Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Tánc tanévzáró 2017

Madarak, fák, gyermekek napja 2017

Iskolánk munkatervében meghatározott időpontban rendeztük meg a hagyományos Madarak, Fák és Gyermekek napját. A délelőtt játékos szabadprogramokkal telt. Ebben szerepelt térkő rajzolás, fehér lepedőre állat és növényfestés, sportprogram, arcfestés, ugrálóvár, trambulintombolás. Meglepetésre a Katasztrófavédelem szakemberei is lehetőséget biztosítottak "tűzoltásra" ahol sokan kipróbálhatták erejüket. Ezt követően került sor a természetvédelmi jellegű feladatokra. Az 5. osztályosok verses, zenés megnyitója után a nyolc törzs "vándorútra" indult az állomásokra. Ezek között volt állatnyom felismerés, célba dobás, kvízkérdés, madárfelismerés, ének előadása, csatakiáltás bemutatása, menetlevél szépségverseny, találós kérdés és képrejtvény fejtés, mozaikkép kirakás és felismerés. Közben sztárvendégek érkeztek. A Középsuli sorozat szereplői közül többen vettek részt helyszíni filmfelvételben, a tanulókkal közvetlen jókedvű beszélgetést folytattak, s megcsodálták iskolánkat. A felvételt hamarosan majd láthatjuk a több mint félmillió rendszeres sorozatnézővel együtt. Ezúttal azonban kis falunk Döge iskolája is a középpontba kerül. A délelőtt folyamán szendvicseket, ásványvizet, teát kaptak a gyerekek, majd a szülők lapcsánka sütése kezdődött. A sok száz finom krumplis ételt tejfölösen vagy lila hagymával is kérhették, s mindenki annyit vehetett amennyit akart.
A program végén eredményhirdetésre került sor. Első helyezett lett a Baglyok törzse 162 ponttal, második lett a Nozdroviczky törzs 160 ponttal, harmadik lett a Búbos banka törzs 195 ponttal, negyedik helyezést ért el a Denevér törzs 154 ponttal, ötödik lett a Nádi farkasok törzse 151 ponttal, hatodik lett Sün törzs 147 ponttal, hetedik lett a Róka törzs 143 ponttal, s nyolcadik helyezést ért el a Királyka törzs 120 ponttal. A rendkívül jó hangulatú, kellő fegyelmezettséggel lebonyolított program sikeréhez a következő szervezetek járultak hozzá: Nyírzem Kisvárda, Önkormányzati konyha dolgozói Döge, Község Önkormányzata, az iskolai Diákönkormányzat, valamint a Középsuli sorozat jelenlévő képviselői. Külön is köszönjük az iskola pedagógusainak, dolgozóinak, a Szülői Munkaközösség sok-sok lelkes tagjának, vezetőségének a kitűnő szervezést, és a fáradságot nem ismerő hozzáállást!

Agárdy Sándor intézményvezető

Bronzkori kerámiákat készítettünk

A dögei Ölbey Irén Általános Iskola és a kisvárdai Rétközi Múzeum ez évi közös pályázatának keretében a kora tavasszal már volt egy kézműves foglalkozás. Június 8-án a 6. évfolyam tanulói a múzeum szervezésében egy agyagedénykészítő foglalkozáson vettek részt. Autóbusszal utaztak a kisvárdai múzeumba, ahol két keramikus bronzkori edénykéket illetve bronzkori tárgyakat készíttetett a tanulókkal. Volt aki a hagyományos módszerrel, volt aki a korongolással állította elő a kis edénykéket. Nagy-nagy élmény volt a több mint két órás program.
Gyakran mondja iskolánk igazgatója a Veres Pétertől származó idézetet, mely így hangzik, s ennek szellemében él és dolgozik is a dögei iskola: " Ide kell hozni a nagyvilágot, ide kell hozni mindent ami szép, ami jó, ami nemes és amit érdemes". Nos idehoztuk, idehozzuk jó tanáraink segítségével sok más mellett a kerámiakészítést is. Aki elkísérte osztályunkat nem más mint osztályfőnökünk Lippai Zsolt tanár úr. Köszönjük mindenkinek a lehetőséget.!

Rendes Dominika Lakatos Dzsenifer, Balla Bianka és Józsi Dzsenifer 6. oszt tanulók

A Középsuli sztárjai iskolánkban!

Ezüstérem a dögei csapatnak!

2017. június 8-án a II.és III. korosztályban szerepeltünk Kisvárdán az Bozsik Intézményi foci tornán. Ez volt a idei szezon 4. mérkőzése, ami alapján a dögei Ölbey Irén Általános Iskola csapata ezüstérmet nyert.

Különdíjat kapott Szanyi János.

Résztvevő csapatok voltak:

- Kisvárda

- Nyírkarász

- Dombrád

- Pátroha

- Tiszakanyár

Gratulálunk a fiúk lelkes felkészítőinek, Szanyi Jánosnak és Leveleki Istvánnak valamint a csapat tagjainak! Köszönjük a lehetőséget, hogy ilyen rangos megmérettetésben részt vehettünk. Ezzel a díjjal is tovább öregbítették iskolánk hírnevét! Külön köszönjük és gratulálunk a különdíjhoz Szanyi Jánosnak! További sikereket és jó egészséget kívánunk! Jövőre folytatjuk! ( agárdy s.)

Furulya tanévzáró 2017

Európa legnagyobb bogarait vizsgálta

Kiváló állatvédő hírében áll Lakatos Dzsenifer iskolánk 6. évfolyamos tanulója. Az udvarukban lévő öreg fa odvából minden évben tömegesen jönnek elő a nagy szarvasbogarak. Idén a napokban kezdődött meg a teniszlabda nagyságú bábok kinyílása, s a kifejlett bogarak rajzása. Ezekről a szép védett bogarakról készített felvételeket Dzsenifer. Valaha ezeket a rovarokat gombostűre tűzve kellett gyűjteményben bemutatni az iskolában. Akkor ötös járt a legszebb gyűjteményért. Ma ez szigorúan tilos!!! Most a fotóért járt az ötös! Mennyivel érdekesebb ha fényképen örökítjük meg, majd útjára engedjük az állatokat.

Az élet tiszteletére igyekszünk nevelni iskolánkban. Igenis van eredménye a munkánknak!

(agárdy s.)

Gyermeknap 2017

További cikkeink...