Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Tanító álláspályázat

Szeretettel várjuk leendő tanító szakos kollégánkat!

Álláspályázat angol-magyar, vagy angol-matematika szakos tanár

Szeretettel várjuk leendő angol szakos kollégánkat!

Vakáció, nyári ügyelet

Nyári ügyeletet az alábbi napokon tartunk 9-13 óráig: 2024. július 10-én,  július 24-én és augusztus 7-én.

Minden kedves diáknak, iskolánk valamennyi dolgozójának kellemes nyári szünidőt, balesetmentes, vidám pihenést kívánok!

Lászlóné Bezzegh Andrea

megbízott igazgató

Ballagás 2016-2024

Bankett 2024.

Osztálykirándulás 2024.

Június 5-én a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik osztály tanulói osztálykiránduláson vettek részt, melynek keretében megnéztük a sátorújhelyi Börtönmúzeumot, Széphalomban a Magyar Nyelv Múzeumába látogattunk. Napunkat a füzérradványi Károlyi-kastélyban zártuk. A kirándulás alkalmával kipróbálhatták a régi korok fegyelmező eszközeit, és megismerkedtünk a börtön kialakulásának történetével a kezdetektől egészen a napjainkban folyó munkáig. A Magyar Nyelv Múzeumában Kazinczy Ferenc életét, munkásságát és a magyar nyelv szépségeit vettük nagyító alá. Az interaktív feladatok nagyon érdekessé tették a tanulást. A Károlyi-kastélyban a 19. századi luxussal ismerkedtünk meg. Itt is lehetőség volt kipróbálni a régi kor eszközeit, például a lovasszánt. A hatalmas kertben élveztük a természet szépségeit. A kisvárdai McDonalds-hoz már elég éhesen érkezett a társaság. Napunk tartalmas, szórakoztató volt, és új ismeretekkel bővülhetett tudásunk.

Körösök Menti Országos Levelezős Verseny

Iskolánkból Szabó Panna 4. osztályos, Kovács Kamilla és Vincze Titanilla 6. osztályos tanulók vettek részt.

A megyei fordulóban elért eredményeik:

Szabó Panna – magyar nyelv: 5. hely és különdíj angol nyelv: 16. hely

Kovács Kamilla – angol nyelv: 4. hely, matematika: 8. hely

Vincze Titanilla – angol nyelv: 11. hely

Eredményükhöz gratulálunk! További sikeres versenyzést kívánunk!

Szabóné Balogh Erika

tanárnő

Madarak és fák napja, gyermeknap!

Iskolánk tanulói, tanárai és a szülői munkaközösség néhány tagja egy verőfényes napot tölthetett a Rétközi –tó partján. Busszal, kerékpárral érkeztünk a helyszínre. A 3. osztály tanulói versekkel, dalokkal köszöntötték a csodás természetben a résztvevőket. Gyermeknap alkalmából a pedagógusok a gyerekeket ünnepelték egy verssel. A megnyitó után birtokba vettük a csónakház környékét. Szárazföldön és vízen egyaránt voltak programok. Sétahajózáson csodálhatta mindenki a tavat és partját. A kajakozás alapjaival ismerkedhettek a gyerekek, fantasztikus bátorsággal. A szárazföldön ezalatt a Honvédsuli jóvoltából lézerharcon ügyeskedett egy-egy osztály. A kis akácosban az ősi gyerekjáték, a számháborúzás zajlott. Az első-második osztály csatája volt a leghangosabb, hangos visítás volt a tetszésnyilvánításuk. Amíg a programokra várakoztunk sem tétlenkedtünk, kavicsfestésre volt lehetőségünk. Azért a pihenő időben az otthoni játékok is előkerültek. A gyerekek szerint szuper nap volt!

Köszönjük Döge Község Önkormányzatának a helyszínt, a sétahajózás és kajakozás lehetőségét! A kajakozást segítő felnőttek munkáját köszönöm! A Honvédsuli programjáért hálás köszönetem! Az Szmk tagjainak és a konyha dolgozóinak köszönjük a finomságokat, amivel elláttak bennünket! Az iskola dolgozóinak köszönöm, hogy fegyelmezetten és mégis jó hangulatban zajlott a nap. Balesetmentesen és tiszta környezetet hagyva magunk után, kissé lebarnulva érkeztünk haza.

A nap sokszínűségéről meséljenek a képek!

Baráth Anikó

DÖK segítő pedagógus

További cikkeink...