Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. május 02., csütörtök, Zsigmond napja van. Holnap Tímea és Irma napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 567 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa142
mod_vvisit_counterTegnap574
mod_vvisit_counterEzen a héten2210
mod_vvisit_counterMúlt héten2781
mod_vvisit_counterEbben a hónapban716
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11003
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1441146

Az elmúlt 20 percben Online: 18
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 máj., 02

Üzemlátogatás a MAVIR kisvárdai telepén

2015. június 2-án rendhagyó fizika órán vehettek részt az iskola nyolcadikosai a kisvárdai "Villanytelepen". Horváth Zsolt a telep vezetője, immár második alkalommal is felajánlotta segítségét, s autóbuszt is küldött csoportunkért. A több hektáros bekerített telep bejáratánál, kötelezően sisakot kellett felvennünk, majd a hatalmas transzformátorokat s a benti üzemegység gépházait, akkumulátorait tekintettük meg. Horváth Zsolt nagy érdeklődésre számot tartó előadásában bemutatta az elektronikus irányító és kijelző központokat, majd több érdekes elektromossági kísérletet is bemutathattunk a szakemberek jelenlétében. A  fegyelmezett ugyanakkor jó hangulatú üzemlátogatás a déli órákban ért véget. Ez úttal is sokat tanulhattunk s betekinthettünk egy számunkra talán túl bonyolult rendszerbe is. Külön érdekesség volt számomra, hogy a trafók és vezetékek alatti szépen nyírt gyepfelületben töménytelen mennyiségben virított az egyébként a környékünkön már igen ritka homoki varjúháj./Sedum sartorianum/ Az elmúlt évben 10-év hiábavaló keresése után mindössze két tenyérnyi telepét leltem meg tavaly Döge északi részén a szőlőben, s most íme több szekérnyi is itt virágzott!  Itt nem bántja őket senki!
Köszönjük a szép és tartalmas délelőttöt Horváth Zsoltnak s reméljük a jövő évben is keríthetünk majd  egy látogatásra alkalmat. (AS)