Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

BEIRATKOZÁSI TÁJÉKOZTATÓ

 

Kedves Szülők!

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza.

„Tájékoztatás a 2020/2021. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás folyamatáról”

A  dokumentum letölthető ITT!!

Az intézményre vonatkozó kijelölt felvételi körzet megtekintése az alábbi linken érhető el:

https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index

Egyszemélyes veteményezés az iskolai füvészkertben

Ha már a segítő gyerekek nem lehetnek jelen. ...magad uram...de vetni kell! Fejes saláta, újzélandi spenót és rukola saláta került az ágyásokba.

Mivel a járványhelyzet miatt az intézményünkbe tervezett mentor továbbképzés az eredeti formájában nem igen valósul meg, online formában mégis meg lesz tartva, iskolánk módszertani anyagának felhasználásával. A későbbiekben tájékoztatást adok a jelentkezés lehetőségéről. (as)

Tájékoztató a tavaszi szünet időpontjáról

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Tájékoztatok mindenkit, hogy a 2019/2020-as tanév rendje szerint 2020. április 9-től 14-ig tavaszi szünet lesz.
A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap április 8. szerda. A szünet utáni első tanítási nap április 15. szerda.  A digitális oktatás csak április 15-től folytatódik a már megszokott módon. A szünet ideje alatt nem érkeznek feladatok a tanulókhoz.

Jó pihenést és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Agárdy Sándor intézményvezető

Ökörszem a nevelői szobában

Az elmúlt héten, talán mert ökoiskola vagyunk, egy parányi ökörszem keresett fel a nevelői szobában. Az igazgatói iroda ajtaja félig zárva volt, (házit adtam az ötödikeseknek) ezért a nyitott nevelői szobába tévedt be. Megfogni nem tudtuk, mivel a szekrények alá bújt. Másnap reggel aztán előjött, s lepkehálóval sértetlenül kézre került. A füvészkertben engedtük szabadon, miután néhány fotót készíttettünk a rémült kismadárról. (as)

Zuzmókísérletek a 7. évfolyamon

Befejezni már nem tudtuk, de az eredmény igy is magáért beszél. A savas eső hatása volt a zuzmótelepre a legagresszívebb. (as)

Víztisztító berendezés

A Víz világnapjára készült Tillinger Bence 7. évfolyamos tanuló víztisztító berendezése. Gratulálok! (as)

Víz világnapjára készült plakátok

Sajnos a sok-sok előkészület, és tanulói munka a járványhelyzet miatt szinte semmivé lett- bármilyen lelkesen is készültünk a Víz világnapjára. Elkészült viszont három szép plakát. A harmadik és a negyedik osztály tanulói igen sokat dolgoztak amíg ilyen szépek lettek. Kiállítottam az iskola folyosóján, de mivel most nem láthatjátok, ezért itt a honlapon bemutatjuk.

(AS)

Megnyílt a BOGÁRHOTEL !

Aki a kicsit kellemesebb időben az iskola füvészkertjében sétálgat, legalább 50 féle rovarral is találkozhat. Fakérgek alatt lapulnak, a komposzt, a sziklakert környékén, fák törzsén melegszenek, vagy élelmet keresnek. Számukra készült el egy új színfolt a " bogárhotel". Ingyenesen fogadjuk itt a szalmacsomókkal bélelt virágcserepekben, lopótök fészkekben, toboz-napozókon a rovarvendégeket. Külön a beporzók számára facéliát/ mézontó fű/ is vetettünk, ami néhány hét múlva igen sok rovart idecsalogathat. (agárdy)

További cikkeink...