Get Adobe Flash player

Iskolai hírek

Kellemes húsvéti ünnepeket!

A szünet utáni első tanítási nap: 2019. április 24. (szerda)

Meghívó

Újabb játék az iskolaudvaron!

A szülői munkaközösség és az önkormányzat anyagi támogatása révén újabb többfunkciós játék került átadásra. Azonnal birtokba is vették a tanulók. Köszönjük az anyagiakat biztosító bálozóknak és a felszerelőknek! (agárdy)

Milliós értékű ajándék az iskolának

Döge község önkormányzatától az iskolai sport és szabadidős programok támogatása céljából 1-millió Ft értékű ajándékot vett át 2019. április 2-án az intézmény vezetője dr. Nagy Péter polgármester úrtól.

Az eszközök a következők:

-         12-db. kempingágy

-         10-db. polifoam matrac

-         3-db. gázzsámoly

-         3-db. tárcsás sütőlap.

-         3-db 4-személyes sátor

-         1-db. 2-személyes sátor

-         12-db. hálózsák

-         5-db. felszerelt kerékpár

-         3-db. távcső

-         1-db. kapuháló szett

-         12-db. futball és kézilabda

-         2-db. nagyméretű lábtörlő szőnyeg.

A tanulók és az iskola dolgozói nevében ez úton nagyon szépen köszönjük a túrázáshoz, osztálykiránduláshoz, madarak és fák napi programokhoz, erdei iskolához felhasználható támogatást.( „Kerékpárparkunk” így jelenleg 15-db-os „flottát” számlál.) (as)

A képeket Birke Regina készítette.

Köszönjük a támogatást!

Március 27-én Kazincbarcikáról vonattal érkezett iskolánkba Binó Imre - egykori dögei gyerek - kinek szülei évtizedekig tanítottak a helyi római katolikus elemi iskolában.
A családtagok korábbi látogatását követően Imre bácsi egy meglepetéssel érkezett hozzánk. Az iskola dolgaira 100.000 Ft-ot adományozott. Ez a példaértékű lokálpatriotizmus, és a falu, illetve az iskola felé megnyilvánuló szeretet és kedvesség korunkban nem mindennapi. Kedves Imre bácsi és Kedves felesége! A tanulók és a nevelők valamint a magam nevében ez úton is hálásan köszönjük a felajánlását. Sajnálom, hogy a közbejött igazgatói értekezlet miatt csak kevés időnk jutott a beszélgetésre, de remélem legközelebb pótoljuk!

Köszönettel: Agárdy Sándor intézményvezető

Víz- világnapi projekt

Évek óta hagyomány már iskolánkban, hogy a víz világnapján játékos rendezvényekkel felhívjuk a figyelmet a vizek fontosságára.
Az idei rendezvény ebéd után kezdődött. Agárdy Sándor intézményvezető rövid beszédében a víz életünkben betöltött szerepéről, a víztakarékosságról beszélt. Ezt követően Titka Hanna, Zakor Réka, Horváth Ramóna és Bódi Dávid 6.osztályos, valamint Vilmán László 8. osztályos tanulók szavalatai következtek a vízről, a tavaszról. A délutáni program részletes ismertetése után 50 db. kék "vízcsepp-diót" kellett megtalálni az iskolaudvaron. Ezért csoki járt. Ezt követte az osztályok papírbrikett bemutatója. Valamennyi osztály már hetek óta készítette ezt a tüzelőanyagot, s most vidám jelenetekkel mutatták be a készítést, és a majdani felhasználást. Ezt követte az uszodában a hajóúsztatás. Ilyen még nem volt Dögében! Az osztályok által elkészített legkülönlegesebb papírhajókat kellett átúsztatni az uszoda medencéjében. Óriási biztatás mellett ez minden osztálynak sikerült. Igaz, egy-egy hajó az oldalára dőlve, de megtette a kijelölt távot. Az eredményhirdetésen a zsűri nem volt könnyű helyzetben, mert minden osztály igen kreatív és eredményes munkát végzett, így 8 db első helyezést osztottak ki. Valamennyi tanuló süteményt és csokoládét kapott a fáradozása jutalmául. A délutánt önfeledt játék zárta. Ez úton is köszönjük a Községi Önkormányzat és a Diákönkormányzat anyagi támogatását, a nevelők lelkes hozzáállását, s tanulóink rendkívül fegyelmezett, vidám közreműködését! Sokan elmondták: kitűnő volt ez a nap! (as)

Szabó Lőrinc: Tavasz


"Mi az?" - kérdezte Vén Rigó.
"Tavasz" - felelt a Nap.

"Megjött?"-kérdezte Vén Rigó.
" Meg ám!"- felelt a Nap.

"Szeretsz?"- kérdezte Vén Rigó.
"Szeretlek!"- felelt a Nap.

"Akkor hát szép lesz a világ?"
"Még szebb és boldogabb!"

Somvirág

Megemlékezés 1848. március 15-ről

További cikkeink...