Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Harcos Bálint könyvtári előadása

Iskolánk legkisebb tanulóinak tartott vetítéssel egybekötött könyvtári előadást Harcos Bálint író, költő. Az előadó úgy tartja, hogy az igazán jó mese világa ellenállhatatlanul beszippantja a gyerekeket, mint a forgószél. Így éreztük magunkat mi is a rendezvényen. Legnépszerűbb sorozata Szofiról, egy cserfes és imádnivaló kislányról szól. Róla mesélt nekünk. A gyerekek örömmel és bátran szóltak a történet folytatásába, végig csillogó szemmel figyeltek és csupa füllel hallgattak. Élményekkel teli, színvonalas előadáson vettünk részt.

Szívesen látjuk a költőt egy újabb közös rendezvényen.

Pappné Belinszky Júlia

tanító

Szövegkergető házi hangos olvasási verseny

2024. április 15-én rendeztük iskolánkban a Szövegkergető hangos olvasási versenyt a felső tagozatosoknak. Az első fordulóban a tanulók egy általuk választott szövegrészletet olvastak fel. A második fordulóban a versenyzők egy olvasással kapcsolatos szöveget kaptak, amit néhány percig tanulmányozhattak, majd felolvasták azt legjobb tudásuk szerint. A tanulók teljesítményét Kluberné Jánvári Éva, Lászlóné Bezzegh Andrea és Mónusné Révész Ágnes tanárnők értékelték.

Eredményes szereplésért emléklapot kapott Orgován Amanda Arabella, Gerő Dominik 5., Balogh Dorina Eszter, Bónis Mónika Nóra, Vincze Titanilla 6., Bacsó Iván, Tóth Erik 7., Balogh Amanda Bianka és Hamza Elvira Ágnes 8. osztályos tanuló.

Dobogós helyezéséért oklevelet és jutalomkönyvet vehetett át:

1. hely: Oláh Virág 7. osztályos tanuló

2. hely: Lakatos Jázmin 6. osztályos tanuló

3. hely: Kluber Dániel Marcell 6. osztályos tanuló

Gratulálunk az eredményekhez, és további sikeres versenyzést kívánunk!

Mónusné Révész Ágnes

tanárnő

Móricz Zsigmond versesmese- mondó verseny (3. osztály)

A Móricz Zsigmond versesmese- mondó versenyen Pátrohán a harmadik osztályból Farkas Ramóna és Horváth Oresztész Gergő mérette meg magát. Első alkalommal versenyeztek, nagyon ügyesek voltak mindketten. A zsüri Ramónát 2. helyezéssel jutalmazta.

Gratulálunk a gyerekeknek és további sikereket kívánunk!

Baráth Anikó

tanító

Móricz Zsigmond körzeti szövegértő verseny

2024. április 11-én került sor a pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola által szervezett szövegértő verseny eredményhirdetésére. Lázár Panna Dominika 6. osztályos tanuló 108 indulóból remek teljesítménnyel az előkelő 3. helyen végzett, így oklevelet és jutalomkönyvet vehetett át.

Gratulálunk a dobogós helyezéshez, és további eredményes versenyzést kívánunk!

Mónusné Révész Ágnes

tanárnő

Bendegúz Tudásbajnokság vármegyei döntő környezetismeret

A Bendegúz Tudásbajnokság vármegyei döntőjében Szabó Panna 4. osztályos tanuló méretett meg környezetismeretből. A kiemelkedő érdeklődése az élő és élettelen természet kincsei iránt, szorgalmával párosult. Ennek eredményeként az előkelő 3. helyen végzett a versenyen.

Gratulálunk, Panna a teljesítményedhez és további sikereket kívánunk!

Horváthné Banu Erika

tanító

Móricz Zsigmond körzeti versesmese-mondó verseny (1. osztály)

Horváth Hanna és Nagy Adrienn Rebeka első osztályos tanulóink 2024. április 11- én, a költészet napján versesmese- mondó versenyen vettek részt a pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskolában. Életük első megmérettetését lelkes felkészülés előzte meg. Kíváncsian és izgalommal várták ezt a különleges alkalmat.Horváth Hanna 2. helyezést ért el, melynek jutalma egy oklevél és egy szép könyv volt. Nagy Adrienn Rebeka emléklapot kapott. Felemelő érzés volt, hogy beérett a közös munka gyümölcse.

Szeretettel gratulálunk és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!

Olajos Viktória Rita

tanító

Bendegúz Tudásbajnokság

Az idei tanévben iskolánk több tanulója nevezett be a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia Tudásbajnokság versenyére. A megmérettetés során magyar nyelv, olvasás, matematika és környezetismeret tantárgyakból oldottak meg érdekes, gondolkodtató feladatokat. A többfordulós levelező verseny I. félévének értékelése után a gyerekek arany, ezüst és bronz minősítésekkel gazdagodtak.

Gratulálunk elért eredményeikhez. Bízunk a sikeres folytatásban!

Az alsós tanító nénik

A Víz világnapja

Iskolánkban idén is fontosnak tartottuk e jeles napról való tevékeny megemlékezést. A hagyományőrző programunk akváriummakett-készítő versennyel vette kezdetét. Az osztályok kreatív ötleteiket különböző technikával valósították meg. Az együtt gondolkodás és összedolgozás esztétikus, egyedi alkotásokat szült. Folyósóinkat díszítik az elkészült művek. Az éltető víz színét öltöttük ma magunkra mindannyian. Tetőtől talpig kékbe öltöztünk. Szimbolizálva ezzel, hogy mi is cseppenként részei vagyunk a vízvédelem egészének. Izgatottan várjuk, vajon melyik osztályban sikerült a legtöbb kék ruhadarabot felvenni a résztvevőknek. Csatlakoztunk a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, Mozgásban a víz! elnevezésű felhívásához. Ennek apropóján sulitáncot tanultunk Bárány Kristóf tanár úr irányításával. Együtt ringatott a víz diákot és tanárt a zene ütemére, melyet meg is örökítettünk. Ezt követően a vízcseppkeresés tartotta mozgásban a gyerekeket. Következő állomásaként a délutánnak alsó- és felső tagozat vegyes csapatokban ügyességi versenyben méretett meg, majd Totót töltött ki. Volt itt mocsárjárás, űrtartalom tippelés, kupakpeca, vízhordás kanállal, célba dobás, víz-pong, víz átjuttatása akadálypályán…

Kedvvel szurkoltunk, és segítettük egymást a versenyben. Jó hangulatban, versenylázban, a vizet fókuszba állítva telt együtt a délutánunk.

Köszönjük a lebonyolításban nyújtott segítséget iskolánk dolgozóinak.

Takácsné Csobolya Éva, Horváthné Banu Erika

szervezők

További cikkeink...