Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Sulinyitogató nagycsoportos ovisoknak

Nyertes könyvtári pályázatunk

Könyvtárunk az Önkormányzat segítségével sikeresen pályázott könyvtári állományunk bővítésére.

A TINTA Könyvkiadó által meghirdetett Wekerle Sándor könyvpályázat célja a könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival, kiadványaival. Ezek a könyvek, szótárak, munkafüzetek hozzájárulnak az anyanyelvi kompetencia fejlesztéséhez, segítséget nyújtanak a szabatos, helyes nyelvhasználathoz. A kiadványok szerzői széles körben elismert nyelvészek, szakemberek.

A könyvek 50%-os kedvezményes pályázati áron voltak megvásárolhatók. Ezt az összeget vállalta át Döge község Önkormányzata.

Köszönjük a pályázati lehetőséget a TINTA Könyvkiadónak és a pénzbeli segítséget Önkormányzatunknak és dr. Nagy Péter polgármester Úrnak.

Bízunk benne, hogy sokan és szívesen forgatják majd ezeket az új könyveket is.

Pappné Belinszky Júlia

könyvtáros

Vándor Meseíró - Böde Péter

„Mutass szebbet a Természet színeinél!

Mutass érdekesebbet kalandjainál!

Tanítsuk meg gyermekeinknek látni a Csodát!” ( Böde Péter)

Az őszi Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretein belül iskolánkba látogatott Böde Péter, a Vándor Meseíró. Interaktív foglalkozásán játékos formában tanulhattunk az állat- és növényvilágról. Megismerhettük az író gyermekkori elbeszélésein keresztül a könyvkészítés rejtelmeit. Láthattunk több mint 30 éves képregényt (amit az író maga készített) és csodaszép könyvillusztrációkat, amik szintén a Vándor Meseíró munkái voltak. Emellett a magyar nyelv szépségébe és sokszínűségébe, az olvasás és az alkotás örömébe engedett betekintést számunkra. Élvezetes, vidám közös beszélgetésen vettünk részt, ami az író által írt művek bemutatásával zárult. Bízunk benne, hogy az előadás hatására még több gyerek ismeri meg az olvasás és „alkotás örömét”.

Pappné Belinszky Júlia

tanítónő

Állatvédelmi előadás

Szabados Amarilla, az Állatorvostudományi Egyetem hallgatója tartott előadást iskolánkban. Nagyon érdekes információkat hallhattunk az állatvédelemről, az állattartásról, az állatkertekről, valamint a menhelyekről. Előadása során bevonta a tanulókat, akik érdeklődve figyeltek, és lelkesen válaszoltak a kérdésekre.

Köszönjük szépen az előadást!

Egészséghét az Ölbey-ben

A programokkal az volt a célunk, hogy a tanulóink figyelmét az egészséges életmódra és az egészségükkel való törődés fontosságára irányítsuk.

Ennek jegyében minden reggelt zenés gimnasztikával indítottunk, melynek levezényléséért köszönet Mónus Ádám tanár úrnak.

A sportdélutánt minden diákunk lelkesen és aktívan teljesítette. Az alsósok játékos sor- és váltóverseny feladatokban ügyeskedtek, a felsősök röplabda bajnokságon mérték össze tudásukat.

Fontos feladatunknak tekintettük a hét folyamán, hogy diákjaink kellő információt gyűjtsenek az egészséges táplálkozás, elhízás, cukorbetegség szerteágazó témaköreiben, ezért az 1-4. évfolyamos tanulóink Németh-Károly Nikolett védőnő ezzel kapcsolatos figyelemfelkeltő előadásán vehettek részt. Köszönjük szépen!

Az 5-8.-os tanulóink az internet helyes használatáról, a kiberbűnözésről kaptak hasznos információkat, ugyanis napjainkban egyre gyakoribbak az elektronikus információs rendszerek segítségével elkövettet bűncselekmények.  Köszönjük Cservenyák Bernadett százados hölgynek, aki a Kisvárdai Rendőrkapitányságról érkezett hozzánk, hogy megosztotta a gyerekekkel mindennapi tapasztalatait, ezáltal felhívta figyelmüket a valós veszélyekre.

