Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)Ölbey Irén Általános Iskola OM:033479
4495. Döge, Osváth tér 6.
06-45-450-413 - sulidoge@gmail.com
Intézményvezető: Agárdy Sándor
Intézményvezető-helyettes: Józsi Barnabás


 

MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2020. június 03., szerda, Klotild és Cecília napja van. Holnap Bulcsú napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa10
mod_vvisit_counterTegnap425
mod_vvisit_counterEzen a héten1282
mod_vvisit_counterMúlt héten3055
mod_vvisit_counterEbben a hónapban868
mod_vvisit_counterA múlt hónapban14781
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató896225

Az elmúlt 20 percben Online: 7
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2020 jún., 03

Víz- világnapi projekt

Évek óta hagyomány már iskolánkban, hogy a víz világnapján játékos rendezvényekkel felhívjuk a figyelmet a vizek fontosságára.
Az idei rendezvény ebéd után kezdődött. Agárdy Sándor intézményvezető rövid beszédében a víz életünkben betöltött szerepéről, a víztakarékosságról beszélt. Ezt követően Titka Hanna, Zakor Réka, Horváth Ramóna és Bódi Dávid 6.osztályos, valamint Vilmán László 8. osztályos tanulók szavalatai következtek a vízről, a tavaszról. A délutáni program részletes ismertetése után 50 db. kék "vízcsepp-diót" kellett megtalálni az iskolaudvaron. Ezért csoki járt. Ezt követte az osztályok papírbrikett bemutatója. Valamennyi osztály már hetek óta készítette ezt a tüzelőanyagot, s most vidám jelenetekkel mutatták be a készítést, és a majdani felhasználást. Ezt követte az uszodában a hajóúsztatás. Ilyen még nem volt Dögében! Az osztályok által elkészített legkülönlegesebb papírhajókat kellett átúsztatni az uszoda medencéjében. Óriási biztatás mellett ez minden osztálynak sikerült. Igaz, egy-egy hajó az oldalára dőlve, de megtette a kijelölt távot. Az eredményhirdetésen a zsűri nem volt könnyű helyzetben, mert minden osztály igen kreatív és eredményes munkát végzett, így 8 db első helyezést osztottak ki. Valamennyi tanuló süteményt és csokoládét kapott a fáradozása jutalmául. A délutánt önfeledt játék zárta. Ez úton is köszönjük a Községi Önkormányzat és a Diákönkormányzat anyagi támogatását, a nevelők lelkes hozzáállását, s tanulóink rendkívül fegyelmezett, vidám közreműködését! Sokan elmondták: kitűnő volt ez a nap! (as)