Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. október 23., szerda, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 253 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa54
mod_vvisit_counterTegnap1491
mod_vvisit_counterEzen a héten2156
mod_vvisit_counterMúlt héten4824
mod_vvisit_counterEbben a hónapban15593
mod_vvisit_counterA múlt hónapban16751
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1561429

Az elmúlt 20 percben Online: 5
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 okt., 23

Iskolai hírek

Interaktív délután a Honvédsulival

Újra iskolánkba látogatott a Honvédsuli. Érdekes interaktív programokkal ismerkedhettek meg a tanulók. Katonai egyenruhák, fegyverek, logikai játékok és lézerherc színesítette a palettát.

Koszorúzás a hősi emlékműnél

A népmese napja záró délután

Lezajlottak a 7próbás kihívások, melynek zárónapján mesehősökkel telt meg iskolánk. Boldogan bújtak királyfi, királynő, szegénylegény, boszorka ruhájába a gyerekek, s néhány felnőtt is és kíváncsian várták az eredményhirdetést.

Meseillusztráció: I. hely: Séra Ádám 4. o., II. hely: Nagy Adrienn 2. o., III. hely: Nagy Szofi 1. o. és Bódi Csaba 3. o.

Könyvborító tervezés: I. hely: Kántor Balázs 7. o., II. hely: Beck Virgínia 5. o., III. hely: Kiss Boglárka és Lakatos Jázmin 7. o.

Mesemondás: alsó tagozat: I. hely: Horváth Hanna 2. o., II. hely: Bónis Szabolcs 2. o., III: hely: Séra Melinda 3. o.; felső tagozat: I. hely: Bódi Bianka 8. o.

Népi játékfűzés: I. hely: Csiguszok és Aranycsipkék, II. hely: Mákvirágok csapata.

Népdaléneklés: I. hely: Őszi falevelek, II. hely: Énekes madárkák és a Rózsák, III. hely: Legények csapata.

Kázsmér Tamás 6. osztályos tanuló egyéni énekesként a verseny különdíját kapta.

Szövegértés: 5-6. osztály: I hely: Szabó Panna 5. o., II. hely: Gerő Dominik 6. o.; 7-8. osztály: I. hely: Kovács Kamilla 7. o., II hely: Révész Soma 7. o., III. hely: Kiss Boglárka 7. o.

Mesehősök: alsó tagozat: 1. o., felső tagozat: 7. o.

A díjazottaknak szeretettel gratulálok!

Az egyéni versenyek első helyezettjei a záró délutánon is előadták produkciójukat. A délutánt színesítette a 2. osztályosok mondóka és csujjogató gyűjteménye, a harmadik osztályosok játékfűzése és a negyedikesek tánccal összekapcsolt játékfűzése. Ezeket köszönöm Bárány Kristóf táncpedagógusnak! A gyerekek jutalmazását az SZMK és a Diákönkormányzat biztosította, ezúton is köszönöm. A segítő, felkészítő kollégáknak, szülőknek, az iskola vezetőségnek és a zsürinek köszönöm a munkáját! Legnagyobb köszönet a gyerekeknek jár, hogy ennyien bekapcsolódtak a versenybe és fantasztikus hangulatot teremtettek a záró délutánon!

Baráth Anikó

tanító

7próbás verseny népmese napjára

Népmese napja alkalmából hagyományainkhoz hűen versenyt hirdettünk a gyerekeknek. Az alsósok magyar és más nemzetek meséivel ismerkedhettek, a felsősök Ölbey Irén meséiben mélyülhettek el. A verseny elsődleges célja, hogy minél több gyerek bekapcsolódjon az olvasásba. Az idén 7próbás kihívás volt, s a másodlagos cél, hogy ne csak a rajz, hanem egyéb területen is összemérjék tudásukat, ügyességüket. Volt meseillusztráció, könyvborító tervezés, mesemondás, szövegértés, népdaléneklés, népi játékfűzés és mesehősnek öltözés a feladatok között. Két hét alatt készültek fel a tanulók a versenyekre, ahol a zsüri értékelte produkciójukat.

Baráth Anikó

tanítónő

Sulinyitogató nagycsoportos ovisoknak

További cikkeink...