Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Megemlékezés 1956. október 23-ról

Odutelep létesítés

Tájékoztató az őszi szünet időpontjáról

11/2019. (VII. 3.) EMMI rendelet a 2019/2020. tanév rendjéről 6.§ (1)

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2019. október 25. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2019. november 4. (hétfő).

Zöldség és gyümölcskóstoló

Szalmabálás hagymaágyás a biokertben

Kísérletként egy szalmabálában kezdtünk el vöröshagymát termeszteni. A bálába 7-8 cm mély lyukakat fúrtunk, melyet komposztfölddel megtöltöttünk. Ebbe helyeztük el a dughagymákat. Naponta öntöztük. Mára már valamennyi zöld szárat hajtott. A legnagyobbak magassága a 10 cm-t is meghaladja. (as)

Őszi faültetés

Egy osztály-egy fa akció

Az elmúlt napokban került sor arra a faültetési akcióra, amelyet az iskolai dendrológiai kertben végeztek a gyerekek. Valamennyi osztály kiválaszthatott (a Nyíregyházáról beszerzett választékból) egy-egy konténeres fát, amit szakszerűen elültethettek. Voltak oszlopos tuják, illetve egy-egy hársfa, nyírfa, virágos kőris, kislevelű hárs, akác, és japán lonc. A száraz idő miatt a gondos beöntözés sem maradt el. Ezzel az akcióval a nyári aszályban a locsolás ellenére kiszáradt fákat igyekeztünk pótolni. Voltak, akik a délutáni napközis foglalkozások alatt, mások a technika órán kerítettek sort a kis kertészkedésre. Öröm volt nézni a szorgos gyermekkezeket. Néhány év múlva mutatós kis erdő lesz az iskolaudvar déli végében, ahová minden bizonnyal szívesen térnek majd be nem csak a leendő iskolások, de a falu lakói is.(as)

Interjú a Kossuth rádióban

Az interjú meghallgatható ITT!

Megemlékezés 1849. október 6-ról

További cikkeink...