Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Gólyavárás a 2. osztályban

Igazi kora tavaszi hangulatot varázsoltak gólyarajzaikkal a második osztályosok. A magyar nép egyik igen kedvelt madara általában március végén érkezik meg Dögébe.
Talán ez a kis figyelmesség amit gyerekeink készítettek segít a hazatalálásban.(as)

E-KRÉTA ügyintézés lehetősége

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom önöket, hogy a KRÉTA rendszerben - többlépcsős tesztidőszakot követően - 2019. március 1-ével bekapcsolásra kerül az e-Ügyintézési modul. Az e-Ügyintézés modul a köznevelési intézmények oktatásszervezői feladatait támogató informatikai rendszer komponense, amely a köznevelés más rendszereivel integráltan és adaptívan együttműködik. Az e-Ügyintézés egy olyan rendszerkomponens, amely képes csatlakozni a köznevelés hálózataihoz, és ezzel igyekszik kényelmesebbé tenni az online adminisztrációt.

A Gondviselő/Tanuló (továbbiakban: Kérelmező) belépési lehetősége a

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

linken illetve az intézményi KRÉTA napló felületéről is lehetséges.

Részletes leírás az e-Ügyintézés kérelmezői oldaláról az alábbi linken érhető el:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17760714

Agárdy Sándor intézményvezető

Emlékfa ültetés

Binó János kántortanító emléke tovább él településünkön. Bár még szép számmal vannak akik emlékeznek a községért oly sokat tett tanítóra, van akit tanított is - bizony az idő nagy úr. Fakulnak az emlékek. Az emlékezéshez azonban elég ha szeretet van bennünk. Február 5-én a fagyos idő miatt nem volt lehetőség az itt járt családtagoknak az emlékfa elültetésére. Binó János római katolikus kántortanító emlékére a családtagok egy arany szilfát adományoztak az iskola dendrológiai kertje számára. A jó időt kihasználva a 6. évfolyam természetkutató szakkörének tagjai elültették a facsemetét a kijelölt területrészre. Reméljük évek - évtizedek múlva árnyékába húzódhatnak majd az iskola gyermekei. (as)

Gratulálunk Orsika!

A Don kanyar emléktúra mindkét szakaszát teljesítette Jánvári Orsolya 7. osztályos tanulónk. Orsolya összesen 200 km-t tett meg gyalog. Az útvonalak valamennyi településén részt vett a megemlékezésekben. Teljesítményét emlékplakettel és oklevéllel ismerte el a Honvédsuli. (as)

Suliváró 2019

Vendégünk volt dr. Gyulai Iván ökológus

Vidám télűző kolompolás és kiszebáb égetés

Mélymulcsos kertgazdálkodás - Dr. Gyulai Iván előadása

További cikkeink...