Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Könyvtármozi iskolánkban

A hetvenkedő sün című mesét nézték meg Könyvtármozis - vetítés keretében a 4. osztályos tanulóink. Utána papírszínház-előadást tartottak az általuk rajzolt meseillusztrációkból Tóthné Ráski Dóra megyei könyvtáros vezetésével.

Józsiné Sárdi Éva könyvtáros

Veremházak hon és népismeret órára

Témazáró dolgozathoz készültek azok a képeken is látható veremházak, amelyeket a 6 .osztályos tanulók közül néhányan elkészítettek. A fotókon Szűrös Andrea, Pisla Salome, Mónus István, Stadler Petra és Szabó Kata által némi fantáziával, és kreativitással létrehozott házacskák láthatók.(as)

Az első adventi gyertya meggyújtása

Jutalom a támogatásért

Iskolánk tanulói közül az 5. osztályosok támogatták legnagyobb létszámban jótékonysági bálunkat. Az SZMK egy csokoládé tortával jutalmazta az osztályt.

Vidám karácsonyváró hangulat

Az iskola folyosóját már fenyőágak, és világító füzérek díszítik. Nem csak a folyosókon, a tantermekben és az ebédlőben karácsonyváró hangulat van. Pappné Belinszky Júlia tanárnő egy nagyméretű kandallót készített, melyben "pattog a tűz" és szép fényt áraszt. Díszítésében az alsós nevelőink is részt vettek az iskolai dolgozóival együtt. Az iskolai karácsonyfa majd mellé lesz állítva s feldíszítve. Csodájára köré álltak a második osztályosok s szebbnél szebb ünnepi énekekkel varázsolták meghitté az iskolát. Mindenfelé szép díszeket látni a tantermekben is. A Szülői Munkaközösség vezetője három darab külső égő-füzérrel ajándékozta meg az iskolát, mely felszerelve szintén ünnepi hangulatot varázsol körénk.(as)

3d nyomtató-bemutató a Szent László Katolikus középiskolában

Köszönjük, hogy támogatták rendezvényünket!

Az SZMK jótékonysági bál támogatóinak névsorát letöltheti ITT!

Könyvtárnyi könyv- ajándékba

Mártha Csaba alpolgármester és jómagam, valamit két közhasznú munkás utazott el Kazincbarcikára az elmúlt héten.

Binó Imre energetikai szakember akinek édesapja Binó János római kántortanító volt Dögében 1950-ig, nagy értékű könyvtárat adományozott iskolánk számára. Imre bácsi ma is nagy - nagy szeretettel beszél szülőfalujáról, a gyermekkoráról. Az általa írt visszaemlékezést a könyvtár helytörténeti dokumentumai között helyeztük el, s bárki elolvashatja.

Az összesen 953 db könyvet, térképeket, 62 db bakelit nagylemezt, 31 db bakelit kislemezt és lemezjátszót tartalmazó anyag kicsomagolása megtörtént.

Igyekszünk a könyvtár szabad polcaira elhelyezni a sokféle lexikont, történelmi, irodalmi és egyházi jellegű szakkönyvet. Természetesen a szépirodalmi anyag mellett nagy mennyiségű útikönyv és kötelező olvasmány is megtalálható.

Köszönjük elsősorban Imre-bácsinak és Kedves Feleségének a felajánlást. Köszönet testvérének, aki a csomagolás és az emeleti lehordás nehézséget is magára vállalta.

Az értékes könyvanyag nem csak iskolánk tanulóinak, tanárainak, de az egész község olvasóközönségének szellemi gyarapodását is elősegítheti a jövőben.

Köszönöm az Önkormányzatnak a kisbusz biztosítását, s Alpolgármester úrnak a szabadidejének a feláldozását és szervezőmunkáját.

Agárdy Sándor intézményvezető

További cikkeink...