Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. május 04., szombat, Mónika és Flórián napja van. Holnap Györgyi napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 416 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa149
mod_vvisit_counterTegnap352
mod_vvisit_counterEzen a héten3048
mod_vvisit_counterMúlt héten2781
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1554
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11003
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1441984

Az elmúlt 20 percben Online: 6
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 máj., 04

MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY CÍM ELNYERÉSE

Intézményünk a 2014/2015-ös tanév során valósítja meg azt a módszertani modellt, melyre a TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001. "Köznevelés az iskolában" projekt keretében még augusztus végén  pályázott. A pályázat sikeres elbírálásban részesült s  októbertől már  megkezdődhetett a munka.
A környék iskoláiból 10-fő pedagógus jelentkezett be az egész éven át folyó programba. A projekt  készítője és szakmai vezetője, a modell megvalósítója Agárdi Sándor.
A kiválasztási eljárásban  az intézmény "A környezeti-természetismereti nevelés és a természettudományos holisztikus szemlélet módszertani fejlesztése a dögei Ölbey Irén Általános Iskolában" című módszertani programmal pályázott és nyert. Ennek során a résztvevők hospitálás formájában  a terepen is megismerkednek többek között az erdei iskola, projekt módszerű programlehetőségeivel,  taxonómiai listát állítanak össze az iskola tankert, iskolai füvészkert, gyógynövénykert létesítésére. Megismerik az oktatóösvények szerepét, a madárbarát kert, az odútelep létesítés lehetőségeit, valamint a bemutató órákon betekintést kapnak a természettudományos komplex oktatás módszertanába. Workshop keretében olyan szemléltető eszközök készítéséhez is segítséget kapnak amelyek olcsón, gyorsan létrehozhatók, s kreativitásuk révén az órai modellhasználat színvonala- ezáltal az órai munka eredményessége is fokozható.

(AS)