Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

A második adventi gyertya meggyújtása

Szent László Matematikaverseny

A Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 2018/2019-es tanévben meghirdetett matematikaversenyén intézményünket Kluber Ferenc Gábor ötödik, Simon Gergő hatodik és Szabó Kata hetedik évfolyamos tanulóink képviselték. A két levelezős fordulón elért eredményeik alapján bejutottak a döntőbe, ahol mindhárman az első tíz helyezett között szerepeltek.

Gratulálunk eredményeikhez!

A tanulók utaztatását településünk önkormányzata segítette. Köszönjük!

 

Balogh Zoltánné és Szabóné Balogh Erika felkészítő nevelők

Sikerek az angol versenyeken!

Iskolánk két tanulója is sikeresen szerepelt nemzetközi és megyei versenyeken egyaránt.
Mónus Dániel 1. helyezett lett a Nebuló Alapítvány által megrendezett megyei angol versenyen. Dani közel 80 diákkal mérte össze tudását, és bizonyult a legjobbnak közülük. Munkája szépen kidolgozott, pontos volt. Egy héttel később már egy nemzetközi versenyen bizonyíthatta, hogy tudása nemcsak írásbeli munkában kiváló, hanem szóban, prezentáció közben sem okoz neki gondot az angol nyelv használata. A zsűriben a magyar tagok mellett, külföldiek is értékeltek. Costa Rica, Argentína és Nigéria egy-egy képviselője vett részt a zsűri munkájában. Dani, bár ez volt az első prezentációja, nagyon szépen helyt állt. Nyelvhasználata életszerű, nem betanult szöveg volt. Saját gondolatait, véleményét fogalmazta meg az általa elolvasott angol nyelvű regényről. Az 560 tanuló közül a 23. helyet szerezte meg.
Vilmán László a Nebuló Alapítvány megyei angol versenyén 5. helyezett lett. Laci szoros versenyben érte el az eredményét, hiszen csak 3 pont választotta el az első helyezettől. A következő héten Kisvárdán vett részt egy angol versenyen, mely két fordulóból állt. Az írásbeli részt megnyerve jutott tovább a szóbeli fordulóba, ahol az összesített eredmények alapján a 3. helyet szerezte meg.

Gratulálunk a versenyzőknek, és további sikeres versenyzést kívánunk nekik!

 

Szabóné Balogh Erika tanárnő

Iskolánkban járt a Mikulás!

Sikereink a Szent László Katolikus Gimnázium versenyein

A Szent László Katolikus Középiskola által meghirdetett  „Sztár lehet , ki kreatív” elnevezésű szellemi, kulturális és sport vetélkedőn  ismét eredményesen szerepeltek iskolánk tanulói. November 30-án, a kisvárdai  díjkiosztó gálaműsor keretében a következő tanulók és a felkészítő nevelőjük vehették át  a díjakat:

A település természeti környezetének feltáró munkájáért I. helyezést ért el  Szürös Andrea 7. osztályos tanuló. Felkészítő nevelő: Agárdy Sándor tanár úr.
A település épített értékeit feldolgozó  munkájáért I. helyezést vehetett át Mónus Eszter 7.osztályos tanuló. Felkészítő nevelő: Agárdy Sándor tanár úr.
A település legszebb tájképi értékeit bemutató fotósorozatáért I. helyezést ért el Rendes Dominika 8. osztályos tanuló. Felkészítő nevelő: Agárdy Sándor tanár úr.
A település legszebb növényeit, állatait bemutató fotósorozatáért I. helyezést ért el Potyók Anna 7. osztályos tanuló. Felkészítő nevelő: Agárdy Sándor tanár úr.

Gratulálunk mind diákjainknak, mind  a felkészítő nevelőjüknek!

Pályaválasztási tájékoztató és bemutató

A Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola nevelői és diákjai tartottak érdeklődésre számot tartó tájékoztatót és bemutatót a 7.- 8.évfolyamos tanulók részére.

Dendrológiai kert építése

A dögei Ölbey Irén Általános iskola déli, a füves kispálya végében található részén került sor a dendrológiai kert kialakítására. A napokban nagyszabású ültetési munkák kezdődtek, miután megérkezett a közel 70 féle fa és cserjefajt, köztük sok nyitvatermőt tartalmazó szállítmány.
A dendrológiai kert kialakítás valójában a már meglévő iskolakerti részekhez szervesen fog kapcsolódni.  Számos alig ismert, de hazánkban is megtelepíthető egzóta fajt sikerült beszerezni, bár a kert bővítése ezzel még koránt sem ért még véget.  A kisvárdai Tankerületi Központ belső pályázata tette lehetővé a kert kialakítását. A pályázati program a dögei modell alapján a holisztikus szemléletformálás további segítését, és kimunkálását kívánja támogatni.  Nem titkolt célja, hogy más intézmények számára is módszertani segítséget jelentsen.  Az előkészítő munkákban nagy segítséget jelentettek a községi önkormányzat traktorai és munkagépei is. A gödrök kifúrása, az öntözés mellett a talajegyengetést is el fogják végezni, s a tavasz folyamán elvetésre kerül 50 kg pázsitfűmag is.  Ebben az évben az ország egyik legszebb iskolakertje és zöldséges kertje címet is elnyerő dögei iskola teljes udvari részén már több mint félezer növény került elültetésre 2011-óta. Ezek nagy részét a tanulók és a szülők segítségével sikerült telepíteni, s a rendszeres gondozásukat is ők végzik. A tavasz folyamán a már meglévő játszótér további bővítése is az egyik nagy feladat lesz, melyben a szülői munkaközösség fog majd kiemelkedő szerepet vállalni. (as)

Pályaválasztási tájékoztató

Nagy érdeklődésre számot tartó pályaválasztási tájékoztatót tartottak a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda szakemberei a 7. és 8. évfolyamos tanulók valamint szüleik részére. Suba István igazgató helyettes úr az intézményben való továbbtanulás sokszínű lehetőségéről tartott vetített képes előadást. Ifjabb Agárdi Sándor tanár úr a természettudományi laboratóriumot mutatta be, valamint több kísérleti és szemléltető anyaggal világította meg a természettudományos irányultság lehetőségeit. Jurás László tanár úr "élő robotokon" keresztül a robotika rejtelmeibe kalauzolta el a diákjainkat. Segítségére volt Varga László 12. évfolyamos tanuló.

Köszönjük a szülők és a tanulók nevében is megjelenésüket!

(as)

További cikkeink...