Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. május 02., csütörtök, Zsigmond napja van. Holnap Tímea és Irma napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 531 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa269
mod_vvisit_counterTegnap574
mod_vvisit_counterEzen a héten2337
mod_vvisit_counterMúlt héten2781
mod_vvisit_counterEbben a hónapban843
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11003
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1441273

Az elmúlt 20 percben Online: 7
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 máj., 02

Iskolai hírek

Harmadik adventi gyertyagyújtás

December 14-én, pénteken gyújtották meg iskolánk 3. és 6.osztályos tanulói a község főterén álló adventi koszorú harmadik gyertyáját. Verset mondott és gyertyát gyújtott Kántor Anett és Dankó Ferenc.
Az ünnepségről készült képeket itt láthatják.

Mikulás diszkó

Hagyományosan a szülői munkaközösség szervezésében került sor az iskolai "Mikulás discóra". A helyszín ez alkalommal is az iskola tornaterme volt.  A talp alá való zenét Csercsa Roland, Jánvári Dániel, és Rostás Zsolt szolgáltatta. Az igen jó hangulat mellett lehetőség volt a szülők által készített szendvicsek kulturált elfogyasztására is az ebédlői asztalok mellett. Ugyanitt volt a nagy sikerű arcfestés, melyet szintén a rendező felnőttek  jóvoltából kaptak ingyen a gyerekek.  Fegyelmezetten, jó hangulatban zajlott le a rendezvény.

Köszönet az iskolai szülői munkaközösségnek és a nevelőtestületnek!

 

Mikulás járt az iskolánkban!

 

Ujjongó gyereksereg fogadta a december 6-án igazi paripák húzta hintón érkező Mikulást.

Reggel 8-órakor jelent meg az iskola előtti téren. Már itt zengett a szebbnél szebb ének. Ezt követően a Mikulás és a két jól öltözött Krampusz a gyerekek kíséretében bevonult a tornaterembe. Itt rövid bemutatkozás után az 1-5. osztályok adtak szép műsorokat. Minden gyerek ajándékcsomaggal távozhatott, de volt aki virgácsot is kapott. Ezt követően a felsősök osztályait járta végig a Kedves vendég, ahol a gyerekek sőt még a felnőttek is ajándékokat kaptak. Köszönjük Mikulás-Bácsi! Igyekszünk jónak maradni! Várunk jövőre is!

 

Második adventi gyertyagyújtás

December 7-én, pénteken gyújtották meg iskolánk 2. és 7.osztályos tanulói a község főterén álló szép adventi koszorú második gyertyáját. Az ünnepség végén Mónus Dániel és Szabó Enikő 2. osztályos, Papp Zsófia Réka és Mónus Ádám 7. évfolyamos tanulók szavalatait követően már a második gyertya égett az adventi koszorún.
Az ünnepségről készült képeket itt láthatják.

Mikulásváró kézműves foglalkozás az iskolában

 

Felejthetetlen élményt jelentett az iskola napközis tanulói számára a 2012. december 4-én megrendezett kézműves foglalkozás.

Purné Szabó Anikó és Kertész Kinga családgondozók nagyszerű ötletei alapján különböző Mikulás figurákat készíthettek a tanulók.

A kreatívitás valamennyi tanuló esetében igen dicséretes volt. Az elkészített  figurákat mindenki hazavihette, de voltak akik kistestvérük számára is készítettek a szép ajándékokból.


 

További cikkeink...