Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Köszönjük, hogy támogatták rendezvényünket!

Az SZMK jótékonysági bál támogatóinak névsorát letöltheti ITT!

Könyvtárnyi könyv- ajándékba

Mártha Csaba alpolgármester és jómagam, valamit két közhasznú munkás utazott el Kazincbarcikára az elmúlt héten.

Binó Imre energetikai szakember akinek édesapja Binó János római kántortanító volt Dögében 1950-ig, nagy értékű könyvtárat adományozott iskolánk számára. Imre bácsi ma is nagy - nagy szeretettel beszél szülőfalujáról, a gyermekkoráról. Az általa írt visszaemlékezést a könyvtár helytörténeti dokumentumai között helyeztük el, s bárki elolvashatja.

Az összesen 953 db könyvet, térképeket, 62 db bakelit nagylemezt, 31 db bakelit kislemezt és lemezjátszót tartalmazó anyag kicsomagolása megtörtént.

Igyekszünk a könyvtár szabad polcaira elhelyezni a sokféle lexikont, történelmi, irodalmi és egyházi jellegű szakkönyvet. Természetesen a szépirodalmi anyag mellett nagy mennyiségű útikönyv és kötelező olvasmány is megtalálható.

Köszönjük elsősorban Imre-bácsinak és Kedves Feleségének a felajánlást. Köszönet testvérének, aki a csomagolás és az emeleti lehordás nehézséget is magára vállalta.

Az értékes könyvanyag nem csak iskolánk tanulóinak, tanárainak, de az egész község olvasóközönségének szellemi gyarapodását is elősegítheti a jövőben.

Köszönöm az Önkormányzatnak a kisbusz biztosítását, s Alpolgármester úrnak a szabadidejének a feláldozását és szervezőmunkáját.

Agárdy Sándor intézményvezető

Díjeső a Szent László Katolikus Középiskola pályázatán

Négy kategóriában értek el eredményt iskolánk diákjai a kisvárdai Szent László Katolikus Középiskola által meghirdetett környezetmegismerő versenyben.

A tanulóknak 5-10 oldalas dolgozatot kellett készíteni az egyik kategóriában,  tájkép - növény - állat fotókat a másik kategóriában.

Első helyezést ért el  "A Vámhíd" feldolgozásával Szabó Kata 6. osztályos tanuló. Szintén első helyezett lett "A Rétközi tó élővilága" címűt munkájával Máté Mária Virág 6. osztályos tanuló. Fotó kategóriában harmadik helyezett lett Nagy Milán a Rétközi tó halairól készített fotósorozatával. Tájkép kategóriában két különdíjat is elhoztunk  - Kiss Petra 8. évfolyamos tanuló és Rendes Dominika 7. osztályos tanuló lett értékelve. Ők Döge délutáni naplementés hangulatait örökítették meg. Gratulálunk mindenkinek! Felkészítő nevelőjük Agárdy Sándor tanár úr volt.

(jb)

Üveges tárolószekrény

A földszinti folyosóra lett kihelyezve az az üveges tárolószekrény amelyet a Szülői Munkaközösség elnöke készíttetett.
Régi vágyunk volt, hogy a különböző serlegeket egy szép faliszekrényben tudjuk bemutatni. Nos ez is sikerült. Köszönjük a gyerekek nevében is. Reméljük szép lassan teljesen feltöltjük a sikereket jelző trófeákkal. (as)

Téli madáretetés (5. osztály)

SZMK jótékonysági bál

A hetedik osztályosok udvarszépítése

Zénó, az elképesztő madárijesztő

Zénó, az elképesztő madárijesztő címmel interaktív mesejátékot láthattak iskolánk 1-5 évfolyamos tanulói.A program a Megyei Könyvtár támogatása révén valósult meg. (as)

További cikkeink...