Az alsós diákok osztályszinten készítettek figyelemfelkeltő plakátokat: „Fő az egészség!” címmel. Nagyon színes, igényes, több témára is kiterjedő alkotásokkal találkoztunk. A nagyobbak pedig rímekbe foglalták a témához fűződő gondolataikat.

A hetet Egészség-TOTÓ kitöltésével, valamint finom gyümölcssaláta készítéssel zártuk, amit a gyerekek jóízűen elfogyasztottak.

Minden versenyfeladatot oklevéllel jutalmaztunk.

Visszatekintve a hét programjaira, úgy gondolom, hogy tartalmas, programokkal teli egészséghetet valósítottunk meg, ami hozzájárult gyermekeink egészséges fejlődéséhez, szemléletbeli változásaihoz.

Köszönöm a Szülői Munkaközösség támogatását, akik lehetővé tették, hogy minden tanulónk egy müzli szeletet kapjon, valamint a héten legjobban teljesítő alsós és felsős osztály ajándékcsomagot kaphasson. Köszönöm a vezetőség maximális támogatását és kollégáim segítségét.

Takácsné Csobolya Éva

szaktanár

Ma van az állatok világnapja

Az állatok világnapját minden év október 4-én ünnepeljük. Célja, hogy az ember és az állatok közötti barátságot erősítse, és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, a felelős állattartásra.

Ebből az alkalomból rajzversenyt hirdettünk diákjainknak "Barátaink az állatok" címmel. A népszerű kihívásra 66, választható technikával készített rajz érkezett. A gondos munkák bemutatták az állatvilágunk sokszínűségét, valamint a kötődést egy-egy állatfajhoz. A zsűri tagjai Bárány Kristóf tanár úr, Mónusné Ruscsák Ildikó iskolatitkár, Szabóné Balogh Erika igazgatóhelyettes asszony voltak. Összehangolt döntésük alapján alakult ki a verseny eredménye.

Alsó tagozat:

I. helyezett: Nagy Hanna

II. helyezett: Rózsa Mirella

III. helyezett: Kantár Dorina

Felső tagozat:

I. helyezett: Szlovák Mirjam

II. helyezett: Szabó Panna

III. helyezett: Beck Virgínia

Ezen a jeles napon iskolánk apraja- nagyja állatosba vagy állatmintásba öltözve, közös énekléssel köszöntötte az állatokat. A nap beszédtémája volt, ki milyen állat bőrébe bújt, melyik állat képét öltötte magára. Érdekességeket is megtudhattunk egy-egy kedvencről.

Minden alkotónak és segítőnek hálásan köszönöm a munkáját. Külön köszönöm az SZMK jutalmazásban nyújtott támogatását. Gratulálok a nyerteseknek.

Horváthné Banu Erika

tanítónő

Második osztály a mesék szárnyán

A Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005 óta Benedek Elek születésnapján emlékezünk meg a magyar népmese napjáról.

Másodikosaink idén is rendhagyó magyar órán vettek részt e jeles nap alkalmából. Meghívott vendégeink lelkes készülésük gyümölcseit nyújtották át nekünk, szebbnél szebb népmeséket olvastak a gyerekeknek. Sárkányok, királyok, aranyló tulipánok, égig érő rejtélyes helyek kísérték végig délutánunkat. A mai nap ékes bizonyítéka annak, hogy a mesék nem válogatnak: kivétel nélkül mindenkit, kicsit és nagyot egyaránt figyelmes olvasóvá és hallgatóvá varázsolnak.

Köszönetemet szeretném kifejezni Nagy Péter polgármester úrnak, Lászlóné Bezzegh Andrea igazgató asszonynak, Titkáné Gyüre Szilvia másodikosaink egykori ónónénijének és Olajos Istvánné édesanyámnak. Csillogó szempárok kísérték szavaikat.

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”( Magyar Olvasástársaság)

Olajos Viktória Rita

tanító néni

Jótékonysági bál

További cikkeink...