Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. május 04., szombat, Mónika és Flórián napja van. Holnap Györgyi napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 463 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa346
mod_vvisit_counterTegnap479
mod_vvisit_counterEzen a héten3067
mod_vvisit_counterMúlt héten2784
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1399
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11003
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1441829

Az elmúlt 20 percben Online: 9
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 máj., 03

Tanulás a szabadban I.

Tovább folytatódott iskolánkban „A Tudás kertje” című, TÁMOP-3.3.17-15/1-2015-0008 azonosító számú pályázat programsorozata.

A múlt héten „Tanulás a szabadban I.” címmel Fényeslitkén egy családi kisvállalkozást tekinthettünk meg Sima Tibornál, ahol az almafeldolgozást láthattuk a gyümölcsmosástól a gyümölcslé palackozásig. Izgalmas volt nézni, hogy szemünk előtt milyen gyorsan alakult át az alma gyümölcslévé. Búcsúzáskor Tibi bácsitól még kóstolót is kaptunk a vitamindús alma léből. Köszönjük szépen a részletes tájékoztatást és a finom gyümölcslevet!

Utunkat Szabolcsveresmart felé folytattuk, ahol a gyümölcsfeldolgozás egy másik formájával találkoztunk. Egy igazi pálinkafőzdében jártunk! Az illatok már kintről fogadtak bennünket. Épp szilvapálinka készült, tudtuk meg Bagin Sándortól, a pálinka lovagrend tagjától. Az egyik csarnokban még a lekvár főzés illatát juttatta eszünkbe a szag, míg a másik helyiségben a tiszta, finom pálinka illata töltötte be a levegőt. Ezt természetesen nem kóstoltuk meg, de Sanyi bácsitól megtudtuk, hogy az alkohol tartalmú italok közül ez az egyik legegészségesebb, csak tudni kell mértékkel fogyasztani! Érdekessége volt még a helynek, az a sok-sok régiség, ami az épület falait díszíti. Köszönjük Sanyi bácsinak a részletes előadást.

Kicsit fáradtan értünk haza, de sok érdekes információval gazdagodtunk.

Baráth Anikó