Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Ajándék és felajánlás!

Leiterné Kántor Ilona és kedves leánya a 2015. évi falunapon azzal a kéréssel keresett fel, hogy beszélni szeretne velem. A nagy falunapi forgatag egy kis szünetében az igazgatói irodában kerítettünk alkalmat egy rövid, de meghatóan szép beszélgetésre, találkozásra. Leiterné Kántor Ilona már több esetben adott könyvajándékokat az iskolának, melyeket azóta is őrzök. Ez alkalommal nem kis meglepetésként 50 ezer forintot adományozott, egy az iskolában kialakítandó Ölbey Irén emlékszoba céljára. A pénzadomány mellett egy CD lemezen  az Itt kell maradnod, a Krisztus, a Szépség kertje c. versesköteteket is átadta, valamint bekeretezve a költőnő Az én falum című írását. Fénymásolatban megkaptuk az 1969-ben St.Louisban kiadott, A szépség kertje  című kötetet és az írónőt ábrázoló fotót, valamint egy reprint verset is. Ezzel a nagylelkű adományával  szeretne Kántor Ilona volt dögei lakos másokat is adakozásra biztatni, hogy méltó emlékszobát tudjunk a tanévben létesíteni. Az adakozók névsorát az emlékszoba átadásakor  szeretnénk majd felolvasni illetve a szoba falán is közzétenni.
Ez úton is hálásan köszönjük a jelenleg Budapesten élő lokálpatrióta Leiterné Kántor Ilona és kedves pedagógus leánya adományát. Bízunk benne, hogy a néhány éve kitűzött célunk a tanév végére legkésőbb valóra válik, s Döge egy új irodalomtörténeti színfolttal lesz gazdagabb.

Agárdi Sándor intézményvezető

Kezdődik az új tanév

Nekem a Balaton a Riviéra...

Július 12-én hajnalban 40 lelkes gyerek és 4 kísérő útnak indultunk a fonyódligeti Erzsébet-táborba. A finom ebéd és a szobák elfoglalása után várt minket a Balaton csábító vize. Az esti tábornyitás után megkezdtük az igazi tábori életet.
Délelőtt és délután táncórákon vettünk részt, a szabadidőnk nagy részét pedig a Balaton jelentette. A vízi kalandpark az egyik legnagyobb élmény volt! Városnéző kisvonattal elrobogtunk Fonyódra is, megcsodáltuk a kikötőt, fagyiztunk, bazároztunk.
A táncfoglalkozásokon kívül bekapcsolódtunk a tábor egyéb programjaiba is. A fiúk focibajnokságon vettek részt, Kovács Adél a tábori Ki mit tud?-on 2. helyezést ért el vers kategóriában.
Nem csak a nappalok emlékezetesek ám! Éjszakai pizsiparty, tejszínhabpakolás, szülinapos tortázás teszi felejthetetlenné a hetet.
A táborzárón kicsit összeszorult szívvel énekeltük a tábori dalt, s a búcsúesten disco és játék volt kimerülésig. Mi kísérők ez alatt is szorgoskodtunk, egy finom lecsót bográcsoztunk, s bár a tábori ellátás finom volt és bőséges, mégis örültek a gyerekek a hazai ízeknek.
Péntek reggel bepakoltunk a buszba és továbbfolytattuk utunkat Keszthelyre. Megcsodáltuk a Festetics kastély gazdagságát, a hintók sokszínűségét. De a fantasztikus élményt a vadászati múzeum és a modellvasút kiállítás nyújtotta! A sétáló utcában megvásároltuk az ajándékokat, fagyiztunk és szomorúan indultunk haza. Gyorsan elrepült az egy hét. Iskolánk honlapján a fotók beszélnek helyettünk majd.

Fáradtan kicsit, de élményekkel tele érkeztük meg, s öleltük át szüleinket!

Köszönjük Erzsébet-tábor, köszönöm gyerekek, köszönöm Rozika és Kati tanár néni, András tanár bácsi!

Baráth Anikó

DÖK vezető



Mádi tábor

ÖKOTÁBOR iskolánkban

Elkészült a palacksátor

Közel fél évnyi gyűjtés és feldolgozás után az elmúlt napokban már paradicsomokkal teleültetve
látható az iskolai füvészkertben a közel 1500 darab PET-palackból /polietilén/ összeállított külön-
leges fóliasátor. Köszönjük mindenkinek aki hozzájárult ennek a nem kis időt és energiát igénylő
projektmunkának a sikeréhez. Már nagyon sokan megcsodálták az érdekes alkotást.
A napokban Hollandiából jártak az iskolában vendégek, akik őszinte csodálkozással és elismerés-
sel szóltak a látottakról.                                                                                               (AS)

PET-palackokból épített sátor

 

Újabb nyelvvizsga sikerek

 

Ballagás, tanévzáró ünnepség 2015

További cikkeink...