Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. április 30., kedd, Katalin és Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab és Zsaklin napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 446 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa160
mod_vvisit_counterTegnap690
mod_vvisit_counterEzen a héten850
mod_vvisit_counterMúlt héten2781
mod_vvisit_counterEbben a hónapban10359
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12347
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1439786

Az elmúlt 20 percben Online: 2
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 ápr., 30

Ajándék és felajánlás!

Leiterné Kántor Ilona és kedves leánya a 2015. évi falunapon azzal a kéréssel keresett fel, hogy beszélni szeretne velem. A nagy falunapi forgatag egy kis szünetében az igazgatói irodában kerítettünk alkalmat egy rövid, de meghatóan szép beszélgetésre, találkozásra. Leiterné Kántor Ilona már több esetben adott könyvajándékokat az iskolának, melyeket azóta is őrzök. Ez alkalommal nem kis meglepetésként 50 ezer forintot adományozott, egy az iskolában kialakítandó Ölbey Irén emlékszoba céljára. A pénzadomány mellett egy CD lemezen  az Itt kell maradnod, a Krisztus, a Szépség kertje c. versesköteteket is átadta, valamint bekeretezve a költőnő Az én falum című írását. Fénymásolatban megkaptuk az 1969-ben St.Louisban kiadott, A szépség kertje  című kötetet és az írónőt ábrázoló fotót, valamint egy reprint verset is. Ezzel a nagylelkű adományával  szeretne Kántor Ilona volt dögei lakos másokat is adakozásra biztatni, hogy méltó emlékszobát tudjunk a tanévben létesíteni. Az adakozók névsorát az emlékszoba átadásakor  szeretnénk majd felolvasni illetve a szoba falán is közzétenni.
Ez úton is hálásan köszönjük a jelenleg Budapesten élő lokálpatrióta Leiterné Kántor Ilona és kedves pedagógus leánya adományát. Bízunk benne, hogy a néhány éve kitűzött célunk a tanév végére legkésőbb valóra válik, s Döge egy új irodalomtörténeti színfolttal lesz gazdagabb.

Agárdi Sándor intézményvezető