Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

"Levélfal"

A 4. osztály tanterme előtti fehér falra 25 fa és cserje szárított levelét helyeztük ki. Minden növény alá a faj nevét is felírtuk. A spontán ismeretszerzés egyik formájaként aki a növényeket felismeri s ezt fel is tudja mondani társai előtt, környezetismeretből 5-ös érdemjegyet kap. ( as)

Őszi veteményezés 2. osztály

Az őszi dögei kertünnep programja

Tanévnyitó ünnepség

"Inspiráló iskolakert projekt" - Döge nyert!

A nyári szünidőben az Iskolakertekért alapítvány által meghirdetett országos pályázatra iskolánk is benevezett. Sikerrel!
A napokban kaptuk az értesítést, hogy hazánk négy kiválasztott iskolakertje közül mi is megrendezhetjük szeptember 21-én délután a Térségi iskolakerti műhelynapot.
Készülünk rá. Már több iskola, sőt Sipos Tibor úr jóvoltából a nyíregyházi talajlaboratórium is jelezte részvételi szándékát és felajánlotta segítségét. (as)

Iskolakezdéssel kapcsolatos információk

Kedves Szülők!

A 2018/2019-es tanév indításával kapcsolatos információkat megtalálja ITT.

Kivirágzott az őszi kikerics!

Szokatlanul korán már augusztus 7-én kivirágzott az idén az őszi kikerics az iskolai füvészkert "hegyvidéki életközösségében".
Más években augusztus 20. után jelenik meg a csodaszép rózsaszín virágtömeg. A levelek az elvirágzás után október táján már kissé előbújnak a földből, majd a nyár elejére, közepére a terméssel együtt elszáradnak. Ősszel csak a leples virágok jönnek elő a diónyi hagymagumókból.
Ha leszedjük újrahajt, de vigyázat! Szépsége ellenére minden része erősen mérgező!!!! (as)

Iskolakertünk terményei

A VIII, dögei Hagyományőrző Krumplifesztiválra készítettünk egy kis bemutatót a dögei Ölbey Irén Általános Iskola biokertjében, és gyümölcsöskertjében termelt és megtermett őszi zöldség és gyümölcsféleségeiből. Gyerekek, nevelők, hivatalsegédek,és karbantartó, valamint hozzáértő közmunkás lányok és asszonyok sok-sok munkával előállított ehető terményeit állítottuk ki a falunapon. Hozzátehettük volna még a már rég beérett földiepret, málnát, fás cukorepret, a salátát, a hónapos retket, és a petrezselymet is. Reméljük őszre "termést" hoz a bokorbab, a fekete retek és a kökénygyümölcs is. Nincsenek itt bemutatva a szárítható gyógynövények-bár ezekből néhány csokorral a falunapi sátorba ajándékozás céljából teszünk némi ízelítőt az asztalra. (agárdy s.)

További cikkeink...