Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS

ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 

 
 


Ma 2019. július 17., szerda, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 178 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa118
mod_vvisit_counterTegnap376
mod_vvisit_counterEzen a héten832
mod_vvisit_counterMúlt héten2472
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5768
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11312
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató767527

Az elmúlt 20 percben Online: 11
A te IP címed: 127.0.0.1
,
Mai dátum: 2019 júl., 17

Dendrológiai kert építése

A dögei Ölbey Irén Általános iskola déli, a füves kispálya végében található részén került sor a dendrológiai kert kialakítására. A napokban nagyszabású ültetési munkák kezdődtek, miután megérkezett a közel 70 féle fa és cserjefajt, köztük sok nyitvatermőt tartalmazó szállítmány.
A dendrológiai kert kialakítás valójában a már meglévő iskolakerti részekhez szervesen fog kapcsolódni.  Számos alig ismert, de hazánkban is megtelepíthető egzóta fajt sikerült beszerezni, bár a kert bővítése ezzel még koránt sem ért még véget.  A kisvárdai Tankerületi Központ belső pályázata tette lehetővé a kert kialakítását. A pályázati program a dögei modell alapján a holisztikus szemléletformálás további segítését, és kimunkálását kívánja támogatni.  Nem titkolt célja, hogy más intézmények számára is módszertani segítséget jelentsen.  Az előkészítő munkákban nagy segítséget jelentettek a községi önkormányzat traktorai és munkagépei is. A gödrök kifúrása, az öntözés mellett a talajegyengetést is el fogják végezni, s a tavasz folyamán elvetésre kerül 50 kg pázsitfűmag is.  Ebben az évben az ország egyik legszebb iskolakertje és zöldséges kertje címet is elnyerő dögei iskola teljes udvari részén már több mint félezer növény került elültetésre 2011-óta. Ezek nagy részét a tanulók és a szülők segítségével sikerült telepíteni, s a rendszeres gondozásukat is ők végzik. A tavasz folyamán a már meglévő játszótér további bővítése is az egyik nagy feladat lesz, melyben a szülői munkaközösség fog majd kiemelkedő szerepet vállalni. (as)