Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Ballagás 2020

Csírázó dió

László Ádám, (Lászlóné Bezzegh Andrea tanárnő kisfia) találta ezt a csírázó diót. Talán sokan nem láttak még ilyet, ezért közreadjuk.(as)

Jég és eső után az iskolakertben

Körülnéztünk ma reggel az iskolakertben. A jégeső után is megmaradt a növényeink nagy része. A legnagyobb kárt a fokhagyma és a burgonya szenvedte el. Már megérett a piros és a fekete ribizli, pirul a meggy. A PET-palack fóliasátorban növekszik a paradicsom. (as)

Iskolai tankönyvek visszavételével kapcsolatos értesítés

A 3. - 8. osztályos tanulók MINDEN tankönyvüket hozzák vissza az iskolába, nem csak a tartósakat! (atlaszokat is!) Ha valaki nem tudja leadni, vagy rossz állapotba került a könyv, akkor azt ki kell fizetnie.

Csütörtökön 8:00-tól 12:00-ig lehet visszahozni a könyveket az iskolába.

Szabóné Balogh Erika tankönyvfelelős

Pipacsözön és búzavirág változatok a litki bekötő úton

A Litki bekötő út mindkét oldalát széles sávban díszítik a nyár legszebb pipacsvirágai. Még a sűrű zápor sem verte el a leheletfinom virágszirmokat. Órákig lehetne gyönyörködni ebben a mulandó szépségben. Helyenként búzavirágokat is találni a kamilla sűrűségből kimagasodni. Három színváltozatot is látni lehet. Ezek vagy a talaj hidrogénion koncentrációjának (pH) változásai, vagy a talajba került vegyszerek miatt ilyen eltérő színűek. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy a búzavirág színváltozatait láthatjuk. A sötétlila búzavirággal már találkoztam Dögében a temető mögötti csatkai út szélén. Fotót is készítettem, de akkor csak néhány virágzó tövet leltem. Most a víztoronytól keleti irányba az út északi oldalán legalább hat helyen láthatjuk ezeket a kék színűtől eltérő virágkülönlegességeket, a búzavirágkék színű, sokak által még nem is látott virágokkal együtt. ( agárdy s)

Dekoratív kerítés a füvészkertben

Megújult a füvészkerti kerítésünk. A legolcsóbb, ugyanakkor esztétikus és természetközeli megoldásnak a nádszövettel való borítást találtuk. Több nézetben így néz ki a megújult kerítésünk.

(AS)

Vajon mi a neve ennek a bogárfajnak?

Ma délután esőben találtam egy meggyfa törzsén.

A helyes megfejtéseket a következő címre küldjétek: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az első három helyes megfejtő nevét közöljük a honlapon!

(Agárdy)

Tájékoztatás!

További cikkeink...