Get Adobe Flash player

"Áldottak legyenek a füvek és a fák és áldott legyen a földön minden virág, és áldott legyen az út, áldott legyen a kő, mert itt jár halk léptekkel az Üdvözítő." (Ölbey Irén)



MENTORÁLÓ INTÉZMÉNY 

A KÖRNYEZETI - TERMÉSZETISMERETI NEVELÉS
ÉS A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS, HOLISZTIKUS
SZEMLÉLET MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A DÖGEI
ÖLBEY IRÉN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 


Ma 2024. május 04., szombat, Mónika és Flórián napja van. Holnap Györgyi napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 465 vendég böngészi
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa43
mod_vvisit_counterTegnap352
mod_vvisit_counterEzen a héten2942
mod_vvisit_counterMúlt héten2781
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1448
mod_vvisit_counterA múlt hónapban11003
mod_vvisit_counterEddigi összes látogató1441878

Az elmúlt 20 percben Online: 4
A te IP címed: 127.0.0.1
MOZILLA 5.0,
Mai dátum: 2024 máj., 04

Földünk jövőjéről - előadás a dögei iskolában

Miután Tashtet Mária képzőművész újrahasznosított anyagokból készült alkotásaiból nyílt kiállítás a dögei Ölbey Irén Általános Iskola (Ökoiskola) angol nyelvi laborjában, a délután folyamán még egy környezetvédelmi előadásra is sor került. Az iskola alsós munkaközössége szervezésében közel 100-kisdiák (és jó néhány felnőtt) számára tartott játékos előadást Dr. Kiss Ferenc a nyíregyházi Főiskola rektor helyettese. A példátlan aktivitás, mely a résztvevő gyerekeket jellemezte nem véletlen, hiszen  intézményünk évek óta kiemelten kezeli s a pedagógiai programjában is elsőrendű célként tűzte ki a környezettudatos nevelés kimunkálását. Kiss Ferenc előadása, mely a "Mi Földünk- a Ti jövőtök" sokatmondó címet viselte, diavetítéssel egybekötve a környezet mindennapi megóvásának sürgető és elengedhetetlen tennivalóiról szólt." Ilyen okos és érdeklődő kisgyermekek előtt igazi élmény volt főiskolai tanárként előadást tartani" - jegyezte meg a rektor helyettes, aki évek óta lelkes támogatója és szakmai támogatója is a dögei iskolamodellnek. (as)