Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Szentgyörgyi Rómeó iskolánkban

Országos elismerés!

Az elmúlt napokban kaptuk az értesítést a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Megyei Tankerületétől, hogy a dögei Ölbey Irén Általános Iskolát, eredményei alapján  beválasztották  az ország legjobb 10   Mentor iskolája közé.
A közeljövőben elkészített forgatókönyv alapján 45-perces filmfelvétel is készül majd az intézmény mentor programjának disszeminációjáról.

Agárdi Sándor intézményvezető

Papírgyűjtési akció!

Az iskolai Szülői Munkaközösség a legutóbbi megbeszélésén egy felhívást tett közzé iskolánk tanulói, a szülők illetve a falu lakossága számára. Szeretnék, ha minél többen kapcsolódnának be abba a hulladékpapír illetve műanyagkupak gyűjtési akcióba mely a héten veszi kezdetét. Az iskola pincéjéhez kell hozni a papír és műanyag kupakokat.  A papírt összekötve a kupakokat műanyag zacskóban. Itt történik majd a mérlegelés és a tárolás. Az egy hónapos akcióban a legtöbb hulladékot gyűjtő osztályok torta jutalomban részesülnek. A várható bevételt az ének-zene órákon használható  szintetizátor vásárlására szeretnék fordítani a Szülői Munkaközösség tagjai.

Rózsa Anikó SZMK-elnök

Huzella Péter koncert

A TÁMOP -3.1.4.C-14-2015-0334  Innovatív Iskola pályázat egyik programja volt a 2015. szeptember  15-én a tornateremben megtartott koncert. Az egész iskola jelen volt. Huzella Péter dalszerző már járt nálunk az ökotábor során. Ezúttal új dalokkal örvendeztetett meg bennünket.
Újra végigjárta az iskolát, számos fotót készített, s őszinte elismeréssel szólt gyermekeink viselkedéséről s az itt folyó pedagógiai munkáról.

Agárdi Sándor igazgató

Iskolakerti fejlesztések

Újabb berendezési tárgyakkal gazdagodott iskolánk füvészkertje illetve a biokerti rész. A dögei Önkormányzat támogatásával  Barkaszi Mihály és Gerzsenyi László karbantartók elkészítettek egy szerszámtároló házikót. A vasból készült alkalmatosság csukható és kitűnően van elkészítve. Öröm lesz ebben szerszámnak lenni...... A munkát a fő munkaidő szüneteiben vagy korán reggel végezték s  Bagin Miklós gépkocsivezető segítségével 2015. szeptember 11-én  le is állították sőt be is betonozták.
Ugyancsak erre a napra készült el az első műanyag palackokat ágyásszegélyként felhasználó zöldségeskerti rész is. Ebben a munkában szeptember óta többen is részt vettek. Ez úton adjuk közre a kertépítők névsorát.:
Séra Imre, Vincze Attiláné, Tutkovics Józsefné, Jánvári Jánosné, Ferencz Ferdinándné és Szabó László. Az ültetést a gyerekek mellett Vincze Gusztávné és Vámos Lászlóné fogja a közeljövőben elvégezni. Terveink szerint vöröshagyma és fejes saláta kerül a különleges hangulatú ágyásba.
Köszönjük az Önkormányzatnak és a dolgozóknak az iskolánkért való fáradozását!

Agárdy Sándor igazgató

Iskola az erdőben

Iskolánk negyedikesei vettek részt a hosszú hétvégén abban az erdei iskolai programban  amelyik a TÁMOP. 3.1.4.C-14-2015-0334.számú Innovatív iskola projektből valósult meg. Az idő éppen megfelelő volt. Hol esett,(végre) hol sütött a Nap.Igaz nincs rossz idő csak rosszul öltözött emberek. Így hát nem volt akadály az erdő, a hatalmas homokdombok garmadája sem. Az 1000-hektáros Ricsikai erdő megannyi érdekessége közül a gyerekek kutatómunkában vettek részt. Három törzsbe szerveződve vizsgálták az erdő egyes életközösségeit. Volt bőven idő a különböző szabadidős programokra is. Vizsgát tettek fajismeretből, s este volt lecsó és szalonnasütés, énektanulás, tánc, éjszakai vadles is. Az erdőben alvás  hatalmas élményt jelentett.  Baleset nélkül, megfázás mentesen jó hangulatban ért véget a három napos program .A szülők számára is lehetőséget biztosítottunk egy közös szalonnasütésre. Köszönet a projektet vezető kollégáknak, Baráth Anikó, Szónokné Vincze Katalin, Ivánkóné Pásztor Marianna tanárnőknek és Széles András tanár úrnak. A különböző programokról készült képeket ez úton adjuk közre!.

Agárdi Sándor intézményvezető

Tanévnyitó ünnepség

Gratulálunk Mónusné Ruscsák Ildikónak!

Meghívást kaptunk az országos tanévnyitóra. 
Augusztus 30-án vasárnap a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskolában tartott országos tanévnyitó ünnepségen elismerések átadására is sor került. Még  ebéd után elindultunk a rendezvény helyszínére. A műsor szép volt. Találkoztunk Esztergályos Jenő bácsival is aki szintén Trefort Ágoston díjban részesült. Rövidke  idő is  adódott  a személyes beszélgetésre. Rég óta ismerjük egymást. Jenő bácsi adta át még tornyospálcai igazgatóságom alatt a sok munkával, de megvalósított  meseszép Kastélygalériát, s végigtanítottam jelenlétében az "organikus biológia" bemutató órákkal az egész Dunántúlt, az Apáczai Kiadó könyveiből. Rég volt. Ma már csak emlék..... A kiadó is... A kulturális műsor után következett a díjak átadása. Nem sokan kapták ezt a magas kitüntetést. Elsősorban az intézményi munkát segítőket szokták ebben az elismerésben részesíteni, de most néhány pedagógus is megkapta.
Balog Zoltán úr  az Emberi Erőforrások minisztere és Czunyiné Bertalan Judit az EMMI államtitkár asszonya "Az oktatás érdekében hosszabb időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként"  Trefort Ágoston  díjban részesítette  Mónusné Ruscsák Ildikót a dögei Ölbey Irén Általános Iskola iskolatitkárát.  Ezt a díjat a felterjesztésem után a KLIK kisvárdai tankerületének igazgatója Béresné Leleszi Ágnes igazgató  asszony is őszintén támogatta. (Az elsők között gratulált is!) Az ünnepélyes díjátadáson Ildikó férjén kívül még én voltam jelen. Örülök, hogy egy kis rétközi falu iskolája, annak dolgozója ilyen magas elismerésben részesült. Megérdemelte!
Az iskola dolgozói nevében ez úton gratulálunk Ildikónak a magas kitüntetéshez és további jó munkát egészséget kívánunk!
Köszönjük  áldozatos munkáját!

Agárdi Sándor igazgató

További cikkeink...