Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Zuzmókísérletek a 7. évfolyamon

Befejezni már nem tudtuk, de az eredmény igy is magáért beszél. A savas eső hatása volt a zuzmótelepre a legagresszívebb. (as)

Víztisztító berendezés

A Víz világnapjára készült Tillinger Bence 7. évfolyamos tanuló víztisztító berendezése. Gratulálok! (as)

Víz világnapjára készült plakátok

Sajnos a sok-sok előkészület, és tanulói munka a járványhelyzet miatt szinte semmivé lett- bármilyen lelkesen is készültünk a Víz világnapjára. Elkészült viszont három szép plakát. A harmadik és a negyedik osztály tanulói igen sokat dolgoztak amíg ilyen szépek lettek. Kiállítottam az iskola folyosóján, de mivel most nem láthatjátok, ezért itt a honlapon bemutatjuk.

(AS)

Megnyílt a BOGÁRHOTEL !

Aki a kicsit kellemesebb időben az iskola füvészkertjében sétálgat, legalább 50 féle rovarral is találkozhat. Fakérgek alatt lapulnak, a komposzt, a sziklakert környékén, fák törzsén melegszenek, vagy élelmet keresnek. Számukra készült el egy új színfolt a " bogárhotel". Ingyenesen fogadjuk itt a szalmacsomókkal bélelt virágcserepekben, lopótök fészkekben, toboz-napozókon a rovarvendégeket. Külön a beporzók számára facéliát/ mézontó fű/ is vetettünk, ami néhány hét múlva igen sok rovart idecsalogathat. (agárdy)

A tavasz már a kertek alatt van!

Bár tegnap a Kollégák viccelődtek a hideg zsákot bontó Sándorokkal, de ha körülnézünk, a tavaszt már nem lehet visszakergetni. Bár a hideg folyik a "zsákból" de az iskolai füvészkertünkben már tavaszodik. Sajnos most csak én és az iskolában lévő néhány felnőtt láthatja.

Ezért, hát küldök néhány képet. A kert rendben van, szép, és gondozzuk!

A többi a természet dolga. (as)

Tisztelt Szülők!

Bár még csak tegnap kezdődött el az új tanítási rend, de néhány csellengő, a faluban kerékpározó, vagy a kispályára feljönni szándékozó gyermekcsoporttal már találkozhattunk. Mindez hét közben és munkaidőben.

Nyomatékosan szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy reggel 8-tól délután 16-óráig, bár otthon tartózkodik a gyermek, de neki tanitási idő van. Ennek betartatása a szülő feladata!

Kérném továbbá azokat a szülőket, akik még nem vitték haza a tanulók könyveit és egyéb felszereléseit, ezt mihamarabb tegyék meg. Az iskolába nem lehet bejönni, de csengetésre a taneszközöket kiadjuk. Kérek továbbá mindenkit, hogy a KRÉTA rendszert naponta többször is figyeljék. Itt is adunk házi feladatokat, javaslunk a tananyaghoz kapcsoló oktatási anyagokat.

 

Megértésüket megköszönve: Agárdy Sándor intézményvezető

E-mail címek kérése a digitális oktatás megszervezéséhez

Kedves Szülők!

A digitális oktatás megszervezéséhez kérem,  legyenek szívesek megadni a gyermekük vagy az önök e-mail címét a következő formában:

Tanuló neve: .......

Évfolyam: .......

E-mail cím: ......

 

Az adatokat a következő címre kérjük megküldeni: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Agárdy Sándor intézményvezető

Értesítés-közlemény

További cikkeink...