Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Megemlékezés a Doni katasztrófa hőseiről

Hagyományosan januárban rendezzük meg a Honvédsuli szervezésében a "Doni-emlékmenetet". A csoport jelentős része az iskola tornatermében töltötte az éjszakát.
Az idei évben Dögéből indult a 200 kilométeres emlékező menet. A II. világháborús hősi emlékműnél megható megemlékezésre került sor, ahol dr. Nagy Péter polgármester úr majd dr. Seszták Miklós kormánybiztos, országgyűlési képviselő úr mondott emlékbeszédet. Ezt követően a koszorúzások után díszsortűz zárta a rendezvényt, és a nagyszámú fiatal hosszú sorban elindult Fényeslitke irányába, a második állomás helyszínére. Iskolánkból Lippai Zsolt tanár úr felügyelete mellett 10 felső tagozatos tanuló vállalkozott az első szakasz megtételére. (as)

Dögei népmesék

A községi önkormányzat megvásárolta azt a ritka antikvár könyvet, melyben eredeti dögei népmesék is találhatók. A Bodnár Bálint által még a XX. század közepén gyűjtött anyag "Kisvárda környéki népmesék" címmel jelent meg 1980-ban. A könyvben a következő  Dögéből gyűjtött mesék találhatóak:

- (7.) A bátor királyfi.

-(8.) Faragó Riska.

-(13.) Kilenc.

-(17.) Hamu Jankó.

-(21.) A szegény halász sárfala.

-(24.) A szabólegény szerencséje.

-(25.) Bolond Jankó.

A könyv eredeti példányát az iskolai könyvtárban lehet megtekinteni, olvasni, esetleg a meséket másolni. Kölcsönzése nem lehetséges. (as)

Hókunyhó építés

Hókunyhót épített Kantár Ádám és Kluber Ferenc ötödik osztályos tanuló. (volt miből Nevetés)

Iskolaszentelés

Hagyomány már, hogy a Vízkeresztet követő időszakban az iskola lelkészei  megszentelik intézményünket. Az idén ez január 11-én reggel 8-órakor történt. Máté Csaba görög katolikus parókus, Mészáros Zsolt római katolikus káplán valamint Terjékné Eszterhai Enikő református lelkipásztor  mondott imát illetve kért áldást az iskola tanulóira és dolgozóira. (as)

Békés ünnepet és boldog új évet kívánunk!

"Szent ünnep van, gyűjtsd a lángot

Dúdolj boldog dallamot!

Kívánj szívből szép világot,

Kívánj békés holnapot!"

A dögei Ölbey Irén Általános Iskola valamennyi tanulójának, nevelőjének, az intézmény dolgozóinak, támogatóinak megköszönve a segítségét, békés karácsonyt és eredményes új évet kíván az iskola vezetése nevében Agárdy Sándor.

Reméljük 2019-ben újra találkozunk programjaink során. Hisszük, hogy együtt sikeresek vagyunk!

A téli szünet utáni első tanítási nap: 2019. január 3. (csütörtök)

Megjelent a Zsivaj iskolaújság legújabb száma!

A ZSIVAJ iskolaújság legújabb száma megtekinthető ITT!

Karácsonyi műsor

A negyedik adventi gyertya meggyújtása

További cikkeink...