Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. április 29., hétfő, Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 506 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa283
mod_vvisit_counterTegnap174
mod_vvisit_counterEzen a héten283
mod_vvisit_counterMúlt héten2781
mod_vvisit_counterEbben a hónapban9792
mod_vvisit_counterA múlt hónapban12347
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1439219

Az elmúlt 20 percben Online: 7
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 ápr., 29

Gránitba vésett honvédnevek

Megemlékezés 1848. március 15-ről

2014. március 14-én délután 3 órakor ünnepség kezdődött Döge főterén. Öröm volt látni, hogy a tavaszi munkák dandárjában a csodaszép időben is milyen sokan megtisztelték a rendezvényt jelenlétükkel.
Papp Zsófia 8. osztályos tanuló köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Himnusz eléneklése után Kantár Ádám, Szürös Petra és Kluber Ferenc nagycsoportos óvodások szavalata következett. A szép verseket betanította Klicsuné Márkus Éva és Révész Gyuláné óvodapedagógus.
A 7.évfolyamos tanulók irodalmi műsor keretében elevenítették fel a 166 évvel ezelőtt történt eseményeket. A műsort Józsiné Sárdi Éva tanárnő tanította be.
Agárdy Sándor, az Ölbey Irén Általános iskola igazgatója mondott ünnepi beszédet. Ezt követően az 5. osztályosok nyírségi táncokat adtak elő. A koreográfia Gyüre Tamás táncpedagógus munkáját dicséri.
Dr. Nagy Péter úr, Döge község polgármestere mondott a míves emléktábla előtt  avatóbeszédet, majd az iskola igazgatójával közösen leplezték le a gránittáblát, mely nem csak dísze kíván lenni a községnek, de mementóként is szolgál az előtte elhalódók számára.
Nagy Zsolt római katolikus káplán úr szentelte fel a falu legújabb köztéri emlékét, majd koszorúzások következtek. Koszorút helyezett el a község önkormányzata nevében Dr. Nagy Péter polgármester és Dr. Komoróczki János jegyző, valamint a helyi FIDESZ- alapszervezet, az általános iskola  dolgozói és diákjai, valamint a közelmúltban megalakult dögei Nyugdíjasok és Megváltozott Munkaképességűek Egyesületének tagjai.  Az egy órás megható ünnepség a Szózat hangjaival ért véget.
(as)