Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. április 29., hétfő, Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 441 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa6
mod_vvisit_counterTegnap174
mod_vvisit_counterEzen a héten6
mod_vvisit_counterMúlt héten2781
mod_vvisit_counterEbben a hónapban9515
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12347
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1438942

Az elmúlt 20 percben Online: 1
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 ápr., 29

Gratulálunk Igazgató Úrnak!

A Magyar Kultúra Lovagjává ütötték

Agárdy Sándor (alul középen) lovagnak vallhatja magátAgárdy Sándor (alul középen) lovagnak vallhatja magát - © Fotó: tudósítónktól
Döge - A Magyar Kultúra Napján Budapesten rendezett ünnepi gálán vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetést Agárdy Sándor, a dögei Ölbey Irén Általános Iskola intézményvezetője.

A lovaggá ütési ceremóniára a családtagokon kívül elkísérték az igazgatót Döge vezetői is. Sokat nyomott a latba a környezeti nevelésben, a falusi kultúra ápolásában, a honismereti mozgalomban végzett több évtizedes tevékenysége. Tizenegy szakkönyvet írt, félezer ismeretterjesztő írása, félszáz szakmódszertani dolgozata jelent meg. Vadásztermet, kastélygalériát,készített. Az erdei iskolai mozgalom egyik elindítója. Dögében az országban is egyedülálló helytörténeti gyűjtemény, és iskolai füvészkert, gyógy- és fűszernövénykert, tanösvény kialakítása mellett jelenleg a falu földrajzi neveinek feltárását végzi. A Falvak Kultúrája Alapítvány döntése alapján Nick Ferencalapító lovag és a kuratórium elnöke adta át pedagógiai életművéért a megtisztelő címet Agárdy Sándornak.


KM