Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Móricz Zsigmond versesmese- mondó verseny (3. osztály)

A Móricz Zsigmond versesmese- mondó versenyen Pátrohán a harmadik osztályból Farkas Ramóna és Horváth Oresztész Gergő mérette meg magát. Első alkalommal versenyeztek, nagyon ügyesek voltak mindketten. A zsüri Ramónát 2. helyezéssel jutalmazta.

Gratulálunk a gyerekeknek és további sikereket kívánunk!

Baráth Anikó

tanító

Móricz Zsigmond körzeti szövegértő verseny

2024. április 11-én került sor a pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola által szervezett szövegértő verseny eredményhirdetésére. Lázár Panna Dominika 6. osztályos tanuló 108 indulóból remek teljesítménnyel az előkelő 3. helyen végzett, így oklevelet és jutalomkönyvet vehetett át.

Gratulálunk a dobogós helyezéshez, és további eredményes versenyzést kívánunk!

Mónusné Révész Ágnes

tanárnő

Bendegúz Tudásbajnokság vármegyei döntő környezetismeret

A Bendegúz Tudásbajnokság vármegyei döntőjében Szabó Panna 4. osztályos tanuló méretett meg környezetismeretből. A kiemelkedő érdeklődése az élő és élettelen természet kincsei iránt, szorgalmával párosult. Ennek eredményeként az előkelő 3. helyen végzett a versenyen.

Gratulálunk, Panna a teljesítményedhez és további sikereket kívánunk!

Horváthné Banu Erika

tanító

Móricz Zsigmond körzeti versesmese-mondó verseny (1. osztály)

Horváth Hanna és Nagy Adrienn Rebeka első osztályos tanulóink 2024. április 11- én, a költészet napján versesmese- mondó versenyen vettek részt a pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskolában. Életük első megmérettetését lelkes felkészülés előzte meg. Kíváncsian és izgalommal várták ezt a különleges alkalmat.Horváth Hanna 2. helyezést ért el, melynek jutalma egy oklevél és egy szép könyv volt. Nagy Adrienn Rebeka emléklapot kapott. Felemelő érzés volt, hogy beérett a közös munka gyümölcse.

Szeretettel gratulálunk és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!

Olajos Viktória Rita

tanító

Bendegúz Tudásbajnokság

Az idei tanévben iskolánk több tanulója nevezett be a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia Tudásbajnokság versenyére. A megmérettetés során magyar nyelv, olvasás, matematika és környezetismeret tantárgyakból oldottak meg érdekes, gondolkodtató feladatokat. A többfordulós levelező verseny I. félévének értékelése után a gyerekek arany, ezüst és bronz minősítésekkel gazdagodtak.

Gratulálunk elért eredményeikhez. Bízunk a sikeres folytatásban!

Az alsós tanító nénik

A Víz világnapja

Iskolánkban idén is fontosnak tartottuk e jeles napról való tevékeny megemlékezést. A hagyományőrző programunk akváriummakett-készítő versennyel vette kezdetét. Az osztályok kreatív ötleteiket különböző technikával valósították meg. Az együtt gondolkodás és összedolgozás esztétikus, egyedi alkotásokat szült. Folyósóinkat díszítik az elkészült művek. Az éltető víz színét öltöttük ma magunkra mindannyian. Tetőtől talpig kékbe öltöztünk. Szimbolizálva ezzel, hogy mi is cseppenként részei vagyunk a vízvédelem egészének. Izgatottan várjuk, vajon melyik osztályban sikerült a legtöbb kék ruhadarabot felvenni a résztvevőknek. Csatlakoztunk a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, Mozgásban a víz! elnevezésű felhívásához. Ennek apropóján sulitáncot tanultunk Bárány Kristóf tanár úr irányításával. Együtt ringatott a víz diákot és tanárt a zene ütemére, melyet meg is örökítettünk. Ezt követően a vízcseppkeresés tartotta mozgásban a gyerekeket. Következő állomásaként a délutánnak alsó- és felső tagozat vegyes csapatokban ügyességi versenyben méretett meg, majd Totót töltött ki. Volt itt mocsárjárás, űrtartalom tippelés, kupakpeca, vízhordás kanállal, célba dobás, víz-pong, víz átjuttatása akadálypályán…

Kedvvel szurkoltunk, és segítettük egymást a versenyben. Jó hangulatban, versenylázban, a vizet fókuszba állítva telt együtt a délutánunk.

Köszönjük a lebonyolításban nyújtott segítséget iskolánk dolgozóinak.

Takácsné Csobolya Éva, Horváthné Banu Erika

szervezők

Kitárul a világ-vármegyei angol verseny

Idén iskolánk 10 tanulója vett részt a vármegyei versenyen.

Szabó Panna és Tóth Zselyke 4., Kluber Dániel Marcell, Nagy Péter Zalán, Nagy Sára Kata és Tóth Gábor 6., Nagy Marcell 7., Révész Mia Vivien, Traski Réka, Traski Sára 8. osztályos tanulók. Diákjaink a középmezőnyben végeztek és kiemelkedő eredményt ért el Révész Mia, aki teljesítményéért különdíjban részesült.

Eredményeikhez gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Szabóné Balogh Erika

tanárnő

Pénzfutam

A Pénzfutam a Pénz témahét kisérő eseménye, melyen idén első alkalommal 11 csapattal vettünk részt. A versenyen pénzzel, pénzhasználattal kapcsolatban kellett a diákoknak időre feladatokat megoldaniuk, melyet a kisvárdai Vár előtti részen teljesíthettek. A feladatokat a különböző helyszíneket elérve kapták meg mobiltelefonjukra és a megoldás után mehettek tovább. Bár az időjárási viszonyok nem voltak túl kedvezőek, a versenyt nagyon élvezték a gyerekek és kiváló eredményeket értek el.

Köszönjük a segítséget Lászlóné Bezzegh Andrea, Mónus Ádám és Takácsné Csobolya Éva pedagógusoknak, hogy a verseny során koordinálták a gyerekeket és a felmerülő technikai problémákat orvosolták.

Balogh Lola, Kis Nikolett, Orgován Amanda, Szanyi Milán 6. osztály – bronz fokozat

Deák Máté, Lengyel Csaba, Oláh Dávid, Tintér Dominik 6. osztály – bronz fokozat

Bódi Bianka, Nyíri Laura, Pongó Klaudia 7. osztály – bronz fokozat

Nyíri Zsombor, Révész Attila, Szlovák Mirjám 4. osztály – ezüst fokozat

Kohut László, Szabó Panna, Tóth Noémi 4. osztály – ezüst fokozat

Balogh Dorina, Birke Bálint, Vincze Titanilla 6. osztály – ezüst fokozat

Bónis Mónika, Kovács Kamilla, Kiss Boglárka, Lázár Panna 6. osztály – arany fokozat

Lakatos Jázmin, Nagy Péter, Nagy Sára 6. osztály – arany fokozat

Kántor Balázs, Révész Soma, , Szabó Dénes, Tóth Gábor 6. osztály – gyémánt fokozat

Jánvári Norbert, Kluber Dániel 6. osztály – gyémánt fokozat

Barna Fanni, Barna Vivien, Traski Réka, Traski Sára 8. osztály – gyémánt fokozat

Teljesítményükhöz gratulálunk!

Szabóné Balogh Erika

tanárnő

További cikkeink...