Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Elsős beiratkozás

Megemlékezés 1848. március 15-ről

 

,,Együtt dobban a szív, s benne dobban a szó:

Magyarnak lenni, igenis jó!

Az egekig ér már a nyíló virág

Karjába zárja a magyar hazát.

Hazám e föld mit szívünk fölé

Kárpátok fonnak, népünk köré,

Hazámban mindig otthon vagyok,

Hiszem, hogy én is jó magyar vagyok!"

Első évfolyamra történő beiratkozás

Honvéd kadét képzés

Iskolánk felsős tanulói a Honvéd Kadét Programmal ismerkedhettek meg. Melynek célja, hogy tudatosítsa a haza szeretetének és a haza védelmének fontosságát, valamint járuljon hozzá a fiatalok felelős állampolgárrá neveléséhez. Az előadás során a honvéd képzés iránt érdeklődő diákok tájékoztatást kaptak a középiskolai képzésről, ösztöndíjról, táborozási lehetőségről.

 

Palánta bábszínház

Az alsósaink nagy örömére ismét iskolánkba látogatott a Palánta Misszió Alapítvány bábszínháza.

Pénz7

A pénzügyi tudatosság fejlesztésére nyújt kiváló lehetőséget a Pénz témahét. Iskolánk idén is csatlakozott a pénzügyi és vállalkozói témahéthez március 4-8. között. Minden osztály legalább egy tanórán foglalkozott a témával és a pénzzel, pénz kezeléssel, a pénz történelmével, a különböző országok pénznemével vagy saját pénzt terveztek. A szervezők által küldött feladatlapokat 4-8. osztályban matematika órán oldották meg a tanulók, melyek keretében készíthettek családi költségvetést, megismerték a hitelezést, annak veszélyeit valamint a kiberbiztonság is előtérbe került. Az élményközpontú, rendhagyó órákon a gyerekek sok érdekes és hasznos dolgot tanulhattak a pénzügyekről, a tudatos tervezésről. Kiderült, hogy többen is tájékozottak ebben a témakörben, aktívak és érdeklődőek voltak; szívesen foglalkoztak a témával!

Siker a hittan versenyen!

Iskolánkból Szabó Panna 4. osztályos tanuló március 9-én a megyei hittan versenyen csapatával 1. helyezést ért el, ezzel kivívva a jogot a budapesti országos döntőben való részvételre.

Eredményéhez gratulálunk, további sok sikert kívánunk!

Szabóné Balogh Erika

tanárnő

Ovisuli

A hagyományos Ovisuli programunkat 2024. március 7-én tartottuk.A gyerekeket és szüleiket Lászlóné Bezzegh Andrea megbízott igazgató köszöntötte. Tájékoztatta a megjelenteket az iskolánk által nyújtott fejlesztési, szabadidős és tanórán kívüli lehetőségekről. Terjékné Eszterhai Enikő tiszteletes asszony a hitoktatásról adott információt.A bemutatkozást követően Kati néni és kis segítői játékos énekórán bábokkal hívták az ovisokat a vásárba, ahol a félpénz kifogyhatatlan. A közös énekkel a jókedv is szárnyra kelt. Erika nénivel tavaszi magvetésbe fogtak. Megszámolták a magokat a koppanásukat hallgatva, majd el is vetették. Jól beletaposták a földbe egy akadálypályán keresztül. A feladatokat megoldva az esőcseppekkel és a napsütéssel előcsalogatták a növényeket. Majd a "varázstáblán" versenyeztek, ki kap pipát a számolására. Ezt követően megismerkedtek a vicces Pinokkióval, angolos Erika néni kalauzolásával. Izgalmas verseny vette kezdetét, ahol minden résztvevő nyertes lett. A mozgásos, önfeledt játékban angol tudással is töltekeztek a gyerekek. Kristóf tanár bácsi táncóráján fergeteges örömtánc és vidám játék részesei voltak a leendő elsősök. Kipróbálhatták a "Majomkirály" szerepét, majd elefántokká változtak. A nap zárásaként tavaszi díszek készültek. Az ügyeskedő pici kezek nyomán tavaszhozó gólya és nyuszi kelt életre. A közösen töltött idő jó hangulatban, élményekben gazdagon telt.

Horváthné Banu Erika, Vincze Katalin tanítónők

 

További cikkeink...