Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. április 29., hétfő, Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 558 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa491
mod_vvisit_counterTegnap174
mod_vvisit_counterEzen a héten491
mod_vvisit_counterMúlt héten2781
mod_vvisit_counterEbben a hónapban10000
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12347
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1439427

Az elmúlt 20 percben Online: 8
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 ápr., 29

Bagolyköpet vizsgálat a 2. osztályban

Iskolánk másodikosai komoly elméleti ismereteket szereztek környezetismeret órán az erdei fülesbagolyról. Megismerték életmódját, táplálkozását sőt kitűnően tudják a vetélő ujj fogalmát is.
Ezt egészítették ki egy olyan gyakorlati vizsgálódással melynek során  begyűjtött bagolyköpeteket vizsgáltak. A rendhagyó óra az alsóban ilyen módon része volt az iskolai természettudományos oktatás módszertani fejlesztésének is. Nem volt könnyű  ilyen csont és szőrcsomócskákat találni, mert a rendkívül meleg idő miatt alig láthatóak baglyok az emberi települések környékén. Még a legtöbb egyed a mezők, erdők fáin pihengetve indul éjszakai vadászatára. Végül is jutott egy-egy darabka szürke csomócska mindenkinek.
Az újságpapírra helyezett köpeteket hegyes hurkapálcikákkal bontották szét, majd a kipreparált csontdarabkákat egy kartonlapra felragasztották.
Nagyon sok hasznos ismeretet szereztek a tanulók ezen a rendhagyó órán. Alapos kézmosás után a felszíni nagyítású  mikroszkópban meg is nézhették egy egér fogazatát. Nagy élményt jelentett mindenki számára ez az organikus szemléltetéssel egybekötött  környezetismereti óra. Lesz még folytatása is, amikor rövidesen csodás természetfotókat tekinthetnek meg a kis természetbúvárok.
(as)