Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Bankett 2024.

Osztálykirándulás 2024.

Június 5-én a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik osztály tanulói osztálykiránduláson vettek részt, melynek keretében megnéztük a sátorújhelyi Börtönmúzeumot, Széphalomban a Magyar Nyelv Múzeumába látogattunk. Napunkat a füzérradványi Károlyi-kastélyban zártuk. A kirándulás alkalmával kipróbálhatták a régi korok fegyelmező eszközeit, és megismerkedtünk a börtön kialakulásának történetével a kezdetektől egészen a napjainkban folyó munkáig. A Magyar Nyelv Múzeumában Kazinczy Ferenc életét, munkásságát és a magyar nyelv szépségeit vettük nagyító alá. Az interaktív feladatok nagyon érdekessé tették a tanulást. A Károlyi-kastélyban a 19. századi luxussal ismerkedtünk meg. Itt is lehetőség volt kipróbálni a régi kor eszközeit, például a lovasszánt. A hatalmas kertben élveztük a természet szépségeit. A kisvárdai McDonalds-hoz már elég éhesen érkezett a társaság. Napunk tartalmas, szórakoztató volt, és új ismeretekkel bővülhetett tudásunk.

Körösök Menti Országos Levelezős Verseny

Iskolánkból Szabó Panna 4. osztályos, Kovács Kamilla és Vincze Titanilla 6. osztályos tanulók vettek részt.

A megyei fordulóban elért eredményeik:

Szabó Panna – magyar nyelv: 5. hely és különdíj angol nyelv: 16. hely

Kovács Kamilla – angol nyelv: 4. hely, matematika: 8. hely

Vincze Titanilla – angol nyelv: 11. hely

Eredményükhöz gratulálunk! További sikeres versenyzést kívánunk!

Szabóné Balogh Erika

tanárnő

Madarak és fák napja, gyermeknap!

Iskolánk tanulói, tanárai és a szülői munkaközösség néhány tagja egy verőfényes napot tölthetett a Rétközi –tó partján. Busszal, kerékpárral érkeztünk a helyszínre. A 3. osztály tanulói versekkel, dalokkal köszöntötték a csodás természetben a résztvevőket. Gyermeknap alkalmából a pedagógusok a gyerekeket ünnepelték egy verssel. A megnyitó után birtokba vettük a csónakház környékét. Szárazföldön és vízen egyaránt voltak programok. Sétahajózáson csodálhatta mindenki a tavat és partját. A kajakozás alapjaival ismerkedhettek a gyerekek, fantasztikus bátorsággal. A szárazföldön ezalatt a Honvédsuli jóvoltából lézerharcon ügyeskedett egy-egy osztály. A kis akácosban az ősi gyerekjáték, a számháborúzás zajlott. Az első-második osztály csatája volt a leghangosabb, hangos visítás volt a tetszésnyilvánításuk. Amíg a programokra várakoztunk sem tétlenkedtünk, kavicsfestésre volt lehetőségünk. Azért a pihenő időben az otthoni játékok is előkerültek. A gyerekek szerint szuper nap volt!

Köszönjük Döge Község Önkormányzatának a helyszínt, a sétahajózás és kajakozás lehetőségét! A kajakozást segítő felnőttek munkáját köszönöm! A Honvédsuli programjáért hálás köszönetem! Az Szmk tagjainak és a konyha dolgozóinak köszönjük a finomságokat, amivel elláttak bennünket! Az iskola dolgozóinak köszönöm, hogy fegyelmezetten és mégis jó hangulatban zajlott a nap. Balesetmentesen és tiszta környezetet hagyva magunk után, kissé lebarnulva érkeztünk haza.

A nap sokszínűségéről meséljenek a képek!

Baráth Anikó

DÖK segítő pedagógus

Balogh Zoltánné, Rozika nyugdíjas búcsúztatója

2024. június 14-én köszöntöttük Balogh Zoltánné matematika-technika szakos tanárnőt nyugdíjba vonulása alkalmából. A meghitt ünnepség elején a harmadik osztályos tanulók szép verssel, dallal kedveskedtek, majd Lászlóné Bezzegh Andrea megbízott igazgató a számok nyelvén ismertette a hosszú pályafutás legfőbb állomásait. Dr. Komoróczki János jegyző jókívánságai után Rozika tanárnő megköszönte a szép műsort, és meghatódva mondta el, hogy iskolánk második otthona volt, és mennyire szerette közösségünket. A finom ebéd elfogyasztása után kötetlen, családias hangulatú beszélgetés következett.

