Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Virágpiramis iskolánk előtt

Együtt futottunk Szandi gyógyulásáért

Szövegértési versenyen jártunk

A „Kulcs a tudáshoz” címmel megyei szövegértési versenyen mérte fel a gyerekek szövegértés szintjét 1-5. évfolyamon a Kodály Zoltán Általános Iskola Nyíregyházán.

Az első osztályból Révész Soma 2019. május 3-án 45 elsőssel mérte össze tudását, mennyire sajátította már el az olvasás tudományát. Teltek a napok és izgatottan vártuk az eredménylistát, mely alapján meghívást kaptunk a díjátadó ünnepségre. Soma szíve megérkezésünkkor hevesebben dobogott, mint a versenyen. A színvonalas megnyitó után végre kiderült, 2. helyezést el! Jutalma a versenyen emléklap, a díjátadón oklevél és jutalomkönyv volt. Az Oktatási Hivatal még további vásárlási utalvánnyal jutalmazza a díjazottakat a közeljövőben.

Egy jó hangulatú uzsonna után vidáman, boldogan tértünk haza. Ügyes voltál Soma, gratulálok!

Baráth Anikó

Az Ölbey verseny eredményei

Az első osztályosok eredménye letölthető ITT.

A második osztályosok eredménye letölthető ITT.

A harmadik osztályosok eredménye letölthető ITT.

A negyedik osztályosok eredménye letölthető ITT.

Gratulálunk!

Mónus Dániel 8. évfolyamos tanuló a megyei TIT történelem versenyen II. helyezést ért el. Felkészítő nevelő: Vincze Ferencné tanárnő.

Tematikus iskolakert szakmai nap

" A kertek készíttetnek az élet szükségére, a test és a lélek erejének megöregbítésére, a szemnek gyönyörködtetésére."

/Apáczai Csere János/

 

Az országos iskolakert-fejlesztési program „Iskolakert Alapozó Alprogram 2019” keretében került sor iskolánkban a szakmai délután megrendezésére Agárdi Sándor intézményvezető irányításával.

Nyírtass, Aranyosapáti, Komoró, Kékcse, és Tuzsér általános iskoláinak nevelői érdeklődtek a jövő egyik nagy nevelési lehetősége- az iskolakert iránt. A dögei Ölbey Irén Általános Iskola, mint mentor intézmény már közel egy évtizede bekapcsolódott az iskolakert létesítés, és fenntartás pedagógiai munkájába. Az itt és ide szervezett továbbképzések mentesek minden öncélúságtól. Igyekszenek bemutatni a kert kialakítás egyszerű lépéseit, s a saját gyakorlatunkban jól bevált, erre épülő pedagógiai tevékenységet.

A tematikus napon részt vevő érdeklődő kollégák megismerhették a dögei modellt, részletes tájékoztatást kaphattak a helyi tevékenységekről fejlesztésekről. A program végén stílszerűen az iskolakertben-helyben termett korai zöldségek felhasználásával készült szendvicset és gyógyteát fogyaszthattak a pedagógusok Nagy Gáborné Magdika élelmezésvezető jóvoltából.

Résztvevő iskolák és pedagógusok:

Lónyay Menyhért Ált. Isk. Tuzsér. Markovics Attila tanár.

Nyírtassi Tas Vezér Ált. Isk. Nyírtass. Vincze Ágnes intézményvezető.

Arany János Ált. Isk. Kékcse. Áncsán László tanár.

Papi Kölcsey Ferenc Ált. Isk. Aranyosapáti tagintézménye. Benkő Zsigmondné tagintézmény vezető, Izsákné Karámos Erika tanár, Czombáné Orosz Katalin tanár.

Fényeslitkei Kossuth Lajos Ált. isk. Petőfi Sándor tagiskolája Komoró. Dr. Jánváriné Bakó Katalin tagintézmény vezető, Kántorné Lippai Anita tanár.

Bízunk benne, hogy a rendezvény elérte célját.

(AS)

Változások az iskolakertben

A "Mentor iskola" pályázatunk támogatásaként már több eszköz megérkezett. Már látható a növényfuttató, a melegágy, és az emeletes növényágyás. A füvészkert minden héten új arcát mutatja. Az eső megérkeztével kizöldült a fűvetésünk is. A kert 2019. május 7-i állapotáról mutatunk be néhány fotót. (as)

Pedagógus kirándulás- Szlovákia-Lengyelország

További cikkeink...