Get Adobe Flash player

EFOP-3.1.8-17-2017 "Együtt testvérként" projekt

Bánhidi Krisztián koncert

2019. szeptember 16-án az EFOP. Testvériskola projekt keretében Bánhidi Krisztián koncertjén vehettek részt iskolánk "A" komponensben részt vevő tanulói.

Jó hangulat, vidámság,profi előadásmód volt jellemző. Köszönjük!

Drámapedagógiai foglalkozás

Keresztesy Veronika drámapedagógiai foglalkozása a "B" komponens tanulóival.

Tarány Tamás koncert

Testvériskolai látogatás

Az "Együtt testvérként" iskolaközi szemléletformáló pályázati program részeként a parciumi Ákos és Egri települések iskoláinak küldöttsége tett látogatást iskolánkban.
A 40-fő tanuló és az 5-fős nevelői kíséret megtekintette az iskola tantermeit, az udvar nevezetességeit. Fergeteges műsort adott a vendégek számára az iskolai mazsorettcsoport.
Az óvodában tett látogatás után ebéd következett. Ezt követően ajándékokat adtak iskolánk tanulói és nevelői az erdélyi gyerekeknek. Igen örültek a könyveknek és a táskáknak, tollaknak. Mivel még további program várt a csoportra délután a búcsúzást követően elindultak a következő állomáshelyük felé.
Örülünk, hogy vendégül láthattuk őket. Külön megköszönöm az iskolanevelőinek, dolgozóinak, a konyha dolgozóinak a kitűnő szervezőmunkáját! (agárdy s.)

"Rabok legyünk vagy szabadok?"

A testvériskola pályázat legújabb kultúrális rendezvényére került sor 2019. február 20-án. A Váci Dunakanyar Színház Escargo hajója színtársulatának előadást láthatták az "A" komponens tanulói. A műsor hatásos és igen szórakoztató volta ellenére nem a hagyományos módon, de új drámapedagógiai eszközökkel az érzelmekre hatva mutatta be az 1848-as eseményeket. Nagy élmény volt mindannyiunknak! Az előadás végén megjegyeztem, hogy az ehhez hasonló módszerekre már ma is igen nagy szükség lenne mind az irodalom, a történelem, a biológia, illetve az ének-zene tanításában. (as)

További cikkeink...