Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

A negyedik adventi gyertya meggyújtása

Harmadik adventi gyertya meggyújtása

.

Iskolakert program

Iskolánk már több éve aktív résztvevője az egész országot lefedő ISKOLAKERT PROGRAMNAK, ahol mint mentoriskola vagyunk jelen. Mint minden évben, így idén is már másodszor került megrendezésre a Tematikus Iskolakert Szakmai Nap. 2022.december 8-án a délutáni órákban kezdetét vette rendezvényünk, melyben az idelátogatók megismerhették a nyugalomban lévő /TÉLI/ kertet, a tavaszra felkészített ágyásokat, a talajjavítás lehetőségeit komposzt segítségével.

Ezt követően egy érdekes, tanulságos, mindenki számára hasznos előadást hallgathattunk meg Klicsu László agrármérnök, prezentálásában a BIO gazdálkodásról, a környezetünket egyre nagyobb mértékben sújtó vegyszerszennyezés mérsékléséről, BIO védekezésről, majd iskolánk tanára Balogh Zoltánné, Rozika tanárnő segítségével a gyerekek és a résztvevők magszalagokat készítettek, melyeket tavasszal fel is használunk majd ágyásainkban.

A program záró eseménye a tartósításról szólt. Milyen módszerekkel, eljárásokkal tehetjük el télvíz idejére a tenyészidőszakban megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket. Rengeteg recepttel, jó tanáccsal látták el iskolánk tanulói a hallgatóságot, kik ígéretet tettek azok kipróbálására.

Találkozunk jövő évben is, addig is jó pihenést kívánunk a Kertprogram lelkes résztvevőinek, segítőinek.

Széles András tanár

Karácsonyfa díszítés

Gyönyörű szép fenyőfát kaptunk ajándékba Lakatos Zoltán helyi egyéni vállalkozótól! Köszönjük szépen!

A fenyő díszítését az első és harmadik osztályos tanulók végezték, Pappné Belinszky Júlia és Vincze Katalin tanítónők irányításával.

Zöld Követ megbízólevelek átadása

Iskolánk partner iskolaként ez év szeptemberében csatlakozott az egész országot lefedő, évről évre bővülő ZÖLD KÖVET programba. A program célja, hogy iskolánkat, annak környezetét, a helyi vállalatokat, cégeket „zöldebbé”, azaz környezetkímélővé, hulladékmentessé tegyük.

A program beindításának előfeltétele, a ZÖLD KÖVETI TANÁCS felállítása.  A követek fogják képviselni iskolánkat az előttünk álló programokban, az irányításuk alatt végzik majd tanulóink azokat a feladatokat, melyek lehetővé, elérhetővé teszik környezetünk zöldebbé válását.

Az avatóra 2022.12.07-én került sor, melyen online formában jelen volt Dr. Tóth Gábor a program megálmodója, illetve iskolánk részéről

-          Józsi Barnabás intézményvezető,

-          Lászlóné Bezzegh Andrea intézményvezető helyettes,

-          Zöld követeink: Balogh Amanda 4.o tanuló és Oláh Virág 6.o tanuló,

-          Attasé – Szilágyi Renáta SZMK elnök,

-          Mentor- Széles András tanár.

A ZÖLD KÖVETI TANÁCS megalakulásával kezdetét vette a kemény munka, hogy tisztábbá, élhetőbbé, környezetbarátabbá tegyük lakóhelyünket.

Széles András tanár-ZÖLD KÖVET MENTOR

Megérkezett iskolánkba a Mikulás!

Ma reggel megérkezett hozzánk a gyerekek által nagyon várt Mikulás! Köszönjük az Önkormányzatnak a sok-sok ajándékot! Jövőre is visszavárunk Mikulás bácsi!

Látogatás a "Mikulás lányoknál"

Már hagyomány kis falunkban, hogy Mikulás ünnepének közeledtével piros ruhát öltenek a kis üzlet dolgozói mindannyiunk örömére. Idén egy krampusszal bővült a csapat. Vidámságot, mosolyt csempésznek az arcokra. Kicsik és gyermeklelkű felnőttek szívesen térnek be hozzájuk. A második osztályos gyerekekkel mi is meglátogattuk őket. Verssel köszöntük meg a vidám pillanatokat. Köszönjük a meglepetést is!

Horváthné Banu Erika tanítónő

A Palánta bábszínház előadása

További cikkeink...