Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Víz- világnapi projekt

Évek óta hagyomány már iskolánkban, hogy a víz világnapján játékos rendezvényekkel felhívjuk a figyelmet a vizek fontosságára.
Az idei rendezvény ebéd után kezdődött. Agárdy Sándor intézményvezető rövid beszédében a víz életünkben betöltött szerepéről, a víztakarékosságról beszélt. Ezt követően Titka Hanna, Zakor Réka, Horváth Ramóna és Bódi Dávid 6.osztályos, valamint Vilmán László 8. osztályos tanulók szavalatai következtek a vízről, a tavaszról. A délutáni program részletes ismertetése után 50 db. kék "vízcsepp-diót" kellett megtalálni az iskolaudvaron. Ezért csoki járt. Ezt követte az osztályok papírbrikett bemutatója. Valamennyi osztály már hetek óta készítette ezt a tüzelőanyagot, s most vidám jelenetekkel mutatták be a készítést, és a majdani felhasználást. Ezt követte az uszodában a hajóúsztatás. Ilyen még nem volt Dögében! Az osztályok által elkészített legkülönlegesebb papírhajókat kellett átúsztatni az uszoda medencéjében. Óriási biztatás mellett ez minden osztálynak sikerült. Igaz, egy-egy hajó az oldalára dőlve, de megtette a kijelölt távot. Az eredményhirdetésen a zsűri nem volt könnyű helyzetben, mert minden osztály igen kreatív és eredményes munkát végzett, így 8 db első helyezést osztottak ki. Valamennyi tanuló süteményt és csokoládét kapott a fáradozása jutalmául. A délutánt önfeledt játék zárta. Ez úton is köszönjük a Községi Önkormányzat és a Diákönkormányzat anyagi támogatását, a nevelők lelkes hozzáállását, s tanulóink rendkívül fegyelmezett, vidám közreműködését! Sokan elmondták: kitűnő volt ez a nap! (as)

Szabó Lőrinc: Tavasz


"Mi az?" - kérdezte Vén Rigó.
"Tavasz" - felelt a Nap.

"Megjött?"-kérdezte Vén Rigó.
" Meg ám!"- felelt a Nap.

"Szeretsz?"- kérdezte Vén Rigó.
"Szeretlek!"- felelt a Nap.

"Akkor hát szép lesz a világ?"
"Még szebb és boldogabb!"

Somvirág

Megemlékezés 1848. március 15-ről

Zsapka Attila műsora

Zsapka Attila, gitáros, énekes, zeneszerző, a felvidéki magyar zenei élet egyik kiemelkedő alakja. A könyvtári szervezésű előadásban tavaszi népdalok, megzenésített versek és forradalmi dalok szerepeltek. Az ismert dalokat a népes diáksereg a zenésszel együtt énekelte. (as)

Felhívás beiratkozásra

Megjelent a Zsivaj iskolaújság különszáma!

A ZSIVAJ iskolaújság legújabb száma megtekinthető ITT!

Suliváró-2019.

Hagyomány iskolánkban, hogy a leendő első osztályosoknak és szüleiknek bemutatjuk az intézményt, s többféle játékos, színes rövid programmal igyekszünk vonzóvá tenni a leendő iskolájukat. Ebben az évben több különleges programot állítottunk össze.
A 14 órakor kezdődött rendezvény elején Agárdi Sándor intézményvezető köszöntette a megjelent óvodásokat és szüleiket. Ezt követően a hittan oktatásról szóltak a jelen lévő hitoktatók. Ismertették a történelmi egyházak hitéleti lehetőségeit, a hitélet fontosságát. Az intézmény igazgatója kiegészítette mindezeket azzal, hogy  azok a szülők, akik nem hit és erkölcstan oktatásra szeretnék járatni gyermekeiket, választhatják az erkölcstan tantárgyat is, bár erre eddig nem volt még igény a szülők részéről.
A leendő osztályfőnökök- Pappné Belinszky Júlia és Ivánkóné Pásztor Mariann tanító nénik vidám összeállítással igyekeztek ráhangolni a  gyerekeket a sokszínű délutáni programra. Digitális táblán a játékos matek feladatmegoldások igen nagy sikert arattak. A tanító nénik  varázslónak öltözve  kezdték meg a foglalkozásokat, s ez a „ varázslat” az egész délutánt behálózta. Ezt követően a tanító nénik a tornaterembe invitálták a megjelenteket, ahol játékos versengés kezdődött.  Volt itt labdával gurítás, bújócska, lépegető, kuglizás. Minden gyerek vehetett a varázsládikából, s jutalmul világító karkötőt is kaptak.  Következett a játékos táncfoglalkozás, melyet Bárány Kristóf táncpedagógus vezetett.  Még nem volt vége a napnak, hiszen az uzsonnaszünetet követően Szabóné Balogh Erika tanárnő mesés, zenés angol tanulása következett.  A terem átrendezése után  Agárdi Sándor tanár úr varázslásnak is beillő kémiai kísérletei következtek a sorban.  Átváltoztatta a különböző színű folyadékokat, majd a tejfestés következett, ami felért egy művészeti órával is. A délutánt a kreatív kézműves foglalkozás zárta. Minden gyerek forgószínpad szerűen választhatott a sokféle színes tárgy elkészítéséből, melyekhez a nevelők sok-sok segítséget nyújtottak. Tele élményekkel, egy fegyelmezett, jó hangulatú sulivárónak lehettünk ismét részesei.  Nagy szeretettel várjuk iskolánkba a leendő elsősöket!  Az iskolai beiratkozásról a honlapon fogunk tájékoztatást adni. (as)

Szőnyeget kaptunk ajándékba!

Új szőnyeget kapott a negyedik osztály és a nyelvi labor. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új szőnyeget. Köszönjük az Önkormányzat ajándékát! (as)

További cikkeink...