Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Óvodai karácsonyi ünnepség

 

(kattints a képre)

Készülő szaktantermek

Két szaktanterem kialakítása kezdődött el szeptemberben. A biológia terem Herman Ottó, az utolsó magyar "polihisztor" nevét viseli. A bejáratnál alakították ki a Herman Ottó mellszobor helyét. A gipsz portrét Vajner László készítette. A tölgyfa posztamens és a riolit ártufa köveket Gáspár Béla vállalkozó adományozta. A szobor melletti falrészen megkezdtük kialakítani az iskolai folyosógalériát. Jelenleg 8 művész alkotása látható itt. A II. Rákóczi Ferencről elnevezett történelmi szaktantermet a 7. osztály termében alakítjuk ki. A Rákóczi-korral kapcsolatos számos kép és írásos dokumentum kap itt helyet. A fő helyen II. Rákóczi Ferencről készült nagyméretű olajfestmény is megtalálható, de lesz itt eredeti Rákóczi-kori pénz (libertás), sőt a dögei kuruc katonák lajstroma is ki lesz állítva.

 

(kattints a képre)

Döge az én falum rajzverseny

Hetek óta készülnek a dögei Ölbey Irén Általános Iskola tanulói, tanárai és a gyerekek szülei, hogy gipszkarton lapokon megörökítsék a falu nevezetességeit. A karácsonyi műsor előtt elkészültek az osztályok a nagyszabású munkával, s az emeleti részen helyére került a kiállítás is. Középen Döge 1782-es térképe látható egy réges-régi ablakkeretben. Körötte a templomokról, az iskoláról, illetve a rétközi táj természeti értékeiről készült munkák láthatók. A dekoráció állandó kiállítás az iskolába betérőknek. E munka révén is erősíteni szeretné a nevelőtestület a faluhoz való ragaszkodást, a helyi értékek megismerését és tudatos védelmét.

 

(kattints a képre)

Mindenki karácsonyfája

2011. december 9-én 15 órakor került sor Döge község főterén- igen népes közönség előtt a közös fenyőállításra. Az iskolásaink előadását összeállította Baráth Anikó tanárnő, az énekkart Szónokné Vincze Katalin tanárnő készítette fel a megható és lelket melengető műsorra. Dr. Nagy Péter polgármester úr karácsonyi köszöntője után felvillantak a fények a szépen feldíszített fenyőfán, világosságba borult a Betlehem. Forró fenyőteával, fánkkal, a felnőtteknek fahéjas, csípőspaprikás forralt borral kedveskedett az önkormányzati képviselő testület. Köszönet mindenkinek, aki segített a kivitelezésben. A vásári forgatagban a szülők és pedagógusok által készített karácsonyi díszekből is vásárolhatott a közönség. Az emlékezetes nap az iskolai mikulás diszkóval ért véget, melyet a szülői munkaközösség szervezett.

(kattints a képre)

Második, harmadik és negyedik gyertya meggyújtása az adventi koszorún

(2. gyertya meggyújtása)

(3. gyertya meggyújtása)

(4. gyertya meggyújtása)

Meglepetés a könyvtárban

 

2011. december 8. a meglepetések napja a dögei Ölbey Irén Általános Iskola könyvtárában. 43 ajándékkönyvet kapott az intézmény a kisvárdai Kistérségi Könyvtártól, benne sok igen hasznos állat és növényhatározó könyvel. A tanulók számára a meglepetést az jelentette, hogy a mai első könyvtárhasználók egy-egy állatos könyvet kaptak ajándékba. A szerencse ebben a hónapban két 4. osztályos tanulót Kozma Kingát és testvérét Alettát érte. Az ikerpár a könyveket ünnepélyesen vette át.

Mikulás

(kattints a képre)

Karácsonyi készülődés

 

Az Ölbey Irén Általános Iskola nevelői és a szülői munkaközösség tagjai vidám hangulatban készülnek az óvoda előtti téren rendezendő karácsonyi vásárra. Az általuk készített termékeket sátorban fogják délutánonként árusítani. A sokféle karácsonyi dísz készítésének pillanatait örökítettük meg. (galéria)

További cikkeink...