Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

TIT Vármegyei Történelem verseny

Iskolánkból 4 tanulóval vettünk részt Nyíregyházán a TIT Vármegyei Történelem verseny írásbeli fordulóján: Kluber Dániel Marcell, Nagy Sára Kata és Tóth Gábor 6. osztályos, valamint Révész Mia Vivien 8. osztályos tanuló.

Versenyzőink közül Révész Mia Vivien 8. osztályos tanuló továbbjutott a szóbeli fordulóra, ahol 2024. május 9-én IV. helyezést ért el.

Gratulálunk és további eredményes versenyzést kívánunk!

Mónus Ádám

tanár

Sohonyai Edit írónő könyvtári előadása

„Úristen, kamasz lettem!” Ezzel a címmel tartott nagy sikerű interaktív író-olvasó találkozót iskolánkban Sohonyai Edit írónő. Az egyik legtöbbet utazó ifjúsági kategóriás előadásban szituációs játékokon keresztül a fiú-lány kapcsolat, az ismerkedés, az önbizalom vagy annak hiánya is előkerült. Megtudhattuk, mik a testünk gesztusai az ellenkező nem számára, mit mutat a testtartásunk. A jól időzített tréfák oldották a gyerekek zavarát a témával kapcsolatban. A mai virtuális világunkban felüdítő volt ez a rendhagyó óra, ahol a szórakozás mellett gyakorlati tudással is gyarapodhattunk. Az írónő iskolánk könyvtárának ajándékozott könyvei reméljük, hamar a kamaszok egyik kedvenc olvasmányává válnak. Bízunk a mielőbbi ismételt találkozásban.

Pappné Belinszky Júlia

tanító

Virág felajánlást kaptunk!

Szeretnénk megköszönni a Döge Flóra csoportból Molnár Tamásnak a virágadományt, amivel iskolánk környezetét szépíthettük.

A 2. és 3. osztály.

Matekban is jók vagyunk!

Iskolánk három tanulója szerepelt sikeresen a Szent László Vármegyei Matematika Versenyen. Bagi Dávid, Jánvári Norbert és Tóth Gábor 6. osztályos tanulók jó eredménnyel teljesítettek három fordulón, ezzel kiérdemelten a döntőbe jutottak. A döntőn Bagi Dávid 3. helyezést ért el.

Eredményükhöz gratulálunk és sok sikert kívánunk a további versenyzéshez!

Szabóné Balogh Erika

tanárnő

Májusfa öltöztetés

Hagyományainkhoz híven az elsős tanulóink Olajos Viktória Rita és Horvátné Banu Erika tanítónők irányításával feldíszítették iskolánk májusfáját. Ebben az évben is igyekeztünk udvarunk egyik legszebb élő fáját kiválasztani.

Lászlóné Bezzegh Andrea

megbízott igazgató


Angol nyelvi akadályverseny

2024. április 16-án került megrendezésre a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola szervezésében a megyei angol nyelvi akadályverseny, ahol iskolánkat egy háromfős csapat képviselte. Révész Mia 8. osztályos, Oláh Virág és Nagy Marcell 7. osztályos tanulók sokszínű tudásukkal, közös munkájukkal az 5. helyezést érték el.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Papp Zsófia Réka

tanárnő

Harcos Bálint könyvtári előadása

Iskolánk legkisebb tanulóinak tartott vetítéssel egybekötött könyvtári előadást Harcos Bálint író, költő. Az előadó úgy tartja, hogy az igazán jó mese világa ellenállhatatlanul beszippantja a gyerekeket, mint a forgószél. Így éreztük magunkat mi is a rendezvényen. Legnépszerűbb sorozata Szofiról, egy cserfes és imádnivaló kislányról szól. Róla mesélt nekünk. A gyerekek örömmel és bátran szóltak a történet folytatásába, végig csillogó szemmel figyeltek és csupa füllel hallgattak. Élményekkel teli, színvonalas előadáson vettünk részt.

Szívesen látjuk a költőt egy újabb közös rendezvényen.

Pappné Belinszky Júlia

tanító

Szövegkergető házi hangos olvasási verseny

2024. április 15-én rendeztük iskolánkban a Szövegkergető hangos olvasási versenyt a felső tagozatosoknak. Az első fordulóban a tanulók egy általuk választott szövegrészletet olvastak fel. A második fordulóban a versenyzők egy olvasással kapcsolatos szöveget kaptak, amit néhány percig tanulmányozhattak, majd felolvasták azt legjobb tudásuk szerint. A tanulók teljesítményét Kluberné Jánvári Éva, Lászlóné Bezzegh Andrea és Mónusné Révész Ágnes tanárnők értékelték.

Eredményes szereplésért emléklapot kapott Orgován Amanda Arabella, Gerő Dominik 5., Balogh Dorina Eszter, Bónis Mónika Nóra, Vincze Titanilla 6., Bacsó Iván, Tóth Erik 7., Balogh Amanda Bianka és Hamza Elvira Ágnes 8. osztályos tanuló.

Dobogós helyezéséért oklevelet és jutalomkönyvet vehetett át:

1. hely: Oláh Virág 7. osztályos tanuló

2. hely: Lakatos Jázmin 6. osztályos tanuló

3. hely: Kluber Dániel Marcell 6. osztályos tanuló

Gratulálunk az eredményekhez, és további sikeres versenyzést kívánunk!

Mónusné Révész Ágnes

tanárnő

További cikkeink...