angyalszobrot először alaposan letisztították, majd speciális betonfestékkel átkenték. A száradás után majd a téliesítés következik. Ekkor műanyag zsákokba csomagolják a terrakotta szobrokat. A képek a munkálatok különböző fázisairól készültek.

(agárdy)

További cikkeink...