Köszönjük az együtt töltött éveket, és kívánunk jó egészségben eltöltött, hosszú, nyugodt, örömteli nyugdíjas éveket.

Országos „Környezetismeret-környezetvédelem” csapatverseny

Miskolc - Szirmai Református Általános Iskola országos "Környezetismeret-környezetvédelem" címmel csapatversenyt hirdetett 2-6.évfolyamosoknak. A negyedik osztályt a Túlélők képviselték. Tagjai: Nyíri Zsombor, Szabó Panna és Szlovák Mirjam. Felkészítőjük: Horváthné Banu Erika.

A harmadik osztályból a Makk Marcik vállalkoztak a megmérettetésre. A csapat tagjai: Banu Bence, Gerő Marcell és Séra Ádám. Felkészítőjük: Baráth Anikó.

Az évfolyamokon 63 és 61 csapat mérte össze tudását, kreativitását. A háromfordulós feladatsorok színvonalasak, összetettek voltak. Sok kutatást, tanulást igényelt a gyerekektől. Mindkét csapatunk az előkelő országos 13. helyet érte el a saját évfolyamán. A verseny szorosságát, nehézségét érzékelteti, hogy a megszerezhető 330 pontból mindössze 6 pontot veszítettek a harmadikosok.

A hatodik osztályból két csapat nevezett. A Kis tudósok csapata: Kántor Balázs, Szabó Dénes és Tóth Gábor a 25. helyezést értek el. A Mákvirágok: Kiss Boglárka, Kovács Kamilla és Lakatos Jázmin az országos 26. helyet szerezték meg. Felkészítőjük: Takácsné Csobolya Éva.

Köszönjük a szülők támogatását, hogy versenyezhettek a gyerekek! Mind a négy csapatnak gratulálunk ehhez a szép sikerhez! A jövőben is számítunk kiemelkedő munkátokra!

TIT Vármegyei Angol Verseny

Iskolánkból 10 tanulóval vettünk részt Nyíregyházán a TIT Vármegyei Angol Verseny írásbeli fordulóján: Szabó Panna, Tóth Zselyke 4. osztályos, Kluber Dániel Marcell, Nagy Sára Kata, Nagy Péter Zalán és Tóth Gábor 6. osztályos, valamint Révész Mia Vivien, Traski Réka és Traski Sára 8. osztályos tanulók.

Kiemelkedően szerepeltek: Tóth Zselyke – 8. hely

Szabó Panna – 9. hely

Nagy Sára Kata – 6. hely

Kluber Dániel Marcell – 7. hely

Nagy Marcell – 9. hely

Versenyzőink közül Révész Mia Vivien 8. osztályos tanuló továbbjutott a szóbeli fordulóra, ahol 2024. május 21-én I. helyezést ért el.

Gratulálunk és további eredményes versenyzést kívánunk!

Szabóné Balogh Erika

tanár

Dienes Vármegyei Matematika Verseny

Iskolánkból 21 tanulóval vettünk részt a Dienes Vármegyei Matematika Versenyen, ahol diákjaink eredményesen szerepeltek:

2. osztály: Kantár Dorina, Kegyer Hanna, Séra Melinda Zsófia

Felkészítő pedagógus: Ivánkóné Pásztor Marianna

4. osztály: Háss Anna, Jónás Rebeka Regina, Kohut László, Nyíri Zsombor, Szabó Panna, Szlovák Mirjam, Tóth Noémi, Tóth Zselyke

Felkészítő pedagógus: Vincze Katalin

6. osztály: Bagi Dávid, Jánvári Norbert, Kiss Boglárka, Kluber Dániel Marcell, Nagy Péter Zalán, Révész Soma

7. osztály: Nagy Marcell, Oláh Virág

8. osztály: Révész Mia Vivien

Felkészítő pedagógus: Balogh Zoltánné és Szabóné Balogh Erika

Kiemelkedően szerepeltek: Kiss Boglárka – 8. hely

Kluber Dániel Marcell – 9. hely

Oláh Virág – 4. hely

Révész Mia Vivien – 2. hely

Gratulálunk és további eredményes versenyzést kívánunk!

Szabóné Balogh Erika

tanár

 

További cikkeink...