Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. május 18., szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 635 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa398
mod_vvisit_counterTegnap492
mod_vvisit_counterEzen a héten3149
mod_vvisit_counterMúlt héten2482
mod_vvisit_counterEbben a hónapban8173
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11003
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1448603

Az elmúlt 20 percben Online: 8
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 máj., 18

Iskolai hírek

Bábelőadás az alsósoknak

A kisvárdai Városi Könyvtár támogatásaként iskolánk alsó tagozatos tanulóinak tartott bábelőadást a Kalamajka Bábszínház. A tornateremben a délutáni órákban  megtartott műsorban a Vitéz szabólegény című  bábműsort élvezhették a gyerekek.

Termésbábok - 3. osztály

Termésbábok készültek a 3. osztályban technika órán.

A képek megtekinthetők ITT:

Gránitba vésett honvédnevek

Megemlékezés 1848. március 15-ről

2014. március 14-én délután 3 órakor ünnepség kezdődött Döge főterén. Öröm volt látni, hogy a tavaszi munkák dandárjában a csodaszép időben is milyen sokan megtisztelték a rendezvényt jelenlétükkel.
Papp Zsófia 8. osztályos tanuló köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Himnusz eléneklése után Kantár Ádám, Szürös Petra és Kluber Ferenc nagycsoportos óvodások szavalata következett. A szép verseket betanította Klicsuné Márkus Éva és Révész Gyuláné óvodapedagógus.
A 7.évfolyamos tanulók irodalmi műsor keretében elevenítették fel a 166 évvel ezelőtt történt eseményeket. A műsort Józsiné Sárdi Éva tanárnő tanította be.
Agárdy Sándor, az Ölbey Irén Általános iskola igazgatója mondott ünnepi beszédet. Ezt követően az 5. osztályosok nyírségi táncokat adtak elő. A koreográfia Gyüre Tamás táncpedagógus munkáját dicséri.
Dr. Nagy Péter úr, Döge község polgármestere mondott a míves emléktábla előtt  avatóbeszédet, majd az iskola igazgatójával közösen leplezték le a gránittáblát, mely nem csak dísze kíván lenni a községnek, de mementóként is szolgál az előtte elhalódók számára.
Nagy Zsolt római katolikus káplán úr szentelte fel a falu legújabb köztéri emlékét, majd koszorúzások következtek. Koszorút helyezett el a község önkormányzata nevében Dr. Nagy Péter polgármester és Dr. Komoróczki János jegyző, valamint a helyi FIDESZ- alapszervezet, az általános iskola  dolgozói és diákjai, valamint a közelmúltban megalakult dögei Nyugdíjasok és Megváltozott Munkaképességűek Egyesületének tagjai.  Az egy órás megható ünnepség a Szózat hangjaival ért véget.
(as)

Suliváró

FIZIBUSZ az iskolánkban

Végre beteljesült egy álom. A "FIZiBUSZ" eljutott a dögei általános iskolába is. Mivel ez egy rendkívüli alkalom volt, meghívtuk a szabolcsveresmarti iskola nyolcadikosait is az előadásra. Jó másfél órán át lenyűgözte mind a gyermekeket, mind a felnőtteket a Tanár úr előadása. Ez volt aztán az igazi  kompetencia alapú oktatás! Köszönjük a szervezésben segítő Felső -Szabolcsi iskolaszövetség vezetőjének Rozinka Mihály ajaki iskolaigazgatónak is a támogatását. Úgy érezzük sokkal közelebb került a kis és nagy diákokhoz a fizika. Mivel iskolánk kiemelt hangsúlyt helyez a természettudományos tantárgyak oktatására, különösen nagy segítség volt ez a rendhagyó óra. Volt itt folyékony nitrogénnel való többféle látványos kísérlet, ahol Rózsa Jenő 6. osztályos tanuló  felsőteste gőzölgött, volt hangtan óra, tüzes forgószél, elektrotechnikai kísérlet, ahol Jánvári Dóra haja is az égnek állt, no és a mienk is a félelemtől, valamint a csodálkozástól. Volt gejzírszerű kilövés, robbanás és durranás minden mennyiségben. No és persze mindennek a kitűnő fizikai magyarázata. Nagy élmény volt mindenkinek!

(as)

További cikkeink...