Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. április 29., hétfő, Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 529 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa278
mod_vvisit_counterTegnap174
mod_vvisit_counterEzen a héten278
mod_vvisit_counterMúlt héten2781
mod_vvisit_counterEbben a hónapban9787
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12347
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1439214

Az elmúlt 20 percben Online: 15
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 ápr., 29

Egészségnap az iskolában

A kisvárdai Béres József TIT Egyesület anyagi támogatásával került sor arra az egészségmegőrzési programra, melyet 2014. március 22-én szombaton teljesítettünk. A reggel 8-órakor kezdődő programsorozat az ünnepélyes megnyitóval kezdődött. Itt Dr. Nagy Péter polgármester úr és Marczinkó István a TIT kisvárdai titkára köszöntötte a résztvevőket s elmondta a napi programot. Először két előadást hallhattak az iskolások. Agárdy Sándor igazgató úr játékos, diavetítéses "Vitaminórája" illetve Szoboszlai János tanár úr  a nyári és téli étkezés különbségeiről tartott beszélgetéses előadása  aratott sikert. 
A vitaminok léggömbökre írva repültek a levegőben-ezzel is megkönnyítve az alsósoknak a tanulást. A hangulat kellemesen "vitaminos" volt a sok hozzászóló gyerektől . Az Ifjúsági házban Dr. Berzéky József főorvos úr:  Mit válasszunk? Alapanyagtúra című érdekfeszítő előadását hallhatták a résztvevő felnőttek. Közben Jánvári Andrásné védőnő ingyenes vérnyomás és vércukormérést is végzett. Itt is sorban állás volt akár csak a gyógymasszőrnél. 
A hosszú egészségmegőrző szünetben nagyon sokféle finom szendvicsből, Túró Rudiból, almából és mandarinból falatozhatott mindenki, de volt háromféle gyógytea is.
A tízórai után Lippai Zsolt tanár úr vezette a sorversenyeket ahol igazán felszabadult volt a hangulat a remek tavaszi időben.
10-órától Dr. Jánvári József háziorvos előadására került sor az ifjúsági házban. "Az vagy amit megeszel" - címmel, majd Kovácsné Dvojcsák Valéria ápolónő és Károly Nikolett 4. éves védőnő hallgató "Boszorkánykonyha-trükkökről vetített érdekes műsorát hallhatták az érdeklődő felnőttek.
A program az iskolai munkaterv részeként projektnap is volt egyben, s örömmel nyugtázhattuk a végén, hogy mindannyiunk megelégedésére sikerült. Jól érezte magát e napon gyerek, felnőtt, előadó és hallgató egyaránt. Öröm volt az is, hogy számos vendég Kisvárdából is megtisztelt bennünket jelenlétével, érdeklődésével. Külön is megköszönöm a konyha dolgozóinak, név szerint Nagy Gáborné Magdikának -élelmezésvezetőnknek, a kitűnő ételeket és italokat és a sok szervezőmunkát. Köszönet a tantestületnek, az iskola dolgozóinak, s a nagyszámú felnőtt érdeklődőnek. (as)