Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

A Vay Ádám Középiskola Nyugdíjasai Egyesület látogatása iskolánkban

TERMÉSZETVÉDELEM, KÖRNYEZETVÉDELEM, HAGYOMÁNYÁPOLÁS

A Vay Ádám Középiskola Nyugdíjasai Egyesület tagjai szívesen mennek együtt kirándulni, látogatják meg volt iskolájukat, tekintik meg Baktalórántháza város szépségeit, védik a természet, a környezet látnivalóit.

Igyekeznek gyermekeik, unokáik, felnőtt társaik figyelmét is a természet, a Föld, a fák, a virágok, a növények, a környezet megóvására fordítani.

Ilyen céllal szerveztek a közelmúltban kirándulást, melyet a vírusjárvány miatt a korábbi időpontról kellett június első hetére halasztani.

Kisvárda város irodalmi, történelmi, néprajzi, vallási értékei felé fordították tekintetüket.

Ferku Imre tanár úr, egyesületi tag nagyszerű helytörténeti előadásával lenyűgözte a hallgatóságot. Szólt a Bessenyei Gimnáziumban megélt középiskolai élményekről, igaz ennek már közel hatvan éve. Meglátogatták többek között a Rétközi Múzeumot, amely a volt Zsinagóga épületében nyert elhelyezést, megtekintették az aktuális kiállítást.

Majd átmentek a ,,szomszédba" Döge községbe, ahol nagy izgalommal léptek be egyik nyugdíjas társuk,  általános iskolai tanulmányainak helyszínére.

Ebben az oktatási intézményben a visszaemlékezés mellett, több, hasznos, érdekes, használható információval, tapasztalattal lettek gazdagabbak a Vays nyugdíjasok.

Józsi Barnabás az Ölbey Irén Általános Iskola intézményvezetője köszöntötte a megjelenteket, ezt követően bemutatta az iskolát. Elismerően szólt Agárdy Sándor korábbi igazgató úr szakmai, pedagógiai, vezetői munkásságáról. Kiemelte a környezeti - természetismereti nevelés gyakorlati és tudományos területeit. A fűvészkertet, a gyógy - és fűszernövényeket, a bio - kertet, a madáretetőket, a fákat, bokrokat, cserjéket, szerepüket az iskolai természetvédelmi - környezeti nevelésben.

Tovább folytatva az intézményvezető úr elmondta, hogy munkatársai gyermek centrikusak, a pedagógus pályát hivatásuknak tekintik, eredményes a nevelő - oktató munkájuk. Rendelkeznek a modern technika eszközeivel, informatikai eszközökkel, jól felszerelt könyvtárral, a sportlétesítmények jól szolgálják a tanulók testnevelési kultúráját. Az anyanyelvi, idegen nyelvi, művészeti, természettudományos nevelés sem marad ki a személyiségfejlesztés folyamatából. A gyerekek vigyáznak a rendre, tisztaságra - zárta gondolatait intézményvezető úr.

A Vay Ádám Középiskola Nyugdíjasai Egyesület tagjai megköszönték a kedves fogadtatást, sok hasznos tapasztalatot visznek magukkal.

A község főutcáján tett rövid séta után betértek a Református Templomba, ahol a lelkésznő kedvesen kínálta hellyel a vendégeket, és szólt a templom történetéről.

Petőfi Sándor csodálatos versének soraival zárult a Vays nyugdíjasok Természetvédelem, környezetvédelem, hagyományápolás című kirándulása:

,,Óh természet, óh dicső természet!

Mely nyelv merne versenyezni véled?

Mily nagy vagy te!

Mentül inkább hallgatsz,

Annál többet, annál szebbet mondasz."

Barsy Csabáné

 

 

 

 

Bankett, ballagás 2022

„English plus” országos angol országismereti verseny

Iskolánkból kilenc tanuló vett részt az angol versenyen, ahol három fordulón keresztül mérettették meg magukat a közel ezer versenyzővel. A diákok eredményesen vették az akadályokat.

Kluber Dániel Marcell, Kovács Kamilla, Nagy Sára Kata, Nagy Péter Zalán, Tóth Gábor 4. osztály

Nagy Marcell, Nyíri Laura, Oláh Virág 5. osztály

Révész Mia Vivien - 6. osztály

A szervezők kiemelték Révész Mia teljesítményét, akinek az egyik angol versét a verseny folyamán felhasználták, valamint Kovács Kamillát külön dicséretben részesítették teljesítményéért.

Szabóné Balogh Erika tanárnő

 

Ballagás, tanévzárás

Kedves Szülők!

A 8. osztályosok ballagása és a tanévzáró ünnepély 2022. június 18-án 9 órakor lesz, melyre tisztelettel és szeretettel meghívjuk és várjuk tanulóink szüleit és hozzátartozóit. A tanévzárón a bizonyítványokat csak személyesen vehetik át a tanulók osztályfőnökeiktől. A bizonyítványokat 2022. június 20-án 11 óráig kérjük, hozzák vissza az iskolába.

Józsi Barnabás igazgató

Madarak és Fák napja

Maskarás gyermekfesztivál

Gyermeknap alkalmából gyermekszervezetünk május 27-én fesztivált rendezett.   A vírushelyzet miatt nem szerveztünk hagyományos, nagyszabású farsangot, ezért gyermeknap alkalmából kárpótoltuk egy szórakoztató délutánnal tanulóinkat és a szülőket. Örömmel fogadták a hírt, s ötletes jelmezekkel érkeztek a gyerekek. A jelmezes bemutatkozás után kezdetét vette a mulatság. Közben arcot festettünk, büfézhettünk, volt, aki zsákbamacskát vett, s izgatottan vártuk a különböző sorsolásokat. Az önkormányzatunknak köszönhetően minden jelmezes ajándékban részesült. Megkoronáztuk a délelőtt megválasztott alsós és felsős bálkirálynőket, bálkirályokat. A tombolasorsoláson sok szép nyeremény talált gazdára. Az eddig megszokott tortasorsolás helyett a nagy meleg miatt desszert- és pizzajegyeket sorsoltunk ki.

Nagyon jó hangulatban telt a délután s ez csak a kezdete volt a gyermeknapi rendezvényeinknek, június 7-én folytatjuk tovább a szabadban, Madarak és Fák Napja keretében.

A tantestületnek és az szmk-nak köszönöm a kivitelezésben nyújtott segítséget! Itt köszönöm Királyházi Emilné, Simonné Kántor Beáta és Szlovákné Bálint Erzsébet segítségét is. A technikai dolgozóknak köszönöm az előkészítő és az utómunkákat. A rendezvény hangulatáról Dankó Zoltán és Dankó Dominik gondoskodtak, köszönjük, szuper volt!

Sok támogatást kaptunk Döge Község Önkormányzatától, a tanulóktól, a dolgozóktól, a szülőktől és külső támogatóktól is. Mindenkinek hálásan köszönjük, hogy hozzájárultak rendezvénysorozatunk sikeréhez!

Támogatóink:

Tombolatárgy:

1. osztály: Balogh Nóra, Banu Bence, Dömény Tamás, Gerő Marcell, Háss Janka, Jónás Bence, Nagy Hanna, Rendes Dorina, Séra Ádám, Tintér Ádám, Váczi Bella és Pappné Belinszky Júlia of.

2. osztály: Bónizs László, Csiki Arabella, Dajka Petra, Háss Anna, Jónás Rebeka, Nagy Izabella, Nyíri Zsombor, Rostás Szebasztián, Szabó Panna, Szlovák Mirjám, Tóth Zselyke, Vincze Gréta és VinczeKatalin of.

3. osztály: Gerő Dominik, Hamza-Balogh Levente, Hamza Gergő, Kántor Bence, Orgován Amanda, Tintér Viktor, Szanyi Milán.

4. osztály: Bagi Dávid, Birke Bálint, Jánvári Norbert, Kántor Balázs, Kiss Boglárka, Kluber Dániel, Kovács Kamilla, Lakatos Jázmin, Lázár Panna, Nagy Péter, Nagy Séra, Oláh Dávid, Révész Soma, Szabó Dénes, Tintér Dominik, Tóth Gábor, Vincze Titanilla és Baráth Anikó of.

5. osztály: Balogh László, Oláh Virág.

6. osztály: Barna Fanni, Barna Vivien, Kiss Roland, Oláh Alex, Révész Mia, Traski Réka, Traski Sára.

7. osztály: Ábel Patrícia, Bagi Levente, Hamza Szandra, Kiss Attila és Balogh Zoltánné of.

Külsős támogatóink: COOP ABC, Galambos Ferenc vállalkozó, Szabó Lászlóné Gyógyszertár, Királyházi Emilné, Virág Varázs és Kiskereskedés, Római Katolikus Egyház és Takács Istvánné 100-as bolt.

Zsákbamacska:

1. osztály: Balogh Nóra, Háss Janka, Molnár Raffael, Nagy Hanna, Rendes Dorina, Séra Áron és Pappné Belinszky Júlia of.

2. osztály: Dancs Noémi, Csiki Arabella, Csiki Attila, Háss Anna, Szabó Panna és Vincze Katalin of.

4. osztály: Feka Erzsébet, Kovács Kamilla, Nagy Péter, Nagy Sára és Baráth Anikó of.

7. osztály: Balogh Ádám, Czifra Kristóf, Téglás Péter.

Külsős támogató: SimonnéKántor Beáta.

Pénzfelajánlás: Döge Község Önkormányzata, Almafa Művészeti Iskola, Bodnár Dávid képviselő úr, Csercsa Gyula képviselő úr, Dohánybolt, Dögei Nők Egyesülete, Dr Jánvári József képviselő úr, Dr.íKomoróczky János jegyző úr, Dr. Nagy Péter polgármester úr, Dr. Stadler András, Együtt a DögeiíNyugdíjasokért Egyesület, Jánvári József, Jánvári Norbert vállalkozó, Kovács Ottó vállalkozó, LakatosíMariann Tüzesvíz Presszó, Macsu János vállalkozó, Mártha József vállalkozó, Nagy Károlyné Posta, Ölbey Irén Ált. Iskola dolgozói, Papp Attila, Refomátus Egyház, Szanyi János sportegyesület vezető, Széles András Károly Gyógyszertár, Szülői Munkaközösség, Teremi Erika Zozi Csemege, ifj, Vincze Ferenc képviselő úr.

Egyéb támogatás: Ajaki Fagylaltos, Madison pub & restaurant, PE-BA Presszó és Pizzéria, Poncsák Cukrászda.

Baráth Anikó

diákönkormányzat segítő

Tánc tanévzáró

Bakos Kiss Gábor színművész előadása

További cikkeink...